PP

     Четвер, 18.04.2024, 19:06



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Вересень » 18 » Громадянська трибуна | Українців змушують любити чужий націоналізм
19:11
Громадянська трибуна | Українців змушують любити чужий націоналізм
Протягом тривалого часу, як за царату, так і за комуністичного владарювання, українців нещадно переслідували за український націоналізм, видаючи його за ворожу українцям справу. Для посилення до нього ненависті комуністи навіть нарекли його буржуазним. І в наші часи різного роду зайди втокмачують корінним жителям України міф про те, що націоналізм - це зло, не згадуючи того, що у кожної нації є свій націоналізм. І явище це далеко не з найгірших, бо це своєрідний захист від агресії інших націй, які мають наміри поглинути той чи інший корінний народ. Це також метод протистояння намаганням нав'язати корінним жителям згоду на <<добровільне>> визнання ними права чужинців на асиміляцію місцевого населення і тим самим знищити державу корінного населення.
Нерідко сильніші нації у всіх напрямках наступають на слабкіші, звинувачуючи їх у націоналізмі, нав'язуючи свій, <<кращий>>. У наш час для цього ефективно використовуються засоби масової інформації та освітні механізми. Хіба ми не бачимо, як нищаться українські школи, газети, ттелебачення? Чи мали українці впродовж 20 років незалежності можливість бачити українські кінофільми? Чи відроджені українські історичні пам'ятки? Їх або не реставрують, або руйнують у різний спосіб, палять...
Українськість не пропагується. Навпаки, перебіжчики українського роду до нестями вихваляють чуже й осуджують, принижують все українське. Особливо до цього прикладають старань так звані українські комуністи, очолювані Петром СИМОНЕНКОМ, які ніколи не мали нічого українського. Вони визнавали і визнають лише російське, здавна прислуговуючи <<старшому братові>>. Хіба може справжній українець встановлювати пам'ятник катові українського народу Й. СТАЛІНУ чи не визнавати геноциду українського народу - голодомору, свідченнями про який переповнені архіви? І чи могли б по-справжньому українські керівники Нацради з питань телерадіомовлення миритися з тим, щоб <<Русское радио>> заявляло на всю Україну про те, що воно найкраще? А що приносить Україні завоювання ефірного простору різними FM - станціями?
МЕДВЄДЄВ, ПУТІН, Дума Росії дозволу у нас не питають і грошей нам за це не платять, але наскільки доступний український інформаційний продукт для українців Росії? У програмі Є. КИСЕЛЬОВА <<Велика політика>> виступ представника радіо <<Ехо Москви>> не є чимось надзвичайним. Але ж нічого подібного з української сторони не почують ні в Москві, ні в Тюмені, ні в будь-якому іншому місті Росії, в тому числі - там, де є багато українців.
Росія- націоналістична. Російська влада цього не приховує і йде в наступ по всіх фронтах. А наша влада дозволяє безперешкодно використовувати ефір для обробки населення і пропаганди антиукраїнських ідей, нижчевартості української нації.
У нашому місті з 5-ї до 8-ї години щоденно ретранслюється <<Голос Росії>>, переконуючи слухачів, що це по-справжньому перше радіо Росії і що воно доносить світові правду про велику Росію. Є матеріали насправді змістовні й фахові з галузей науки, медицини, культури, але коли справа заходить про українську історію, то тут неправди більш ніж достатньо. І спростувати це неможливо, бо нашого радіо в Росії немає. Наслухавшись неправди про І. МАЗЕПУ, я звернувся до нашої Нацради. У відповідь одержав, що втручатися в такі справи Нацрада не має права. Оце вам і захист національних інтересів в інформаційній політиці! На моє переконання, народ має знати свою правду і чинити спротив чужому націоналізму, який напролом влазить у нашу країну, бо не важко збагнути, що він шкодить народу, шкодить національним інтересам України.

Микола КОТОВ,
м. Кам'янське(Дніпродзержинськ), міська організація "Просвіти"
Переглядів: 850 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: