PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 15:01



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » Архів матеріалів
21 червня у Кривому Розі відбувся мітинг городян проти підвищення вартості проїзду в маршрутних таксі. Про це повідомляє "Перший Криворізький".

Під час акції протесту була прийнята Резолюція, за яку проголосували більшість присутніх. Активісти передадуть Резолюцію в міськвиконком, а також планують зібратися вранці в середу, аби вимагати у депутатів міської ради скасування рішення виконкому.

Крім того, з імпровізованої трибуни під час акції протесту криворіжці звернулися до губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі з проханням "розібратися" з перевізником "Севертранс" - провести перевірки діяльності підприємства, яке з року в рік виграє тендери на перевезення жителів, але замість обіцяних автобусів виставляє на маршрут старі маршрутки.

Попри те, що закон забороняє перевізникам виставляти на конкурс той самий рухомий склад, з яким фірма раніше перемогла в іншому конкурсі, одні й ті самі автобуси одеситів минулої весни виграли конкурси споча ... Читати далі »
Переглядів: 518 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Нещодавно, 17 червня, всі люди доброї волі у нас, в Україні, і в цілому світі відзначили 104-ту річницю від дня народження видатного нашого письменника Віктора НЕКРАСОВА, який народився і чимало років творив у Києві. Але мав він неабияке, м’яко кажучи, відношення і до Кривого Рогу. Про це розповів мені як редактору місцевого державного радіомовлення для передачі з циклу «Дати, події, люди» наш земляк, редактор журналу «Кур’єр Кривбасу», лауреат Національної премії імені Тараса ШЕВЧЕНКА Григорій ГУСЕЙНОВ.

ГУСЕЙНОВ: «Ця історія для мене стала десь сенсаційною, коли я працював у міській газеті «Червоний гірник» (це було приблизно у вісімдесяті роки минулого століття). Тоді до нашого журналіста Володимира СУШКЕВИЧА (а його й сьогодні криворіжці мають пам’ятати) приходив актор міського теат ... Читати далі »

Переглядів: 760 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

2 – 1918 р. – Київ. Затвердження гетьманом України П.СКОРОПАДСЬКИМ закону про громадянство Української держави, згідно з яким уся повнота політичних прав в Українській державі належить тільки її громадянам. Громадянином Української держави міг бути кожний, хто народився на її території і по досягненню повноліття упродовж року подав заяву про надання громадянства. Закон забороняв подвійне громадянство.
2 – 1951 р. – „Правда” надрукувала редакційну статтю „Проти ідеологічних викривлень у літературі”, в якій було піддано безпідставній критиці патріотичний поетичний твір В.СОСЮРИ „Любіть Україну”. У дусі „критики” 1946-48 рр. аналізувалась творчість інших українських митців.
3 – 2006 р. – РЕЄСТРАЦІЯ ЧАСОПИСУ „ПРОМІНЬ ПРОСВІТИ”.
6-9 – 1932 р. – Харків. ІІІ конференція КП(б)У, яка обговорила питання про підсумки весняної посівної кампанії, про заготівельну та жнивну кампанії і про завдання організаційно-господарського управління колгоспами. Конференція визнала встановлен ... Читати далі »
Переглядів: 707 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)


Криворізьке міське правозахисне товариство глибоко сумує у зв’язку зі смертю своєї активістки
С О Б Ч А К
Романії Михайлівни

і висловлює свої співчуття рідним і близьким покійної.

Переглядів: 567 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

20 травня поточного року апеляційний суд Дніпропетровської області залишив без змін ухвалу Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу від 4 лютого 2015 року по цивільній справі за заявою Михайла Власовича КРОЧІ про визнання бездіяльності та незаконних дій державного виконавця та начальника Центрально-Міського відділу державної виконавчої служби Криворізького міського управління юстиції та скасування трьох постанов про закінчення виконавчих проваджень за виконавчим листом, виданим Центрально-Міським райсудом 4 червня 2013 року.
У цілому державній виконавчій службі за рішенням суду випало вирішити досить дражливе питання. Ще 27.07.2012 року Центрально-Міський суд м. Кривого Рогу за позовом членів родини військового пенсіонера Михайла Власовича КРОЧІ до Товариства з обмеженою відповідальністю «Центрпромінвест», Товариства з обмеженою відповідальністю «Центрсервіс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фалбі» виніс рішення по справі № 2-17/2011 у справі знесення самостій ... Читати далі »
Переглядів: 792 | Додав: pprosvita | Дата: 11.06.2015 | Коментарі (0)

КРИВОРІЗЬКЕ МІСЬКЕ УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ
проводить безкоштовно прийом громадян з питань:

роботи державної виконавчої служби (стягування заборгованостей;
роботи реєстраційної служби (реєстрація актів громадянського стану громадян, реєстрація нерухомості, реєстрація юридичних та фізичних осіб – підприємців);
роботи нотаріату (оформлення спадщини, угод куплі-продажу, дарування, обміну, видавання доручень).


Свої запитання треба надсилати за адресою: м. Кривий Ріг, 50036, вул. Льотчиків, 36-а (зупинка «вул. Філатова»), за телефоном (056) 409-60-96, на сторінку facebook: Андрій НЕМЧЕНКО.

Переглядів: 1032 | Додав: pprosvita | Дата: 11.06.2015 | Коментарі (0)

Метою заходу, який відбувся 4 червня у гарнізонному будинку офіцерів на Макулані, було проведення відповідної роз’яснювальної роботи та надання всебічної підтримки учасникам антитерористичної операції і членам сімей загиблих військовослужбовців щодо компетентного вирішення проблемних питань.
Зустріч розпочалася зі вшанування пам’яті загиблих героїв хвилиною мовчання. Далі фахівці фінансового та гуманітарного профілю Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, офіцери управління оперативного командування «Схід», районних військкоматів, управління соціального захисту населення у місті, а також - Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області розповіли присутнім про систему соціального захисту, норми грошового забезпечення учасників антитерористичній операції, особливості виплат ... Читати далі »

Переглядів: 527 | Додав: pprosvita | Дата: 11.06.2015 | Коментарі (0)

Громадські слухання щодо оцінки землі і встановлення розміру земельного податку в приміщенні Народного дому в Кривому Розі на початку червня проходило без особливих новацій. Бо після того, як вони завершились, особливих радощів серед криворіжців, які там були, не відчувалося. Зокрема, Леонід БАГАШВІЛІ, член правління Криворізької громадської організації «Справедлива позиція» висловився так:

«Я прийшов сюди не як підприємець, не як особа, зацікавлена в оцінці землі на свою користь, а як звичайний громадянин, якого цікавить справедливість. В оцінці землі, - в тому числі. Я побачив тут досить типовий підхід. Бо де б я не бував (а я бував і в судах, і на громадських слуханнях, і на зустрічах з представниками районної і міської влади…) і про що б ми не запитували, відповіді йшли саме в такому руслі. Якщо їх систематизувати, ... Читати далі »

Переглядів: 608 | Додав: pprosvita | Дата: 11.06.2015 | Коментарі (0)

Правоохоронці ліквідували корупційну схему з отримання незаконної винагороди керівником одного з міських Держземагенств від юридичних та фізичних осіб при реєстрації права власності на земельні ділянки у державному земельному кадастрі.
Організаторами корупційної схеми були співробітники вказаного Держземагентства та посадові особи двох підконтрольних комерційних підприємств. Вказані „ділки” створили корупційну схему за допомогою якої змушували фізичних та юридичних осіб для прискорення отримання кадастрового номеру та висновків звертатися до товариств, які були задіяні у схемі. За такий «бізнес» вони отримували щомісячний прибуток у сумі від 300 до 500 тисяч гривень.
Під час санкціонованих обшуків оперативники управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України в Дніпропетровській області вилучили 25,9 тисяч доларів США, 7,9 тисяч євро та 16,9 тисяч гривень.
Крім того, під час обшуку було виявлено факт незаконного втручання з комп’ютерів підприємств до ... Читати далі »
Переглядів: 574 | Додав: pprosvita | Дата: 11.06.2015 | Коментарі (0)

1.
14 травня у м. Києві представник організації взяв участь у роботі дискусійної платформи з представниками бізнес-структур на тему: «Україна на шляху до сталого розвитку: інтеграція положень Конвенцій Ріо в національну політику України» за проектом Програми Розвитку ООН «Інтеграція положень Конвенцій Ріо в національну політику України». Серед питань, які обговорювалися з представниками бізнес-структур, розглядалися питання реалізації національних цілей сталого розвитку та подолання перешкод на шляху інтеграції положень Конвенцій Ріо в галузеві політики. Свої пропозиції з цих питань до підсумкового документа надав учасник дискусійної платформи Микола КОРОБКО.

2.
19 травня на пропозицію прокуратури Софіївського району голова організації Микола КОРОБКО взяв участь у проведенні перевірки стану додержання адміністрацією Софіївської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України у Дніпропетровській області No 45 вимог кримінально-виконавчого ... Читати далі »
Переглядів: 638 | Додав: pprosvita | Дата: 11.06.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 156 157 »