PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 06:45



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Липень » 10 » АВТОРИТЕТНА ДУМКА. Богдан ДАНИЛИШИН : «Доки еліта не почне розуміти себе гвинтиком…»
13:26
АВТОРИТЕТНА ДУМКА. Богдан ДАНИЛИШИН : «Доки еліта не почне розуміти себе гвинтиком…»
«Є в нас, українців, ця негативна риса: думати, що я найрозумніший. Почуття колективу в нас не сформовано ні у вищого державного керівництва, ні у середньої ланки, навіть у простого громадянина. Я б хотів, щоб у ці важкі часи українці сформувалися як єдина могутня політична нація. Я б цього дуже хотів. Бо навіть зараз я все ще бачу Україну як країну контрастів.
Я повернувся в іншу країну, не ту, яку покинув 2010-го. Та все одно я ще не бачу тої рушійної політичної сили, що здатна змінити Україну. Звичайно, потрібно віддати належне тому подвигу народу, який боровся за свою європейськість та ідентичність. Але разом із тим чи дозріла українська політична еліта до тої самосвідомості українського народу, яка врешті-решт вивела цю еліту на владний олімп? Я думаю, до цього нам ще треба йти. Доки еліта не почне розуміти себе гвинтиком, який народ вкручує для того, щоб завести державну машину, ми матимемо найдорожчі в Європі авто при найбільш розбитих дорогах».

Богдан ДАНИЛИШИН, один з керівників міжнародної громадської організації «Українська європейська перспектива», екс-міністр економіки України.;
з матеріалу «Гіркий досвід «Батьківщини», газета "День", 2 липня 2014р.
Переглядів: 594 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: