PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 20:44



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Жовтень » 31 » Домашнє насильство набуло нового розмаху через кризу
20:50
Домашнє насильство набуло нового розмаху через кризу

Кожен десятий на Дніпропетровщині зазнає домашнього насильства - фізичного, сексуального, психологічного, а останнім часом ще й економічного. Так стверджують в міському Центрі соціально-психологічної допомоги. Економічне насильство в родині набуло великого розмаху через економічну кризу, стверджують експерти. Під таким видом насильства розуміють обмеження свободи або тиск одного партнера на іншого в зв'язку з втратою одним з них роботи.
У Дніпропетровську є ціла мережа установ, де постраждалим готові надати кваліфіковану та безкоштовну допомогу або тимчасовий притулок. Проте цими можливостями мешканці міста майже не користуються, розповів в інтерв’ю "Німецькій хвилі" директор центру соціально-психологічної допомоги Сергій ОСТРЕНКО.
Жертви не знають про допомогу
За рік до центру допомоги жертвам родинного насильства звернулися лише 12 осіб. Головна проблема, на думку ОСТРЕНКО, полягає в тому, що потерпілі просто не знають про існування соціально-психологічних центрів. Ось уже п’ять років поспіль місцева влада Дніпропетровська не виділяє грошей навіть на найпростішу інформаційну кампанію. За підрахунками експерта, для цього вистачило б і 100 тисяч гривень на рік.
Helsinki.org.ua , 20 жовтня 2009 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1217 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: