PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 20:36



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Листопад » 28 » Криворізькі студенти зібрали спогади про Голодомор
22:25
Криворізькі студенти зібрали спогади про Голодомор
У Криворізькому державному педагогічному університеті 22 листопада (у День СВОБОДИ) сталася непересічна подія: презентація книги «НАРОДНІ ТВОРИ ПРО ГОЛОДОМОР». Організатор цієї презентації і упорядник книги кандидат філологічних наук, доцент кафедри української та світової літератур університету Олена ГОНЧАРЕНКО у книзі перед викладом зібраних текстів написала наступне:
«Вперше окремим виданням здійснюється публікація народних поетичних та прозових творів про голодомор, що зібрали студенти-філологи 1 курсу Криворізького державного педагогічного університету під час проходження фольклорної практики в одинадцяти центральних, західних, південних областях України в кінці ХХ – на початку ХХІ століття. При систематизації фольклорних творів повно і вичерпно враховано історію виникнення та наслідків трьох голодоморів: 1921-1923 рр.,1932-1933 рр., 1946-1947 рр. в Україні. Фольклорний матеріал добирався упродовж 1983-2009 рр. виключно з друкованих, рукописних, електронних джерел…».
Своїм глибоким змістом і відвертістю вразила при першому з нею ознайомленні не тільки книга, а й сама зустріч, на якій виступали і науковці, і студенти. І кричущою несправедливістю пригнічував лише один факт: це надцікаве видання вийшло накладом лише у 100 примірників!
Наскільки це буде можливо, редакція часопису найближчим часом оприлюднить і зміст виступів на презентації, і опубліковані в книзі записи, аби якомога більше людей з ними ознайомилися й остаточно зробили для себе висновок: ГОЛОДОМОР ЯК ГЕНОЦИД В УКРАЇНІ ПРОТИ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ СПРАВДІ БУВ.

НА СВІТЛИНІ:



фрагмент презентації книги.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 932 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: