PP

     Четвер, 25.04.2024, 16:35



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Вересень » 15 » АВТОРИТЕТНА ДУМКА. Європа переживає тест на лідерство - Далія ГРІБАУСКАЙТЕ
12:48
АВТОРИТЕТНА ДУМКА. Європа переживає тест на лідерство - Далія ГРІБАУСКАЙТЕ

Лідери більшості країн Східної Європи, за словами оглядачів, не особливо захоплені рішенням НАТО створити сили швидкого реагування у Європі для захисту від агресії Росії. Пересічні мешканці країн Східної Європи добре пам’ятають життя під домінуванням Радянського Союзу і не почуваються сьогодні у безпеці.
Прем'єр-міністр Польщі Дональд ТУСК каже, що він сподівався на більше. Польща, найбільша країна регіону, наполягала на постійній дислокації не менше двох дивізій військ НАТО на своїй території. Натомість сили швидкого реагування, рішення про створення яких ухвалило НАТО, складатимуться з 5000 військовослужбовців. Це військове угруповання буде готове відреагувати на конфлікт проти будь-якої країни Альянсу протягом годин від його початку. Та не зважаючи на певне розчарування, керівництво Польщі все ж наполягає, що навіть такий крок з боку НАТО є сильним сигналом для Росії - країни агресора у регіоні.
Президент Литви Далія ГРІБАУСКАЙТЕ в інтерв’ю CNN заявила, що сьогодні Європа переживає «тест на лідерство». Країни НАТО повинні дуже серйозно підійти до небезпеки, яку складає путінська Росія. За її словами, країни Європи повинні серйозно поставитись до своєї оборони і, незважаючи на економічну кризу, почати вкладати серйозні кошти у свою оборону. «Час відтягувати ці рішення вичерпаний», - зазначила президент Литви.

«Голос Америки», 6 вересня 2014 року

Переглядів: 567 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: