PP

     Четвер, 18.04.2024, 18:55



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Жовтень » 7 » «Інтерньюз-Україна» запустила Інтернет-ресурс для моніторингу виборів ELECTUA.ORG
16:35
«Інтерньюз-Україна» запустила Інтернет-ресурс для моніторингу виборів ELECTUA.ORG
19 вересня 2012 року, Київ – Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» презентувала новий Інтернет-ресурс для контролю за виборами www.electua.org. Відтепер український Інтернет на сторожі чесних виборів, а кожен українець зможе долучитись до контролю та моніторингу парламентських виборів 2012 року.
«Новий ресурс дасть можливість журналістам, громадським діячам та усім громадянам особисто долучитись до контролю за виборами. Ми хочемо привернути увагу громадськості до цінності прозорого, відкритого і чесного процесу волевиявлення. Не треба перекладати відповідальність за виборчий процес на когось, ─ участь має взяти кожен громадянин України!» - зазначив Костянтин Квурт, Голова Правління МГО «Інтерньюз Україна».
«Вільні й справедливі вибори є наріжним каменем демократії. Краудсорсинг-портал Electua.org збиратиме та перевірятиме порушення в ході виборчого процесу. Що робить цей проект унікальним – це те, що він спиратиметься на очевидців – українських громадян, громадських активістів і журналістів – для наповнення сайту. Модератори перевірятимуть надіслані факти, що створюватиме точну та актуальну картину парламентських виборів 2012 року», - зауважив Вейн Шарп, директор проекту «У-Медіа» Інтерньюз Нетворк.
Нова ініціатива МГО «Інтерньюз Україна» є аполітичною і покликана відстоювати інтереси усіх виборців. Інтернет-сторінка ELECTUA.ORG оперативно відображатиме картину порушень виборчого законодавства під час виборчої кампанії та безпосередньо в день виборів. Інтернет-ресурс, розроблений за підтримки міжнародних експертів США та Мексики, є відкритим для кожного, хто зможе і захоче повідомити про порушення. Родзинкою ресурсу є інтерактивна карта, яка відображає два шари повідомлень: отримані, що проходять модерацію, та перевірені.
Усі охочі ─ громадяни, представники ЗМІ та громадські активісти ─ у будь-який час можуть повідомляти про порушення виборчого законодавства на сторінці www.electua.org, також через соціальну мережу Facebook http://www.facebook.com/ElectUA та СМС. В рамках роботи проекту постійно працюватиме гаряча телефонна лінія, де можна отримати консультацію щодо роботи веб-сторінки і повідомити про порушення.
Перевагою проекту ELECTUA.ORG є «розумний» краудсорсинг та чітка прозора система перевірки отриманої інформації. Користувач може не лише надіслати повідомлення про порушення, але й побачити перебіг виборчого процесу з огляду на порушення, які відбуваються. Над перевіркою інформації буде працювати команда модераторів. Користувачі сторінки також зможуть переглядати узагальнену статистику по кількості та типах порушень. Всі зафіксовані дані про порушення можуть також стати основою для моніторингу та аналізу виборів-2012 іншими правозахисними чи юридичними організаціями, міжнародними експертами.
Контакти:
1. Стежимо за виборами на: www.electua.org
2. FB сторінка: www.facebook.com/ELECTUA
3. E-mail: info@electua.org
4. Гаряча лінія: 050 434 34 35 / 067 44 444 93
Довідка:
Міжнародна громадська організація "Інтерньюз-Україна" є найбільшою неприбутковою організацією в галузі медіа в Україні.
Місія організації полягає в утвердженні європейських цінностей в Україні через становлення успішних медіа. Сайт: www.internews.ua.
Переглядів: 787 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: