PP

     Середа, 17.04.2024, 00:39



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Липень » 27 » Лідер ДОО "Наша Україна" Віктор ГНОЄВИЙ: "Підстав для того, що вибори відбудуться на дійсно чесних засадах, на жаль, просто немає"
20:35
Лідер ДОО "Наша Україна" Віктор ГНОЄВИЙ: "Підстав для того, що вибори відбудуться на дійсно чесних засадах, на жаль, просто немає"
У ПРЕС-КЛУБІ Дніпропетровської обласної організації НСЖУ відбулась прес-конференція, на якій було підведено підсумки політичного діалогу між дніпропетровською радою руху «Чесно» та обласними осередками політичних партій. З «партійного» боку участь у прес-конференції взяли голова Дніпропетровської обласної організація «Наша Україна» Віктор ГНОЄВИЙ та заступник керівника Дніпропетровського регіонального виборчого штабу об’єднаної опозиції «Батьківщина» Гліб ПРИГУНОВ.
За словами співкоординатора «Чесно» Костянтина ШАМАХАНОВА, окремі політичні сили, зокрема, Партія регіонів, хоча і заявили про загальну підтримку критеріїв «Чесно», але жодних кроків до співпраці не зробили. Також, за словами представників «Чесно», найближчими днями буде оприлюднено «ЧЕСНОметр» (дослідження відповідності кандидатів «Критеріям» доброчесності кандидата) та «профайли» на всіх діючих народних депутатів.
Коментуючи співпрацю «Нашої України» з «Чесно» Віктор ГНОЄВИЙ, зокрема, зазначив, що підстав для того, що вибори відбудуться на дійсно чесних засадах, на жаль, просто немає. І причинами цього є не лише зловживання з боку «партії влади», але й непрозорість суттєвої частини тих політичних сил, які називають себе опозиційними. Водночас, мажоритарні кандидати, які будуть висунуті на Дніпропетровщині від «Нашої України», на 100% відповідатимуть критеріям руху «Чесно».
Віктор ГНОЄВИЙ також закликав громадських активістів «наводити лад» не лише серед опозиційних кандидатів та висловив впевненість, що започаткована співпраця руху «Чесно» з політичними силами є важливим фактором прозорості виборчого процесу та української політики в цілому. Водночас, за словами Віктора ГНОЄВОГО, важливо, щоб ініціатива «Чесно» не була тимчасовою, а мала постійно діючий характер. При цьому не менш важливо, щоб громадський контроль не залишав також поза увагою і місцеві вибори. Зокрема, як показує приклад позачергових місцевих виборів в області, виростання тут адміністративного ресурсу залишається невідомим для ЗМІ та громадськості.
Відповідаючи на запитання щодо участі у виборах голови партії, Віктор ГНОЄВИЙ наголосив, що Віктор ЮЩЕНКО як керівник політичної сили піде на вибори за списком, а його місце у списку буде визначено на партійному з’їзді наприкінці липня.

Сайт «Спецкор», м Дніпропетровськ, 19 липня 2012 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 748 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: