PP

     Вівторок, 16.04.2024, 09:21



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Грудень » 26 » Борис ОЛІЙНИК: «Невже хтось і сьогодні вважає, що можна збудувати державу без лівого крила суспільства?»
21:04
Борис ОЛІЙНИК: «Невже хтось і сьогодні вважає, що можна збудувати державу без лівого крила суспільства?»
Задум збудувати надпартійну, підзвітну всьому суспільству, народну раду українців, під крилом якої згуртуються всі верстви громадян, він справді шляхетний, вкрай потрібний та своєчасний. Зупинімо, співвітчизники, заміри певних осіб, гуртів та регіонів монополізувати ексклюзивне право на любов до України, що дало можливість цинікам першими уловити кон’юнктуру моменту і з учорашніх партборців з буржуазним націоналізмом перекинутися в таких же ревних нацпатріотів, розмивши лави істинних патріотів.

Треба дозволити всім не тільки любити, але й будувати Україну. Невже хтось і досі вважає, що возвести державний собор можна без лівого крила суспільства? Та погляньте на ту ж таки Європу… Своїм (хоч і дуже куцим) досвідом я вам засвідчую, що (не перестрибуючи із партії в партію), можна в міру своїх скромних сил працювати на Україну. А нас же таких мільйони…

І якщо ми (праві, ліві, центристи) понад свої світогляди зійдемось на тому, що найвище для нас – Україна, то ми таки згуртуємось. Так, бо поки чубимося, у столиці зачиняють останні книгарні, уже посягають на приміщення всесвітньо знаної енциклопедії, на письменницьку крамницю «Сяйво», на офіси видавництв, в тому числі – на «Дніпро». Хаотична рейдерська забудова Києва руйнує його історичний профіль, свята СОФІЯ задихається в зашморгу небошкрябів. Одним словом, ці окупанти, схоже, заповзялися вивітрити не тільки український дух із Києва, а й виселити останніх аборигенів. Гуртуймося, українці, бо вже безбатченки підкопуються і під усипальницею Тараса в Каневі, де шостий рік скніє в риштуваннях музей ШЕВЧЕНКА.

Називаю ці руйнації не задля паніки, а для згуртування нас, дітей однієї матері, аби дати нищівну відсіч цій нечисті.

Борис ОЛІЙНИК, Герой України, письменник і громадський діяч, лауреат Шевченківської і міжнародних премій.

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1205 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: