PP

     Четвер, 28.03.2024, 13:10



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Листопад » 12 » КРИВИЙ РІГ…DOCUDAYS UA-2014. « ШКОЛА ПРАВДИ , ДІЇ І СПІВЧУТТЯ…»
20:04
КРИВИЙ РІГ…DOCUDAYS UA-2014. « ШКОЛА ПРАВДИ , ДІЇ І СПІВЧУТТЯ…»
Починаючи з 2007 року. Криворізьке міське об′єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА, а потім - Криворізьке міське правозахисне товариство виступають організаторами проведення мандрівного фестивалю документального кіно про права людини DOCUDAYS UA в нашому місті.
Саме в 2007 році за ініціативи Миколи КОРОБКА, тоді - члена правління Української Гельсінської спілки з прав людини, фестиваль завітав і до Кривого Рогу.
Фестиваль DOCUDAYS UA проходить щорічно в Києві в кінці березня й на початку квітня. Його визнано найкращим за широтою і масштабами проведення в 2014 році у Східній Європі. До речі, документальні фільми цього року демонструвались і на буремному МАЙДАНІ на Хрещатику під час Революції гідності..
Унікальність фестивалю полягає в тому, що найкращі документальні фільми про права людини збирає з усього світу команда режисера –документаліста харків׳янина Геннадія КОФМАНА, співпрацюючи з правозахисними організаціями України.
В перші роки проведення мандрівного фестивалю виникла ідея створення кіноклубу з перегляду фільмів документального кіно. І він був створений у стінах Криворізького педагогічного інституту КНУ.
Хочеться зауважити, аналізуючи організацію семи попередніх фестивалів DOCUDAYS UA в Кривому Розі, що всі сили місцеві просвітяни і члени Криворізького міського правозахисного товариства витрачають на захист прав криворіжців у судах Кривого Рогу і лише в листопаді і в грудні, під час проведення мандрівного фестивалю DOCUDAYS UA, вдається в стінах Криворізького педагогічного інституту КНУ створювати атмосферу свята від перегляду високоякісного документального кіно про права людини.
Колись Федір ТЮТЧЕВ писав: «Нам не дано предугадать, как слово наше отзовется, но нам сочуствие дается, как нам дается благодать…». Можливо ця думка могла б стати девізом багатьох документальних фільмів про права людини.
З найяскравіших вражень від фільмів у попередні роки хочеться згадати фільм «ОДНА» 2013 року, який з особливою цікавістю і співчуттям в університеті і школах Кривого Рогу дивилась молодь. Фільм режисера Аюдріса СТОНІСА «ОДНА» - про допомогу людей маленькій дівчинці в побаченні з осудженою мамою в тюрмі.
А в 2010 році ми демонстрували фільм Валерія БАЛАЯНА «Любіть мене, буь ласка» ,про вбивство в Москві студентки-правозахисниці Анастасії БАБУРОВОЇ, яка була родом із Севастополя. В якомусь сенсі це фільм-пророцтво. Бо в ньому режисер фільму Валерій БАЛАЯН звернув увагу людей на безпрецедентну кількість профашистських організацій, які діють у Росії - їх на той момент було більше чотирьохсот. Саме зараз в Україні, в зоні АТО на Донбасі, військове втручання північного сусіда і дії сепаратистів нагадують ті методи боротьби з правозахисниками, які панують у Російській федерації.
Під час ХІ мандрівного фестивалю документальних фільмів про права людини DOCUDAYS UA у Кривому Розі буде продемонстровано 15 документальних фільмів. Нижче ми наводимо графік проведення показів документальних фільмів,і запрошуємо всіх бажаючих криворіжців і гостей нашого міста на перегляди.
Уточнюйте інформацію про фестиваль в редакції газети, або за телефоном 098-893-42-93.
А ще окремо звертаємо увагу на те, що цього року прес-конференція з нагоди відкриття мандрівного фестивалю DOCUDAYS UA у нашому місті відбудеться 24 листопада в Криворізькому педагогічному університеті КНУ, куди ми й запрошуємо , як завжди, всі криворізькі ЗМІ.

ГРАФІК ПРОВЕДЕННЯ МАНДРІВНОГО ФЕСТИВАЛЮ ДОКУМЕНТАЛЬНИХ ФІЛЬМІВ ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ DOCUDAYS UA.
24 листопада, 14-00 - Прес-конференція відкриття Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини DOCUDAYS UA – буде проведено в 322 аудиторії головного корпусу Криворізького педагогічного інституту Криворізького національного університету ( КПІ КНУ)..По закінченню прес-конференції демонстрація документального фільму : «Майдан.Чорновий монтаж».

КІНОПОКАЗИ ДОКУМЕНТАЛЬНИХ ФІЛЬМІВ ВІДБУДУТЬСЯ :

25 листопада, 10.00 - Проспект Гагаріна ,54, головний корпус, КПІ КНУ.

26 листопада, 12.00 - Проспект Гагаріна ,54, головний корпус, КПІ КНУ.

27 листопада,12.00- Проспект Гагаріна ,54, головний корпус, КПІ КНУ.

28 листопада, 13-00 - Недайводська загальноосвітня школа-сад Криворізького району Дніпропетровської області .с.Недайвода,вул.Рората 101А

29 листопада,15.00 -Військове містечко м-ну Макулан,м. Кривий Ріг, Будинок офіцерів

1 грудня, 13-00 - Бібліотека № 7, м. Кривий Ріг, вул.Кремлівська, 2

2 грудня,13.00 - Тернівський транспортний технікум Криворізького національного
університету, м. Кривий Ріг, Тернівський р-н, вул.Смірнова, 47

3 грудня, 13-00 - Спеціалізована школа №70
м. Кривого Рогу,вул.Отто Брозовського ,79
4 грудня,14.00- Криворізьке міське правозахисне товариство,вул.Калініченка,3 оф.210
5 грудня, 12.00 - кінотеатр ОДЕСА-КІНО, вул. Димитрова, 30 Г
6 грудня, 12.00 – кінотеатр ОДЕСА-КІНО, вул. Димитрова, 30 Г
7 грудня, 12.00 – кінотеатр ОДЕСА-КІНО, вул.Димитрова,30 Г
10 грудня, 14.00 – Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, Криворізький факультет, м-н 7-й Зарічний,2
Фестиваль проводить в нашому місті також і молодіжний центр «ШЕЛТЕР+», але - за своїм графіком. Додаткову інформацію про фільми мандрівного фестивалю про права людини DOCUDAYS UA можна подивитись на сайті docudays.org.ua .

Олександр ЧИЖИКОВ,
координатор мандрівного фестива DOCUDAYS UA в Кривому Розі.
Переглядів: 727 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: