PP

     Субота, 20.04.2024, 10:43



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Березень » 12 » Андрій ЦАПЛІЄНКО: «Вся країна повинна стати на коліна перед військовими, в Криму»
21:07
Андрій ЦАПЛІЄНКО: «Вся країна повинна стати на коліна перед військовими, в Криму»
«До вчорашнього дня у мене у мене не було відчуття того, що люди агресивно налаштовані проти преси. Завжди були суперечки. Ми з цим зіштовхувалися в різних місцях, де виникала колізія думок: це коли люди сиперечаються й намагаються донести свою точку зору іншим. на площах. Тут була та ж сама історія: до нас підходили люди й сперечалися з нами, не слухпючи того, що ми їм казали. Та при цьому не було агресії й ми про щось таки домовлялись, приходили до якогось спільного знаменника – у цих розмовах, у цих інтерв’ю.
І ось вчора став знаковим той момент, коли поклали обличчями в асфальт групу з Болгарії, рогромили офіс «Асошіейтед прес» у Севастополі. Дуже жорстко побили нас. І сьогодні вранці стріляли в журналістів, які були біля райвійськкомату в Сімферополі, стріляли в їхній автомобіль. Тобто, мені здалося, що почалося методичне видавлювання журналістів з Криму перед так званим референдумом. Їх витискують звідти, щоб їх там не було. Бо насправді єдиної думки там серед людей немає. Можливо (я визнаю), більшість жителів Криму привітно ставляться до Росії. Можливо. Але це не переважна більшість. А та меншість, яка хоче жити в Україні, вона достатньо активна. Це середній клас. Це люди які маєють свій приватний бізнес, невеличкі готелі, які шукають стабільності. Це інтелектуали, це ті, які хочуть розвиватися. На жаль, вони у меншості й фізично слабкі, вони краще працюють головою, ніж ногами й краще створюють якісь практичні речі, ніж стріляють з пістолета. Ось що там відбувається.
А щодо «гарячих точок» я скажу, що нині дуже висока ціна питання. Можливо,більш складного й більш цінного для учасників цієї геополітичної гри конфлікту ще не було. А тому доля окремо взятого журналіста (чи журналістів) великого значення не несе. Тобто, є якась команда, якийсь сигнал – і відбувається таке… І взагалі, те, що з нами аідбулося, я вважаю поворотною точкою цього конфлікта. Я хочу сказати про те, що тут, в Києві, багато в чому (не журналісти, а політики військові, олігархи – люди від яких залежить доля країни) просто закривають очі й не хочуть визнати очевидний факт: на території України майже тридцять тисяч чужого війська, на території України є люди, які підтримують перебування тут цього війська, на території України в кількох точках готуються серйозні провокації проти країни, є чимало людей, які хочуть колапсу цієї країни. А поки що - криза, але не колапс. І мені злається, що плани тих, які тримають цей конфлікт у гарячій фазі, зламалися об наших військових, об наші бази, які не здалися – в умовах покинутості і в умовах, коли їх зрадили їхні ж генерали (це я так вважаю). Бо вони тримаються, Бо вони не здаються. І вони готові чинити спротив.
Я хочу сказати, що у нас в ефірі (я пам’ятаю) одна дівчина просила, щоб телеканал «Інтер» став на коліна й проводив усі ефіри на колінах. А я думаю, що зараз вся країна повинна стати на коліна перед військовими, в Криму».

Андрій ЦАПЛІЄНКО, журналіст телеканалу «Інтер», який має великий досвід роботи у «гарячих точках» на території різних країн,
телеканал “Інтер”,
9 березня 2014 року
.
Переглядів: 639 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: