PP

     Субота, 20.04.2024, 09:02



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Серпень » 30 » БИТВА ЗА ІЛОВАЙСЬК
15:13
БИТВА ЗА ІЛОВАЙСЬК
Битва за Іловайськ стала першою битвою добровольчих батальйонів України. Вона має стратегічне значення. Іловайськ є ключем для перехоплення комунікацій донецького угрупування російських найманців. Взяття Іловайська створює загрозу донецькому угрупуванню супротивника та стврює умовт, аби замкнути кільце оточення навколо Донецька. З півночі Донецька наші війська наступають в районі Ясинуватої. З району Іловайська наше південне угрупування зможе нанести удар назустріч. Одночасно створюється загроза мосьпинському угрупуванню супротивника і угрупуванню в Шахтарську.Цей маневр наших вояків дозволив різко послабити тиск супротивника з сектору «Д» Антитерористичної операції.
Бої за місто йдуть дві доби без перерви. Загони найманців та терористів у боях 18-19 серпня вибиті з більшої частини міста, але продовжують чіплятися за мікрорайон на північній околиці Іловайська. В результаті обхвату з обох боків угрупувань проросійських найманців у південній частині Іловайська силами батальйону МВС «Дніпро» та 3-го батальйону Нацгвардії «Донбас» за підтримки армійських частин 17-ї дніпропетровської танкової, 51-ї волинської та 93-ї дніпропетровської механізованих бригад 18 серпня супротивние був розбитий й була визволена більша частина Іловайська. Наші війська нанесли супротивнику великі втрати.
Але 19 серпня російське командування почало контратаку, щоб вибити наші війська з Іловайська. Завязалися важкі бої. Другу добу терористи з районів Донецька, Моспіно, Шахтарська атакують наші війська силами піхоти і бронетехніки. Пбсолютно в безпрецедентних масштабах ворогом використовується артилерія та реактивні системи залпового вогню. Терористи розстрілюють місто з мирними жителями, щоб утруднити просування українських військ. Шквальний вогонь.
Треба відзначити, що російські найманці атакують крупними силами, наші війська неодноразово вступали в ближній контактний бій, широко використовуються всі види піхотного озброєння. Окремі споруди вдається визволити лише після повного знищення найманців. Ворог кинув у бій всі свої резерви з Донецька і Шахтарська – батальйони «Восток», «Оплот», банда «Мотороли», частини російських найманців. Зняті підрозділи терористів і з інших ділянок фронту.
З боку Шахтарська супротивник атакує позиції 40-го батальйону Територіальної оборони «Кривбас» та 17-ї танкової бригади. Бійці підбили танк Т-72 та кілька одиниць легкої бронетанкової техніки, кілька вантажівок постачання. Нанесли великі втрати ворогу в живій силі.
За межами Іловайська поза зоною міської забудови українські війська широко використовують артилерію і міномети – бригадні артилерійські групи 93-ї та 51-ї бригад ефективно придушують ворожі батареї та вогневі точки на околицях Іловайська.
19 серпня в бій за Іловайськ вступили рідрозділи доброврольчих батальйонів МВС «Азов» та «Шахтарськ», які допомогли товаришам. Вони продовжили бій і вночі. Для «Шахтарська» пекло Іловайська стало першим великим боєм. Розвідгрупа «Азова» вночі знищила опорний пункт і БРДМ супротивника. «Шахтарськ» - це нова частина, для багатьох бійців Іловайськ став першим боєм. «Азов2 і «Шахтарськ2 ведуть вуличеі бої разом з побратимами з «Донбасу» та «Дніпра».
Командування сектором «Б» (генерал ХОМЧАК) організувало чітку взаємодію між штурмовими підрозділами, артиоерією та бронетехнікою. Досягнуто добрий рівень координації між всіма українськими частинами.
Битва за Іловайськ триває. Добровольці продовжують наступати.
Немає слів, щоб описатти мужність і стійкість наших вряків. Ці хлопці на справжеій війні поводять себе організовано й дисципліновано – це справжні содати, якими всі ми повинні пишатися. Протягом двох діб боїв за Іловайськ загинули смертю хоробрих два бійці батальйону «Дніпро», чотири бійці «Донбасу», чотири бійці «Шахтарська».
Дякую, хлопці...

Юрій БУТУСОВ,
мережа «Facebook», головний редактор CENSOR.NET, 20 серпня 2014 року. переклад з російської РЕД.
Переглядів: 808 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: