PP

     Субота, 20.04.2024, 09:43



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Квітень » 19 » Криворізькі інваліди-регресники об’єдналися в «Довіру»
13:23
Криворізькі інваліди-регресники об’єдналися в «Довіру»
Хоч самі організатори зборів, активісти нової в Кривому Розі громадської організації інвалідів праці-регресників та членів їхніх сімей, сподівалися на більшу число учасників, але найголовніше те, що такі збори все-таки відбулися: в Палаці культури рудника «Суха Балка». Тут зібралося 27 чоловік, причому п’ятеро з них представляли правління, яке працювало ще з 1 грудня минулого року, а трьома засновниками нової організації виступили Юрій РОМАНЕНКО, Валентин ІВЧЕНКО і Андрій СВІТАНЬКО. А ті, що прийшли, представляли, в основному, колективи шахти «Октябрьська» та імені Леніна, по 1-3 представники були також від «Сухої Балки», шахти імені Орджонікідзе, шахти «Гвардійська», Північного гірничо-збагачувального комбінату та «Арселор-Міттал-Кривий Ріг.
На цій зустрічі були керівники від обласної громадської організації «Мир», причому заступник голови цієї організації Броніслав ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ виступив перед криворізькими шахтарями-регресниками, пообіцявши їм активно допомагати в справах організаційних та в інших, як це відбувалося ще в підготовчий період. Після того, як організатори звітували за проведену роботу від 1 грудня минулого року й до 9 квітня нинішнього, виступили голова правління Юрій РОМАНЕНКО і секретар Андрій СВІТАНЬКО.
Ці збори шахтарів-регресників у Кривому Розі зі створенням громадської організації під назвою «Довіра» стали відповіддю на ту недолугу політику, яку проводить останнім часом (з 2010-го року) керівництво України. У деяких виступах з трибуни лунали тривожні нотки щодо цього. Зокрема, - говорилося й про різке падіння рівня життя, про наступ безробіття, про «бюрократичні викрутаси» з боку місцевого керівництва. Тому шахтарі-інваліди прагнуть діяти активно спільно з іншими організаціями, відзначивши при цьому допомогу з боку Незалежної профспілки гірників України та Криворізького міського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА. На зборах від незалежної профспілки були керівники організацій Криворізького залізорудного комбінату Володимир АЛЕКСЄЄНКО та шахти «Гвардійська» Сергій ДАШКОВСЬКИЙ.
У найближчих планах членів «Довіри», які вже отримали свідоцтво про створення організації, - облаштування офісу на вулиці МУСОРГСЬКОГО, відкриття рахунків у банках, приймання на роботу з метою піднесення активності адвоката, фахівця з питань регресу, бухгалтера, а також – виконання цілої низки інших робіт як організаційного характеру, так і пов’язаної з отриманням і розповсюдженням інформації, а ще вирішення питань соціального характеру.

Сергій ЛЕОНІДОВ


На світлині: за столом президії зборів;


учасники зборів.
Фото автора.

Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 935 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: