PP

     Субота, 20.04.2024, 15:25



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Березень » 28 » Кінофестиваль про права людини DOCUDAYS.UA КИЇВ. ТЕМА 2015 року – «Пропаганда»
17:51
Кінофестиваль про права людини DOCUDAYS.UA КИЇВ. ТЕМА 2015 року – «Пропаганда»
ХІІ Кінофестиваль DOCUDAYS.UA триватиме з 20 по 27 березня. Радимо слідкувати за його подіями у вітчизняних ЗМІ ,соціальних мережах а також на сайті www.DOCUDAYS.ORG.UA
Історичні події в Україні в 2013…14…15 роках змінили життя народу України і вже очевидно - змінюють розвиток історії Росії,Європи і світу. Величезною мірою на всі процеси в Україні має вплив пропаганда в ЗМІ. Причому особливістю інформаційних потоків в Україні є те що, в теле і радіопросторі домінує проросійський контент.
Алла ТЮТЮННИК, член організаційного комітету фестивалю зазначила в своєму короткому інтерв’ю інформаційному дайджесту фестивалю, анонсуючи тему і програму фестивалю : «Скільки антиукраїнських пропагандистських фільмів зробили Росія впродовж останніх 20 років ніхто ще не рахував.Як не загубитися в облудних світах пропаганди ? Як відрізнити правдиву інформацію від брехні ? Як в цивілізованому світові вигравати в інформаційній війні ? - Відповіді на ці pfпитання ми будемо шукати разом з глядачами 12-го фестивалю DOCUDAYS.UA. І головний орієнтир записаний вже в самій назві фестивалю ПРАВА ЛЮДИНИ»
Володимир ЯВОРСЬКИЙ (член організаційного комітету) додає : «Пропаганди неможливо уникнути, її не можна знищити .Вона існує століттями й, очевидно, лише набуває значення в нашому житті. Спеціально для опанування знань і навичок співжиття і боротьби із пропагандою Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини DOCUDAYS.US проведе ряд правозахисних заходів, серед яких: дискусії про ПРОПАГАНДУ і СВОБОДУ СЛОВА, ПРАВО НА ВОЛОДІННЯ ЗБРОЄЮ, ПОРУШЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ в КРИМУ, ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІ ПРАКТИКИ»
Правомірно стосовно страшної кількості людських жертв в Україні на ЄВРОМАЙДАНІ і на ДОНБАСІ в 2014 -15 роках, зробити висновок : якщо країна не може забезпечити конституційне право захисту особистості ,крім інших невідкладних кроків що до реформування політичної і правозахисної системи країни Верховна Рада України повинна прийняти новітній адекватний закон ПРО ВОЛОДІННЯ ЗБРОЄЮ
Ввечері 20 березня, на відкритті фестивалю в будинку кіно, було продемонстровано документальний фільм режисера з Великобританії Ентоні БАТСА «ДНР, АБО ХИМЕРНА ІСТОРІЯ КРАЇНИ САМОРОБКИ».
Що коротко можна сказати про фільм ?
Це неприкрашена історія про те, як «постала» так звана «Донецька народна республіка», знята режисером з Великобританії Ентоні БАТСОМ з неймовірним наближенням усередині будівлі Донецької державної адміністрації за шість тижнів із квітня до травня. Протягом фільму режисер стежить за долями «революціонерів»…А по суті - «бандитів місцевого розливу». Персонажі фільму не вписуються у стереотипи, які їм приписують російські, українські та закордонні ЗМІ. Фільм, в діалогах «героїв» якого багато ненормативної лексики, дає уявлення про соціальні механізми, які стали передумовою військового вторгнення російських військ в Україну.
Як і завжди, перегляд фільмів буде відбуватись у київському Будинку кіно, в кінотеатрах «Кінопанорама» і «Київ» за такими програмами: DOCU/Право, DOCU/Життя, DOCU/Коротко, DOCU/Україна, DOCU/Хіти, DOCU/Діти, DOCU/Арт, DOCU,/Енергія.

Олександр ЧИЖИКОВ
Переглядів: 484 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: