PP

     Вівторок, 23.04.2024, 11:27



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Травень » 30 » Козаки Інгульської на Маківці і в музеї
19:44
Козаки Інгульської на Маківці і в музеї
З 29 квіня по 3 травня козаки Довгинцівської сотні Інгульської Паланки Війська Запорозького Низового на чолі з наказним отаманом Анатолієм ГАЛІЧЕНКОМ побували на Львівщині. Козаки відвідали музей Романа ШУХЕВИЧА у Білогорщі, на місці останнього бою головного командира УПА.

Наступного дня козаки здійснили сходження на гору Маківка та вшанували пам’ять полеглих вояків легіону Українських Січових Стрільців на цвинтарі–меморіалі на місці боїв легіону з російською армією, 95-ту річницю яких ми відзначаємо в цьому році. Зустрілися та поспілкувалися з місцевими жителями, які впорядковували могили на цвинтарі, з патріотичною молоддю, яка прийшла вшанувати полеглих героїв, а також - із членами ВО „Свобода” з Рівненщини, які прийшли на Маківку, щоб взяти участь у меморіальних заходах 2 травня.

У наступні дні козаки мали змогу познайомитися з історичною частиною Львова, відвідати церкви та місця, пов’язані з козацьким минулим нашого краю.

Увечері 3 травня, сповнені позитивних вражень, козаки відбули у Кривий Ріг: на передній край боротьби за українську сутність нашої держави.

Василь УМРИШ, обозний Інгульської паланки Війська Запорозького Низового.

На СВІТЛИНАХ:


козаки піднімаються на Маківку;


біля пам’ятника командиру УПА Роману ШУХЕВИЧУ.

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1400 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: