PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 09:44



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Листопад » 12 » Криворізька міськрада “не затверджувала порядку розгляду повідомлень громадськості про проведення мирних зібрань та інших масовиз заходів”
19:58
Криворізька міськрада “не затверджувала порядку розгляду повідомлень громадськості про проведення мирних зібрань та інших масовиз заходів”
Редакція надіслала інформаційний запит міському голові Юрію ВІЛКУЛУ інформаційний запит такого змісту.
«1. Чи існує затверджений Криворізькою міською радою порядок розгляду повідомлень громадян, громадських організацій і політичних партій про проведення мирних зборів, мітингів, демонстрацій та інших масових заходів (ст.39 Конституції України)? У тому випадку, коли існує, - прошу надати копію такого акту. Коли ж немає, прошу надати інформацію про те, чим же конкретно (якими правилами й критеріями) керується міська влада при визначенні наявності підстав для звернення до суду щодо обмеження права на мирні збори.
2. Прошу поінформувати про кількість звернень міської влади до суду щодо заборони мирних зібрань (обмеження права на мирні зібрання) та про кількість рішень суду про заборону мирних зібрань протягом другого півріччя 2013 року та протягом першого півріччя 2014 року»..
У отриманій відповіді, яку поширюємо для того, аби цю інформацію мали всі читачі нашої газети і відповідно діяли, говорилося про таке:
«На Ваш запит від 23 жовтня 2014. що надійшов до Криворізької міської ради 27.10.2014 за №8194/13-із, з ряду питань, повязаних із організацією і проведенням мирних зібрань, повідомляємо наступне.
Щодо 1-го питання. Криворізька міська рада не затверджувала порядку розгляду повідомлень громадськості про проведення мирних зібрань та інших масових заходів. При вирішенні питання щодо проведення масових заходів органи місцевого самоврядування повинні керуватися ст. 39 Конституції України, яка передбачає, що обмеження щодо реалізації такого права може встановлюватися судом відповідно до закону і лише в інтересах національної безпеки та громадського порядку – з метою запобігання заворушенням чи злочина, для охорони здоровя населення або захисту прав і свобод інших людей.
Щодо 2-го питання. Криворізька міська рада та її виконавчий комітет не звертались протягом другого півріччя 2013- першого півріччя 2014 року до суду щодо заборони обмеження права на мирні зібрання.
Секретар міської ради С.МАЛЯРЕНКО»,
Переглядів: 544 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: