PP

     Субота, 20.04.2024, 15:57



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Квітень » 13 » ЛУЦЕНКО: у мене немає амбіцій щодо президентської кампанії
20:01
ЛУЦЕНКО: у мене немає амбіцій щодо президентської кампанії
Колишній міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО, який у неділю залишив Менську виправну колонію, назвав своє звільнення перемогою української демократії та заявив, що має намір продовжити займатися політикою. Екс-міністр назвав своє звільнення "перемогою української демократії" та розповів про свої подальші плани. "Хочу особливо підкреслити, у мене ніяких амбіцій щодо президентської кампанії 2015 року, вся моя діяльність буде спрямована на підтримку тих кандидатів від демократичних сил, які на сьогоднішній день вже вималювалися в суспільстві", - сказав екс-міністр журналістам біля воріт Менської колонії. 7 квітня президент Віктор ЯНУКОВИЧ підписав указ про помилування шести засуджених, серед яких колишній міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО і колишній міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій ФІЛІПЧУК
Юрія ЛУЦЕНКА Аарештували в грудні 2010 року. Генпрокуратура звинуватила його в перевищенні службових повноважень. У лютому 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Юрія ЛУЦЕНКА до чотирьох років ув'язнення з конфіскацією майна. Апеляційний суд Києва визнав вирок правомірним, а Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та кримінальних справ залишив його вирок без змін. Влітку 2012 року Печерський суд засудив Юрія Луценка до двох років ув'язнення за службову недбалість під час організації незаконного стеження за Валентином Давиденком, водієм екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка. Цей термін покарання був поглинутий більшим.
НЕ БУДЕ МСТИТИСЯ
Екс-міністр у неділю сказав, що день звільнення проведе в колі родини, а також запевнив, що не має наміру мститися будь-кому."Людина, яка думає про помсту, марно витрачає дні і роки. Я буду працювати на оптимістичну перспективу. Якби давав характеристику своїх планів, то я б сказав, що на волю вийшов головний оптиміст країни”, - сказав Юрій ЛУЦЕНКО. Екс-глава МВС повідомив, що підтримуватиме засуджену екс-прем'єра України Юлію ТИМОШЕНКО. Водночас захисник Юрія ЛУЦЕНКА Ігор ФОМІН заявив про намір добиватися повної реабілітації свого підзахисного. "Помилування не знімає питання реабілітації. Безумовно, ми і надалі працюватимемо в судах і доводитимемо, що Юрій Віталійович не винен у скоюванні будь-яких злочинів", - сказав адвокат, якого цитують "Українські новини".
ПРИВІТАЛИ В ЄС
Рішення президента України про помилування Юрія ЛУЦЕНКА, якого, як і Юлію ТИМОШЕНКО, у Європі вважають політичними в’язнями, привітали європейські політики. Екс-президент Польщі та член наглядової місії Європарламенту Александр КВАСНЄВСЬКИЙ назвав звільнення Юрія ЛУЦЕНКА підтвердженням серйозності євроінтеграційних намірів України. "Думаю, що це помилування було однією з найважливіших тем наших переговорів і є свідченням того, що Україна серйозно думає про асоціацію з ЄС і, дійсно, восени хоче підписати у Вільнюсі Угоду про асоціацію", - цитує політика УНІАН з посиланням на РАР.
Комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан ФЮЛЕ назвав помилування ЛУЦЕНКА і ФІЛІПЧУКА "першим, але важливим кроком для вирішення проблеми вибіркового правосуддя". Депутат Європейського парламенту Павло КОВАЛЬ назвав помилування ЛУЦЕНКА "першим за довгий час позитивним сигналом з України". А його колега з Європарламенту Павло ЗАЛЕВСЬКИЙ вважає, що помилування екс-міністра "знову відкриває можливості для угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом".
У Комісії при президентові України у питаннях помилування, яка запропонувала Віктору Януковичу помилувати Юрія ЛУЦЕНКА та Григорія ФІЛІПЧУКА, заявили, що це рішення продиктовано гуманізацією українського кримінально-процесуального законодавства.

Сайт «Бі-Бі-Сі», 8 квітня 2013 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 612 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: