PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 15:49



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Листопад » 12 » Дніпропетровці розчарувалися як у владі, так і в опозиції
19:44
Дніпропетровці розчарувалися як у владі, так і в опозиції
Партія "Проти всіх" зайняла б у Дніпропетровську друге місце на виборах до міської ради та майже половину місць у районних радах. Звісно, якби таке було можливо. Мешканці Дніпропетровська висловили своє ставлення до діючої влади, а заразом і до так званої опозиції під час виборів до місцевих рад більш ніж красномовно. Про ступінь довіри до висунутих кандидатів може свідчити як явка на виборчі дільниці (від 30 до 36% по різних округах), так і результати цього самого голосування.
Спостерігачі звернули увагу на дуже значний відсоток виборців, які не підтримали жодного з кандидатів. Якщо у багатомандатних округах з виборів до обласної, міської й навіть районної ради відсоток цих голосів не перевищував рівня 10%, то при голосуванні за одномандатників різко зростав. Зокрема, на 10 округах з виборів до Дніпропетровської міської ради за мажоритарною системою переміг саме кандидат "проти всіх", ще на 8 округах протестних голосів виявилося менше, ніж у переможця, але більше ніж у кандидата, що посів друге місце. Незалежно від району стабільну недовіру всьому списку кандидатів-мажоритарників до міськради висловили від 17 до 28% виборців Дніпропетровська. Якщо додати до них 10,46% тих виборців, що не підтримали жоден з партійних списків, в результаті уявна партія "проти всіхів" мала б у міській раді Дніпропетровська представництво у 18 осіб. Це була б друга за чисельністю фракція.
Найбільш характерним є приклад міського територіального округу № 50, де переможець виборів - кандидат від "Сильної України" - переміг, маючи в активі менш ніж 10% голосів. При цьому на окрузі 5 тис. 667 виборців, що прийшли на дільниці (24,8%) не підтримали жодного з кандидатів.

Тімур ЖЕЛДАК, сайт «Дніпроград», 9 листопада 2010 року

Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 888 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: