PP

     Вівторок, 16.04.2024, 07:32



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Листопад » 2 » Форум видавців у Львові
21:44
Форум видавців у Львові
Продовжуючи публікувати матеріали про ювілейний Форум видавців, який нинішнього року проходив у Львові, в цьому числі газети вирішила зупинитися на представництві від Польщі. Чи були для цього причини? Так, причому, як мінімум, аж чотири. По-перше, Польща була в ранзі Почесного Гостя Форуму. По-друге, число виходить незадовго до Дня незалежності Польщі, яке відзначатиметься 11 листопада. По-третє, мені вдалося там побувати на презентації книги польського журналіста і письменника Яна ПЄКЛО. І, нарешті, по-четверте, саме така подача була б логічним завершенням цього числа, оскільки, як це бачать наші шановні читачі, попередні його три сторінки цілком присвячені роботі над виконанням завдань українсько-польського Партнерства з відродження річки Саксагань у Кривому Розі.
У контексті вже викладеного і того, на що ми дуже сподіваємося в кінці листопада, важливо також зазначити, що на цьому Форумі взяв участь в Урочистій академії з нагоди його 20-річчя віце-прем’єр-міністр України Костянтин ГРИЩЕНКО. Під час свого виступу він, зокрема, сказав:
«Напевно, для кожного із нас книга була важливим фактором професійного і духовного росту. Для мене, людини, яка майже все життя провела в дипломатії, книга стала тим дороговказом, який допоміг не просто дізнатися, хто ти є, а й те, чим ми відрізняємося від інших людей і що нас об’єднує… Польща – наш постійний партнер і як сусід завжди допомагала наблизитись Україні до Європи. Сьогодні ми опираємося на наших друзів із Польщі, щоб у Вільнюсі підписати угоду про Асоціацію євроінтеграції України. Книга – політична, художня, наукова – буде невід’ємною частиною наших спільних зусиль в цьому напрямі».
Тож недаремно, мабуть, представництво Польщі на ювілейному форумі було таким вражаючим, про що говорила навіть сама його програма. З величезного переліку імен і заходів тут вважаю за потрібне назвати хоча б Дануту ВАЛЕНСУ з її книгою «Мрії і таємниці», Зигмунта БАУМАНА з книгою «Плинні часи», Кшиштофа ЗАНУССІ з книгою «Час помирати»… Я вже не буду тут говорити про фільми Анджея ВАЙДИ і Кшиштофа ЗАНУССІ, про дискусії за участю польських письменників, поетів, критиків і громадських діячів…Хочу тільки, хоч дуже коротко, познайомити наших читачів із Яном ПЄКЛО та його книгою «Запах ангела», бо саме з ним вдалося поспілкуватися.
Переглядів: 865 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: