PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 04:09



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Серпень » 7 » Литва назвала три умови для України до саміту
18:16
Литва назвала три умови для України до саміту
У Вільнюсі відбулося виїзне засідання Європейської Комісії на чолі з Жозе Мануелем БАРРОЗУ у зв’язку з початком головування Литви в Європейському Союзі. Основною темою, яку обговорювали члени європейського уряду, був розвиток програми Східного Партнерства і майбутнє підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Під час зустрічі з членами Європейської комісії президент Литви Даля ГРІБАУСКАЙТЕ озвучила три умови Євросоюзу щодо успішного набуття Україною асоційованого членства в ЄС.
Лідер країни, яка головуватиме у ЄС найближчі півроку, сказала, що бачить великий прогрес в просуванні України до ЄС, але, на її думку, досі немає повної гарантії в успіху Вільнюського саміту, тому що Україні треба виконати три умови, які перед нею стоять. "Це розв’язання проблеми ув’язнення Юлії ТИМОШЕНКО, реформа генеральної прокуратури і зміни у виборчому законодавстві України. Це є три питання, прогресу в вирішенні яких ми дуже очікуємо. Якщо його не буде, важко очікувати руху вперед", - сказала Даля ГРІБАУСКАЙТЕ, виступаючи перед єврокомісарами.
Голова Європейської Комісії Жозе Мануель БАРРОЗУ висловив надію на те, що під час головування Литви у ЄС буде суттєвого зміцнено Східне Партнерства взагалі і активізовано роботу з Україною - зокрема. Він підкреслив, що досвід та активна позиція Вільнюса допоможуть Києву приїхати на саміт переможцем, а українському народові стати частиною європейської родини. Втім, президент Європейської комісії зауважив, що Києву потрібно до початку осені виконати основні вимоги спільноти. "Я вимушений ще раз попередити керівництво України, що підписання Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі складно буде досягти без виконання відомих Києву вимог", - сказав у Вільнюсі БАРРОЗУ. Він також додав, що Європейський Союз одностайно дійшов згоди, що основним пріоритетом ЄС під час головування Литви є підготовка саміту Східного Партнерства і підписання асоціації з Україною.

Віктор ЧЕРНИШУК,
сайт «ВВС Україна»,
5 липня 2013 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 619 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: