PP

     Четвер, 28.03.2024, 20:19



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Січень » 16 » Комуністи оголосили «сталінський призов». СБУ мовчить
21:39
Комуністи оголосили «сталінський призов». СБУ мовчить
Прибічники комуністичної ідеї в Україні ініціюють повернення культу диктатора Йосипа СТАЛІНА. У Києві ім’я «вождя» пропонують повернути Європейській площі, а в Запоріжжі активісти КПУ хочуть звести тирану пам’ятник. Грудень в Україні пройшов для членів КПУ під знаком пам'яті Йосипа СТАЛІНА - комуністи відзначали 130-річчя з дня народження радянського диктатора. Активісти КПУ у Запоріжжі оголосили про збір пожертв на пам'ятник радянському вождю до 9 травня 2010 року. Проти зведення пам’ятника диктатору висловилися міський голова Запоріжжя та керівник обласної ради. Чи надати землю під пам’ятник, ще має вирішити міська рада. Місцеві регіонали, чия фракція у Запоріжжі досить чисельна, заперечень не висловлювали.
«ДЕРЖАВА МАЄ РЕАГУВАТИ»
Держава зобов’язана реагувати на такі одіозні ініціативи, сказав в інтерв’ю «Німецькій хвилі» правозахисник Євген ЗАХАРОВ. На його думку, такі дії можна оскаржувати й у суді. ЗАХАРОВ переконаний, що у Запоріжжі є люди, чиї родини постраждали від сталінських репресій, і вони протестуватимуть. «Ставити пам'ятник СТАЛІНУ – абсолютно неприпустимо. Це блюзнірство над пам'яттю загиблих в Україні, де достеменно відомо, що він був організатором штучного голоду», - наголошує співголова Харківської правозахисної групи.
Наприкінці грудня Йосипа СТАЛІНА голова СБУ назвав одним із головних обвинувачуваних у кримінальній справі про геноцид українського народу у 1932-33 роках, яку Служба безпеки передала до Генпрокуратури. У справі про Голодомор фігурують й інші перші особи СРСР та радянської України. Тепер справу мають передати до суду.
«СТАЛІНСЬКИЙ ПРИЗОВ»
Тим часом у Києві КПУ провела конференцію, де ухвалили заяву «На захист пам’яті і справи І. В. СТАЛІНА». Учасники привітали, зокрема, ініціативу у Запоріжжі, оголосили 2010 рік «роком сталінсько-ленінського призову до лав Комуністичної партії», та засудили резолюцію ОБСЄ, де сталінізм був прирівняний до нацизму. Євген ЗАХАРОВ нагадує, Україна – член Ради Європи, Парламентська асамблея якої ухвалила вже не одну резолюцію про засудження злочинів нацизму й комунізму. В ухвалі Європарламенту комунізм було названо злочином проти людяності.
Від сталінських репресій постраждали десятки мільйонів людей. За даними місцевих істориків, лише на Запоріжжі розстріляли понад 400 тисяч людей. Наприкінці минулого року народні депутати Іван ЗАЄЦЬ та Ярослав ДЖОДЖИК (Наша Україна-Народна самооборона, члени Української народної партії) зареєстрували законопроект «Про заборону комуністичної ідеології та ліквідації символів тоталітарного та комуністичного режимів». Автори пропонують законодавчо заборонити пропаганду комунізму та використання радянської символіки. Що ж до пам'ятника СТАЛІНУ, то такий, після розвінчання культу вождя, на території колишнього СРСР залишився лише один – у рідному для СТАЛІНА грузинському місті Горі.

Автор: Ольга ВЕСНЯНКА, Редактор: Євген ТЕЙЗЕ
DW-WORLD.DE , 4 січня 2010 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1139 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: