PP

     Середа, 24.04.2024, 17:58



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Лютий » 5 » «Я хочу подякувати вам, і усім тим дивовижним людям,які проявили свою доброту і любов, написавши мені …». (+відео)
21:25
«Я хочу подякувати вам, і усім тим дивовижним людям,які проявили свою доброту і любов, написавши мені …». (+відео)
Як уже повідомлялося, Криворізьке міське правозахисне товариство у період з 7 по 10 грудня минулого року взяло участь у проведенні ініційованого організацією Amnesty International Марафону написання листів на захист конкретних осіб з усього світу, чиї права було порушено. У світі ця солідарна акція була проведена втринадцяте і вп’яте в Україні. У нашому місті завдяки добрій волі близько 180-ти співгромадян було зібрано 567 листів як до урядів відповідних країн із закликом припинити порушення прав людини відносно згаданих осіб, так і до самих героїв правозахисних кампаній чи їхніх родин або колег – листи солідарності. Amnesty International почала отримувати перші відгуки від людей, на захист прав яких були зібрані написані листи.
Щирі листи солідарності представників різних народів світу, а серед них і народу українського, дісталися і далекої Гватемали. Їх отримала пані Роза Франко, мати загиблої


Марії Ізабель Франко.

Марії було 15 років, коли її у грудні 2001 року зґвалтували і жорстоко вбили. З того часу її мати, Роза, бореться за справедливість, незважаючи на погрози розправою на її адресу. У своєму горі вона зіткнулася з байдужістю влади у розслідуванні справи. Міжамериканський суд з прав людини нещодавно прийняв до розгляду справу Марії, тим самим змушуючи владу Гватемали вдатися до ефективніших дій.
Amnesty International почала отримувати перші відгуки від людей, на захист прав яких були зібрані під час Марафону написані листи.
Перший відгук від героїні Марафону: Роза Франко, мати Марії Ізабель Франко:
«Я хочу подякувати вам, і усім тим дивовижним людям, які проявили свою доброту і любов, написавши мені. Коли я отримали усі ці листівки та листи, я розплакалася, відчувши одночасно радість та сум за своєю загиблою донькою. Я дуже вдячна за ці добрі послання. Вони допомагають залишатися сильною і підтримують у моїй боротьбі.
Я не можу уявити, як вам вдалося мобілізувати так багато людей і проінформувати їх [про справу Марії Ізабель], а потім зібрати усі ці листи і надіслати мені — я отримала їх якраз 24-го грудня [у цей день в Гватемалі святкують Різдво].
Я отримала понад 500 листівок і незліченну кількість листів. Думаю, я зроблю з них настінний плакат, щоб кожен, хто приходитиме до мене, бачив їх. У мене вже був невеликий плакат з двома фотографіями Марії Ізабель, і я повісила листівки навколо нього, на стінах поряд з вхідними дверима.
Я думаю, що зроблю кілька фотографій поряд із цим плакатом, аби ви всі могли його побачити. Так я зможу хоч якось подякувати усім цим прекрасним людям, які солідарні зі мною.
Мені надіслали багато гарних листів, написаних англійською, німецькою, французькою, італійською, корейською та іншими мовами. У багатьох з них люди згадують про те, що вони також написали Роксані Бальдетті, віце-президенту Гватемали. Я вам усім щиро за це вдячна».
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 787 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: