PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 01:50



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Травень » 14 » Криворізька «ПРОСВІТА» змусила «регіональну державну телерадіокомпанію» внести зміни до своєї редакційної політики
21:04
Криворізька «ПРОСВІТА» змусила «регіональну державну телерадіокомпанію» внести зміни до своєї редакційної політики
Від редакції нашої газети Криворізького міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА на адресу Криворізької регіональної державної телерадіокомпанії «Криворіжжя» було надіслано інформаційний запит, у якому йшла мова про наступне:
«1. Яке положення із законодавства України послужило основою для того, аби в Редакційній політиці телерадіооб’єднання (?) у пункті 8 з’явилося наступне: «Журналісти телерадіооб’єднання виключають у своїй роботі ідеї ксенофобії, націоналізму, дискримінаційного ставлення до будь-кого за будь-якою ознакою»?
2. Яке значення терміну «націоналізм» (а їх, як мінімум, два) із числа тих, які містяться в словниках сьогочасної України, взято у Редакційній політиці за таке, що пояснює основи такої політики у діях телерадіоорганізації і в якому документі Криворізької державної регіональної телерадіоокомпанії, що є доступними для глядачів та радіослухачів, можна знайти про це інформацію ?».
22 квітня цього року (як це зазначено у відповіді), за підписом генерального директора «Криворіжжя» Івана Васильовича ГАЛАМАСЮКА, була надіслана інформація такого змісту:
«Редакційний статут нашої організації затверджено наказом Державного комітету телебачення і радіомовлення України від 13.07.2007 року №302 й відповідно до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» в ньому зазначені основні напрямки роботи творчого колективу. Дякуємо за Вашу уважність та повідомляємо, що згаданий термін виправлено на «нацизм», у зв’язку з друкарською помилкою».
Редакція газети «Промінь Просвіти» дякує очільнику телерадіокомпанії за відповідь та внесені зміни й запитує, коли ж (на яких зборах) було належним чином повідомлено колективу телерадіокомпанії про вищезазначені зміни й виправлено ту (як це зазначено у відповіді) «друкарську помилку»? Тим більше, що про необхідність щодо внесення подібних змін наша газета писала не одноразово, і – не тільки на рівні нашого міста чи області. І не тільки вона. Бо, зокрема, був і матеріал Сергія ЗІНЧЕНКА «Не почули ні Крим, ні Донбас, не чують і Кривбас», розміщений ще минулого року на сайті “МАЙДАН” за адресою: http://maidanua.org/2014....kryvbas
Переглядів: 501 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: