PP

     Четвер, 18.04.2024, 16:06



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Квітень » 24 » Експерти озвучили розробки, що найбільше вплинули на обороноздатність України
18:56
Експерти озвучили розробки, що найбільше вплинули на обороноздатність України
Станцію радіотехнічної розвідки "Кольчуга" експерти у галузі оборони визнали ключовим проектом для забезпечення обороноздатності країни. Про це повідомив директор видавничого дому Defense Express Media Сергій Згурець під час прес-конференції у Києві, передає кореспондент УНН."Ми обрали ті проекти вітчизняних підприємств, які найбільш відповідають потребам Збройних сил. З точки зору вирішення бойових завдань необхідно ціль виявити, забезпечити передачу ціле-вказівок або надійний зв'язок і, по-третє, ціль вразити. На першу позицію ми виділили розробку системи виявлення, систему пасивної радіо-розвідки "Кольчуга", - сказав він.
За його словами, на другому місці серед військових проектів за важливістю для обороноздатності країни — система зв'язку, розроблена підприємством "Телекарт-Прилад", на третьому — високоточні засоби враження, розроблені конструкторським бюро "Луч". Він також зазначив, що кращим національним військово-технічним проектом фахівці Defense Express Media визнали танк "БМ "Оплот", бронетранспортер БТР-4Е, радіостанцію "Пелікан" та весь спектр розробок систем радіолокації запорізького підприємства "Іскра". С.Згурець наголосив, що кращим міжнародним проектом у військово-промисловій сфері за участю України фахівці назвали спільне з європейськими країнами будівництво корабля класу "корвет". На другому місці - будівництво космодрому "Алкантара" під український ракетоносій "Циклон-4" спільно із Бразилією. На третьому — українсько-французький проект з модернізації гелікоптера Мі-24.
Найвдалішим експортним проектом України фахівці назвали поставки до Іраку бронетранспортерів БТР-4. За словами С.Згурця, Україна експортувала БТР-4 на 457 млн дол., без врахування поставок до Казахстану. На другому місці – експорт БТР-3Е у Таїланд на загальну суму 300 млн дол. На третє місце фахівці поставили проект з модернізації літаків Ан-32 для Індії, який також забезпечив державі чималі кошти.

УНН, 22 квітня 2013 року
Переглядів: 760 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: