PP

     Четвер, 28.03.2024, 14:17



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Січень » 30 » КОНКУРС З ліцею – до вишів
15:54
КОНКУРС З ліцею – до вишів
Третій рік поспіль на базі Криворізького обласного ліцею-інтернату для сільської молоді для учнів 8-11 класів сільських районів Дніпропетровської області проходитиме конкурс «Колія». Його мета – створити сприятливі умови для індивідуального розвитку та підтримки обдарованої молоді, формувати її науковий світогляд. Організаторами конкурсу виступають Головне управління освіти й науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, Криворізький державний педагогічний університет.
Конкурс проводиться в таких секціях: «Барвінкова Україна» - філологічна секція; «Нейрон» - природнича; «Чумацький шлях» - секція історичного та географічного краєзнавства.; «Інтеграл» - фізика, інформатика; захист проектів «Майбутнє Дніпропетровщини». А ще працюватиме секція «Краса врятує світ».
Протягом минулих років у конкурсах взяло участь більше ста школярів. Чимало з них уже успішно продовжують навчання у вишах області і України.
Перевагою конкурсу є те, що його переможці (учні 9-10 класів) на підставі дипломів можуть бути зарахованими до Криворізького обласного ліцею-інтернату для сільської молоді без вступних випробувань. Це, безумовно, відкриває перед ними нові можливості. Адже більшість випускників ліцею мають необхідний рівень конкурентоспроможності на вступних іспитах до вищих навчальних закладів, зокрема, - до Криворізького державного педагогічного університету, з яким укладено угоди про співробітництво та пільговий вступ випускників цього ліцею. Конкурсні роботи учнів 8-11 класів сільських шкіл Дніпропетровщини чекають до початку березня. Цього року обласний конкурс учнівської молоді «Колія» орієнтовно відбудеться 19 березня.

Олена МАКОВІЙ
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1050 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: