PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 20:11



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Вересень » 18 » ДЕСАНТ УКРАЇНСЬКИХ НАЦІОНАЛІСТІВ ІЗ АВСТРАЛІЇ ТА СТОЛИЦІ (+фото)
19:37
ДЕСАНТ УКРАЇНСЬКИХ НАЦІОНАЛІСТІВ ІЗ АВСТРАЛІЇ ТА СТОЛИЦІ (+фото)
Про те, що Кривий Ріг за останні неповні два роки правління «антипомеранчевої» місцевої влади істотно знахабнів, красномовно свідчив факт відсутності на цій зустрічі з прибулими на зрусифіковану землю українських націоналістів представника відділу внутрішньої політики виконкому міськради. Хоча гості були в цьому відношенні НАДАВТОРИТЕТНІ.
Назвати хоча б генерального секретаря Світового конгресу українців (і одночасно – Голову Проводу ОУН(б) Стефана РОМАНІВА, координатора профспілки «Народна солідарність» Олексія КЛЯШТОРНОГО, виконавчого директора Міжнародного центру національного відродження імені Степана БАНДЕРИ Тараса РОНДЗИСТОГО, редактора газети «Шлях перемоги» Віктора Рога. І це – далеко не повний перелік гостей із Австралії та Києва, які, так би мовити, десантувалися в наш зрусифікований край 13 вересня цього року. А сама поїздка відбувалася в рамках зустрічей із громадськістю східних регіонів «Українська альтернатива: відкритий діалог». До цього гості побували і на Харківщині, і на Донбасі, і в Дніпропетровську та в інших містах. У Кривому Розі організатором та координатором цієї поїздки був голова міської організації Всеукраїнської незалежної профспілки гірників України Юрій САМОЙЛОВ.
У своєму вступному слові Стефан РОМАНІВ сказав, що передусім, ця поїздка східними регіонами орієнтована на те, аби ближче познайомитися з тим, що тут відбувається і послухати людей про істотні проблеми, які потребують свого розв’язання. Він сказав, що гості не вірять у ті штучні поділи на різні частини України і побачили, що такого поділу насправді не існує. Якраз Олексій КЛЯШТОРНИЙ (і він про це сказав у своєму вступному слові) й запропонував, аби приїхати до Кривого Рогу й зустрітися тут із українською громадою. Він підкреслив, що «відчуваємо себе в досить таки парадоксальній ситуації внутрішньої окупації. Ми були в Донецьку і зустрічалися з батьками української школи, яка там закривається. І здається, тільки декілька вчительок (мабуть, двоє) брали участь у цій зустрічі, а директорки не було. Отже, батьки ведуть боротьбу за збереження школи, а її керівництво займає таку перелякану позицію, боючись висловитися чітко і прямо на захист освітнього закладу. Так само з нами зв’язалися під час цієї зустрічі (хоч ми й не змогли там побувати) люди, які представляють батьківську громаду трьох шкіл Макіївки, яке є містом-супутником Донецька. Ми знаємо, що є аналогічна ситуація як мінімум з однією школою і у вашому місті, але тут застосовується більш така хитра й вишукана метода шляхом нібито оптимізації і не відбувається набір до першого класу, і пропонують допровадити цю школу до закриття. Не говориться про економічні причини, але насправді (коли ми проаналізуємо цю політику), то побачимо, що йдеться до штучної, зворотної русифікації й повернення до русифікації нашої середньої освіти. Так само і в економічній площині ситуація є більш ніж проблемною… бо люди сподівалися, що за нинішнього президента України будуть запроваджені нижчі ціни на продукти, на російський газ, та ми бачимо, що всі ці надії повністю розбились і ми маємо такий дорогий імпортований газ, якого ніколи не було за всю добу незалежності України, ми маємо такі високі комунальні ціни, яких ніколи й близько не було… На сьогодні також ми бачимо, що при перегляді, при перерахунку пенсій вони, навпаки, зменшуються. Президентом підписано минулої п’ятниці Закон про пенсійну реформу, який передбачає підвищення пенсійного віку для жінок одразу на п’ять років і – на три роки для чоловіків із числа державних службовців. Але це – ще не вся правда, тому що водночас підвищується так званий пенсійний стаж одразу на десять років, а тому можна сказати, що в результаті є підвищення пенсійного віку саме на десять років, а не на три чи не на п’ять…».
Стефан РОМАНІВ підкреслив, що в центрі уваги – питання дотримання прав людини і вимог просуватися по демократичному шляху розвитку держави, а ця поїздка якраз і переконала в тому, що фактично у всіх містах, де гості побували, є проблеми, котрі впираються в питання відповідальності місцевих влад за те, щоб дотримувалися цих прав людини.
У цій невеликій інформаційній замітці, шановні наші читачі, ми тільки трохи торкнулися розповіді про поїздку високих гостей та питань, які їх цікавили. В подальшому ми подамо більш розгорнуту розповідь про їх перебування у Кривому Розі та спілкування з криворізькою громадою на тій зустрічі, яка відбулася 13 вересня цього року в офісі Криворізької міської організації Української народної партії.

На світлинах:


Стефан РОМАНІВ під час зустрічі;


виступає редактор газети «Шлях перемоги» Віктор РОГ;


перед початком зустрічі спілкуються один з одним Тарас РОНДЗИСТИЙ і Юрій САМОЙЛОВ.

Фото Сергія ЗІНЧЕНКА.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1121 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: