PP

     Четвер, 25.04.2024, 23:29



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Листопад » 12 » АВТОРИТЕТНА ДУМКА. МАРЧУК про появу списків «агентів КДБ»: Скоро Москва копатиме під тих, хто її не влаштовує.
19:50
АВТОРИТЕТНА ДУМКА. МАРЧУК про появу списків «агентів КДБ»: Скоро Москва копатиме під тих, хто її не влаштовує.

Говорячи про списки «агентів КДБ», які з’являються в інтернеті, варто звертати увагу, по-перше, кого в цих списках немає, а апріорі мав би бути, а по-друге – хто і коли їх оприлюднює. А крім того, слід взяти до уваги, що в спецслужбах жодних списків агентури ніхто ніколи не складав і не складає. Про це у Facebook заявив екс-глава СБУ Євген МАРЧУК, коментуючи список начебто «агентів КДБ у вищих ешелонах української влади», який опублікований на сайті «Антикор».
«Оскільки я знаю цей предмет досконально і поіменно, перш ніж потирати руки, радив би звернути увагу на дві обставини. По-перше, звернути увагу на те, кого немає (!!!) у цьому списку, хто апріорі не міг не бути агентом КДБ (наприклад, керівники суперсекретних заводів і підприємств, особливо московського підпорядкування, чи ті, хто двічі побував за ґратами в радянські часи або служив у надсекретних військових частинах... іще багато інших прикмет) і хто потім рванув у політику», – зазначив МАРЧУК. І по-друге, на його думку, слід звернути увагу на дату і місце оприлюднення цього матеріалу: «2009 рік. Це рік коли Москва докладає максимум зусиль, щоб взяти реванш за 2004 рік, завалити В.ЮЩЕНКА і провести В. ЯНУКОВИЧА в президенти. Ну і ясно, що ЮЩЕНКО в списку агентів, а ЯНУКОВИЧА там немає. Він є тільки в списку вірогідних агентів».
І от, за словами МАРЧУКА, цей матеріал з’являється знову саме зараз. Скоро слід чекати, що через якийсь закордон з’являться «детальні копії» особових справ (дуже «правдоподібні») колишніх «агентів КДБ», які сьогодні самі або їх близькі родичі дуже не влаштовують Москву своєю громадянською позицією чи посадою.
«Ну, і ще для інтересу: ніхто ніколи ні в яких спецслужбах жодних списків агентури не складав і не складає. Навіть в НДР, коли архіви «Штазі» були захоплені несподівано, спеціальна комісія працювала місяцями, щоб розібратися в цьому питанні, й оприлюднила список тільки тих агентів, яких вважала за потрібне. Тільки спеціальна комісія, якщо вона буде створена і якщо вона покопається в архівах декілька місяців (а архів часів ЯНУКОВИЧА добряче був почищений у «правильному» напрямку), і якщо ця комісія ще щось там познаходить і хтось розумний розтлумачить членам цієї комісії, що вони познаходили, а що залишилось в Москві, і після цього ця комісія опублікує якийсь список, тільки тоді можна буде про щось говорити. От тільки буде одна проблема, щоб до членів цієї комісії не ввійшли ті активні бійці команди ЯНУКОВИЧА, які десятками тепер заходять у Верховну Раду під назвою «Опозиційний блок». А всі комісії в парламенті створюються за принципом пропорційного представництва всіх фракцій. Товариство, не дозволяйте дітям гратися сірниками. І оглядайтеся по боках, щоб зрозуміти, хто що творить і для чого. Особливо під час війни», – наголосив він.
Також Євген МАРЧУК зазначив що люстрація, а точніше - дійсне очищення влади - сьогодні вкрай потрібне. «Але дійсне очищення без бісиків в очах і тремтячих рук, а настійливо-професійне очищення, оформлене професійними точними правовими актами... І щоб робили це люди, які спочатку самі пройшли публічно цей процес і мали хоч найменше уявлення про презумпцію невинуватості і про права людини. Робив зло людям, через тебе постраждали люди і це беззаперечно доказано – відповідай. І за Законом, і перед Богом. Якщо так далі піде, то скоро недавню владу, а то і нинішню, вже прийдеться люструвати. І не потрібно буде вивчати архіви СБУ. Все наяву», – додав він.
«ZIК. Сила інформації», 10 листопада 2014 року
http://zik.ua/ua...._539050

Переглядів: 726 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: