PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 13:51



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Березень » 16 » Комітет свободи слова звернеться до Антимонопольного комітету та ГПУ щодо знесення кіосків преси у Кривому Розі
13:54
Комітет свободи слова звернеться до Антимонопольного комітету та ГПУ щодо знесення кіосків преси у Кривому Розі
Міська влада не відповідає на звернення Комітету ВР
Комітет з питань свободи слова та інформації, заслухавши на черговому засіданні 6 березня дві сторони конфлікту у справі знесення кіосків преси, що належать ТОВ «Преса-М» у Кривому Розі, вирішив звернутися до Антимонопольного комітету та прокуратури щодо законності дій Криворізької міської влади. Рішення ухвалене одноголосно.
Член Комітету Рустам РАУПОВ (фракція УДАРу), який був відповідальний за це питання, зазначив, що Криворізька міська рада не відповідає на звернення членів Комітету. За його словами, після звернення парламентарів, навіть відбулася ескалація конфлікту, бо взагалі всі кіоски були дуже швидко знесені. «Ми десять разів намагалися зв'язатися телефоном, але представники міської влади на контакт не вийшли», - сказав Рустам РАУПОВ.
Заступник голови Кривого Рогу пояснив дії міської влади тим, що міськрада ухвалила 28 грудня 2012 року рішення зносити всі кіоски, якщо у їх власників немає договорів на оренду землі.
Голова Комітету Микола ТОМЕНКО повідомив, що ситуація зі знесенням кіосків наразі знаходиться в суді. Він порадив залишити попередні рекомендації Комітету в силі.
Нагадаємо, Комітет свободи слова ВР на одному із своїх засідань розглянув ситуацію щодо протизаконного рішення про демонтаж кіосків преси у Кривому Розі і направив звернення Криворізькому міському голові Дніпропетровської області з пропозицією призупинити знесення кіосків преси, які належать у Кривому Розі ТОВ «Преса-М». 21 січня, незважаючи на протести Комітету з питань свободи слова, у Кривому Розі було розпочато демонтаж кіосків преси ТОВ «Преса-М».
«В багатьох ситуаціях Комітет допомагає вирішити такі конфліктні питання і захистити право громадян на отримання інформації. Але, на жаль, в цій ситуації мушу констатувати, що Комітет не зміг ефективно допомогти розповсюджувачам преси знайти компроміс у вирішенні цього питання. Я вважаю, що дії міськради були неадекватними. Ми можемо звернути увагу міської влади і міського голови, що вони проігнорували звернення Комітету, порушивши тим самим закон про доступ до публічної інформації», - сказав ТОМЕНКО.
Члени Комітету вирішили звернутися до Генпрокуратури в частині законності діяльності Криворізької міської влади (чи немає в її діях корупції) та до Антимонопольного комітету щодо правомірності виділення землі переважно одному власнику малих архітектурних форм у Кривому Розі, ігноруючи інших.
Нагадаємо, ТОВ «Преса-М» входить до складу видавничого дому «Картель».
Як писала «Телекритика», двадцять видавничих компаній України надіслали колективне звернення міському голові Кривого Рога Юрію ВІЛКУЛУ із проханням посприяти припиненню дій, спрямованих на знищення мережі кіосків преси ТОВ «Преса-М». «Починаючи з 2009 року, на території України встановлено та діє мораторій на знесення існуючих кіосків з продажу друкованих засобів масової інформації. Дії криворізьких органів місцевої влади, що спрямовані на знесення кіосків з продажу преси, прямо порушують вимоги чинного в Україні законодавства, зневажаючи право читачів на свободу слова та руйнуючи бізнес видавничих компаній, які протягом 15 років розповсюджують пресу у місті Кривому Розі», - йдеться у колективному зверненні видавничих домів України.

Сайт «Телекритика», 7 березня 2012 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 823 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: