PP

     Вівторок, 16.04.2024, 10:08



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Листопад » 28 » Цінний дарунок з Америки
21:35
Цінний дарунок з Америки
16 листопада в наш просвітянський офіс принесли посилку. Це знову потурбувався шановний пан Василь СТАН, який проживає в Сполучених Штатах Америки. А в тій посилці – повно книг, причому – неабияких, а тих, які адресовані патріотично налаштованим українцям. Бо там, наприклад, - двотомник «Історія України» Наталії ПОЛОНСЬКОЇ-ВАСИЛЕНКО, «Кобзар» Тараса ШЕВЧЕНКА, виданий до його 150-річчя, а ще «Пропам’ятна книга», яка (як зазначено) «видана з нагоди СОРОКЛІТНЬОГО ЮВИЛЕЮ українського НАРОДНОГО СОЮЗУ», а також – чимало інших.
А у листі Василь СТАН повідомляє, що висилає «дуже багато рідкісних видань до бібліотеки Леся УКРАЇНКИ, що в Криму», розповідає про своє коротке перебування свого часу в Кривому Розі, про яке, зокрема, пише: «раніше я відвідав Україну. Був і у Кривому Розі, та ніде в ньому не бачив ані газети, ані журналу по-українському». Також пан Василь повідомляє, що коли в Кривому Розі звернувся до касира українською мовою з метою придбати квиток на поїзд, то почув у відповідь: «Я Вас нє панімаю!» Тож в кінці свого листа з цього приводу він додає: «Я в’являю, як Вам живеться в своїй хаті і в своїй державі, коли таке твориться…».
На нещодавньому засіданні редколегії газети просвітяни ознайомилися зі вмістом посилки, переглянули надіслані шановним паном Василем СТАНОМ книги (дехто одразу ж заходився читати) і висловлюють свою глибоку подяку цьому справжньому українському патріотові за його турботу про нас, просвітян, і за те, щоб слово українське не спало, не лежало, а працювало на благо вільної України.
Сергій ЗІНЧЕНКО
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 976 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: