PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 16:37



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Березень » 18 » Друг дніпропетровського губернатора хоче злітати в космос за рахунок газети, на яку подав позов?
15:40
Друг дніпропетровського губернатора хоче злітати в космос за рахунок газети, на яку подав позов?
З ОПОЗИЦІЙНОЇ до влади і критично налаштованої до голови Дніпропетровської ОДА Олександра ВІЛКУЛА газети "Лица" хочуть стягнути 500 000 гривень. Автором позову є заслужений журналіст України і адвокат, ведучий програми «Губернські прогнози» на Дніпропетровській ОДТРК Борис ФІЛАТОВ, який дуже тісно і давно дружить з головою ОДА Олександром ВІЛКУЛОМ. Позивач не робить ніяких таємниць зі своїх стосунків з губернатором і сам неодноразово говорив про це як в телеефірі, так і в інтерв’ю регіональній пресі. Подейкують, серед ділових партнерів журналіста – відомий своєю неабиякою активністю в підприємницькій сфері, хвацький бізнесмен Геннадій КОРБАН. В одній із своїх статей «Лица» написали про ФІЛАТОВА як людину, котра юридичною діяльністю сприяє рейдерським захопленням підприємств і перерозподілу корпоративної власності. Тим і наразилися на неприємності.
Борис Альбертович також відомий своїм захопленням байкерством, колекціонуванням японських нецке, а ще - участю в проекті суборбітальних космічних польотів Virgin Galactic. Улітку 2012 року, коли має підійти його черга, він збирається стати першим українським космічним туристом. Можливо, за рахунок «Лиц» ФІЛАТОВ сподівається компенсувати свої витрати на космічну пригоду? Хоча, судячи з відкритих інтернет-джерел, ця, багатогранна своїми талантами і захопленнями людина - далеко не бідна і є мільйонером у доларовому еквіваленті.
Позов на космічну суму не на жарт сколихнув дніпропетровську громадськість, одним із виразників голосу якої виступає ГО "ГРАД" («Громадянський актив Дніпра»). Ця організація розповсюдила заяву за підписом координатора Андрія ДЕНИСЕНКА, в якій вбачає у названій сумі позовних вимог бажання Бориса ФІЛАТОВА знищити газету: «Коли особа дійсно прагне захистити свою честь, гідність і ділову репутацію, вона вимагає спростувати недостовірну інформацію, а суму позовних вимог зводить до мінімуму — часто до символічної гривні. Проте, як бачимо, у пана ФІЛАТОВА зовсім інші мотиви. Якщо вимоги пана ФІЛАТОВА будуть задоволені, необхідність виплати такої великої суми ставить під загрозу існування газети. Враховуючи зв'язки пана ФІЛВТОВА у Кіровському районному суді Дніпропетровська, який завжди радо йшов назустріч йому та його партнерам, це цілком реальна загроза».
- Я не беруся судити про достовірність усіх викладених у газетних публікаціях фактів, хоча вважаю безглуздим оскаржувати причетність пана ФІДАТОВА до рейдерського бізнесу, - коментує Андрій ДКЕНИСЕНКО. - Впевнений, що газета "Лица" відіграє суспільно важливу роль, критикуючи владу та висвітлюючи різні точки зору. Тому закликаю громадськість і журналістів не допустити розправи над незалежною пресою. А суддів Кіровського районного суду застерігаю від упереджених і неправосудних рішень».
Раніше, враховуючи заяви Бориса ФІЛАТОВА про дружні стосунки з головою облдержадміністрації Олександром ВІЛКУЛОМ, "ГРАД" вимагав від очільника області пояснити свою позицію щодо судового конфлікту навколо "Лиц".
http://www.dusia.telekritika.ua/system_category/17101

PS: ДО РЕЧІ, журналісти і правозахисники збирають підписи на захист журналістки Олени ГАРАГУЦ і газети «Лица», і туди долучилася наша газета й керівництво Криворізького міського правозахисного товариства.
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 932 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: