PP

     Четвер, 28.03.2024, 14:48



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » Архів матеріалів
Що б ми не робили, що б ми не говорили, та все-таки все залежить від Бога. Але – не без нас. А тому людина повинна діяти, а не спати і спостерігати.

Ми зараз переживаємо випробування. І не треба думати, що ми знаходимося у якомусь безвихідному стані. Ні, це Україна, і ми з нею, проходимо випробування на зрілість: достойний український народ мати свою державу чи недостойний? Якщо ми не будемо діяти, то це означатиме, що ми – недостойні сини України, бо ми не в змозі захистити її територію, її культуру, її мову. А ми повинні показати не на словах, а на ділі, що ми Україну нікому й ніколи не віддамо.

Бог дав кожній людині розум, і розумом цим вона повинна керуватися у своєму житті: у повсякденному, у державному, у суспільному. І ми повинні знати через наш розум, хто і до чого веде: до втрати Україною незалежності чи навпаки - до зміцнення.

... Читати далі »

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1127 | Додав: pprosvita | Дата: 26.12.2009 | Коментарі (0)

Українська Народна Рада, створена за загальнонаціональною ініціативою громадська самозахисна організація, проголошує головними цілями своєї діяльності:

– Повернення приватизованої олігархічними кланами влади народові, участь у розбудові європейської української держави.

– Утвердження в суспільній свідомості моральних принципів та християнських цінностей.

– Домагання від держави проведення соціальної політики, спрямованої на подолання бідності, підвищення якості та тривалості життя людей, зростання народжуваності та чисельності українського народу.

– Участь у збереженні для прийдешніх покол ... Читати далі »

Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1111 | Додав: pprosvita | Дата: 26.12.2009 | Коментарі (0)

Після МАЙДАНУ ми спокійно розійшлися, бо був обраний наш Президент, і ми поклали на нього всі обов’язки: зробити все, змінити й принести нам солодке й прекрасне життя. Тому дивіться: ось воно вже відбувається…

А МАЙДАН повинен був мати продовження. МАЙДАН мав початися після Києва в Луганську, в Сумах, в Одесі, в Севастополі… - по всіх районах, по всіх містах і селах. Ми мали його донести до кожної вулиці, до кожного будинку, до кожної людини. А ми захотіли залишитися такими, як були, а тільки щоб саме життя для нас змінилося на краще. В тому наша помилка: ми не довели цю революцію до кінця. То було так: революція в верхах. І тому ми практично зазнали поразки. І ось те, що діється сьогодні, є результатом нашої байдужості і сподівань, що за нас хтось усе зробить.

А ми сьогодні маємо будувати Україну для українців, бо інакше ми ніколи не побачимо нічого доброго в Україні. Але ж ви, напевно, знаєте, що для того, аби була Україна для українців, мусять бути українці для України.
... Читати далі »

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1219 | Додав: pprosvita | Дата: 26.12.2009 | Коментарі (0)

Розвиток Збройних Сил України за останні 10 років відбувся без врахування пропозицій Спілки офіцерів України – першої і єдиної організації, яка 27 липня 1991 року започаткувала створення Збройних Сил України. Як наслідок: створена військова організація, яка не відповідає вимогам та національним інтересам України.
На думку Спілки офіцерів України, потрібно негайно:

- Провести міжнародну конференцію у місті Києві щодо гарантій безпеки України у зв’язку з добровільною відмовою від ядерної зброї.

- Повернутися до Конституції України 1996 року: президентсько-парламентської республіки.

- Затвердити нову Воєнну Доктрину, де передбачити стратегічний шлях розвитку сектору безпеки на далеку перспективу.

- Зібрати вчених, які знають, як протягом 1-3 років виготовити ядерну зброю.

- Негайно Указом Президента України (або іншим н ... Читати далі »

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1210 | Додав: pprosvita | Дата: 26.12.2009 | Коментарі (0)

Звичайно, нам треба об’єднатися. Щоб покінчити з міжконфесійною ворожнечею, потрібне християнське співробітництво.

Гортаючи книгу В’ячеслава ЛИПИНСЬКОГО „Релігія і Церква в історії України”, відчуваєш, як далеко відійшла та епоха, коли височів авторитет Церкви. Водночас як близькі до нас слова майже столітньої давності: „В зміцненні внутрішньої організаційної консервативної сили і активності наших церков... – вихід з нашої релігійної і політичної анархії та руїни” (1925 рік)!

На одній міжнародній конференції в Америці один конформіст в рясі заявив: „Світ повинен бути вдячним Російському православному патріархові за те, що зберіг Церкву в час безбожного режиму”. Я поставив запитання: „Чи треба було зберігати церкву, яка порушила заповідь Христа і служила одночасно і Богові, і мамоні?”. Батюшка десь зник, Президія розгубилася... А запитання зависл ... Читати далі »

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1200 | Додав: pprosvita | Дата: 26.12.2009 | Коментарі (0)

В Україні існує плутократично-олігархічний капіталізм, кримінально-кланова система якого, осідлавши фінансові потоки, контролює державу та процес виробництва, обміну, розподілу і споживання суспільного продукту.

І для того, щоб пом’якшити, а ще краще – УСУНУТИ КРИЧУЩУ СОЦІАЛЬНУ НЕРІВНІСТЬ в Україні, в першу чергу, необхідно здійснити крупний соціально-економічний маневр, суть якого полягає у переході від обмежувально-стримувальної політики доходів до політики стимулювання її зростання.

ОСНОВНОЮ СОЦІАЛЬНОЮ ПРОБЛЕМОЮ В УКРАЇНІ Є ОПЛАТА ПРАЦІ, проблема заробітної плати, отже – проблема подолання бідності працівників. Будь-які соціальні пільги, субсидії, преференції, виплати при народженні дитини - це паліатив. Без радикальної реформи політики заробітної плати проблему бідності широких верств населення розв’язати неможливо.

Політика доходів повинна спиратися на соціальні стандарти, такі, як прожитковий мінімум; мінімальна зарплата має бути щомісячною та погодинною.

Хибним є ... Читати далі »

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1171 | Додав: pprosvita | Дата: 26.12.2009 | Коментарі (0)

Задум збудувати надпартійну, підзвітну всьому суспільству, народну раду українців, під крилом якої згуртуються всі верстви громадян, він справді шляхетний, вкрай потрібний та своєчасний. Зупинімо, співвітчизники, заміри певних осіб, гуртів та регіонів монополізувати ексклюзивне право на любов до України, що дало можливість цинікам першими уловити кон’юнктуру моменту і з учорашніх партборців з буржуазним націоналізмом перекинутися в таких же ревних нацпатріотів, розмивши лави істинних патріотів.

Треба дозволити всім не тільки любити, але й будувати Україну. Невже хтось і досі вважає, що возвести державний собор можна без лівого крила суспільства? Та погляньте на ту ж таки Європу… Своїм (хоч і дуже куцим) досвідом я вам засвідчую, що (не перестрибуючи із партії в партію), можна в міру своїх скромних сил працювати на Україну. А нас же таких мільйони…

І якщо ми (праві, ліві, центристи) понад свої світогляди зійдемось на тому, що найвище для нас – Україна, то ми таки згуртуємось. Та ... Читати далі »

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1203 | Додав: pprosvita | Дата: 26.12.2009 | Коментарі (0)

Головною причиною ерозії конституційного порядку в Україні були не недоліки в Конституції, а постійна практика ухвалення тодішнім Президентом України Леонідом КУЧМОЮ указів і розпоряджень, якими він прямо чи опосередковано привласнював собі функції і повноваження, не передбачені Конституцією. Водночас особисто Президент, Адміністрація Президента, контрольовані ними уряд та частина депутатського корпусу свідомо блокували ухвалення законів, спрямованих на гармонізацію взаємодії всіх гілок влади та на чіткіше розмежування компетенції вищих органів державної влади і управління.
А ціною поступки, на яку пішли лідери Помаранчевої революції для МИРНОГО розв’язання гострої політичної кризи 2004 року, стала конституційна криза, яка розпочалась вже в 2006 році і триває до цього часу.
З метою відновлення конституційного порядку Президент України в 2007 році створив Національну Конституційну Раду. Однак представлені в ній політичні сили запропонували до обговорення конституційні прое ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1118 | Додав: pprosvita | Дата: 26.12.2009 | Коментарі (0)

Головною проблемою функціонування сучасних молодіжних організацій є відсутність фінансування їхньої діяльності, несерйозне ставлення до них з боку громадських і державних структур. Байдужість молоді щодо громадського життя – дуже небезпечна. Найчастіше включається в громадське життя та молодь, яка прагне реалізувати свої таланти, відчуваючи незадоволення діяльністю урядових органів.
Проте, із досвіду діяльності очолюваної мною організації „Патріот” скажу, що фінансування далеко не завжди є тією проблемою, яка може вплинути на проведення тієї чи іншої акції. Вважаю, що більш серйозна проблема – відсутність у багатьох молодих людей бажання займатися громадською роботою, тому ми закликаємо молодь до співпраці з молодіжним крилом УНР.
Серед опитаних під час дослідження „Становище молоді в Україні” 43% стверджують, що в Україні існує достатній доступ до всіх інформаційних ресурсів. Найдоступнішим є телебачення (88%), найменш доступним – Інтернет (34%).
Ця теза показує, ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 2011 | Додав: pprosvita | Дата: 26.12.2009 | Коментарі (0)

1 - 1909 р. – НАРОДИВСЯ СТЕПАН БАНДЕРА.
3 – 1992 р. – Україна встановила дипломатичні відносини зі США.
7 – 1942 р. – Гестапо заарештувало визначного члена ОУН, обласного провідника Криворіжжя Сергія ШЕРСТЮКА, поета-націоналіста Михайла ПРОНЧЕНКА, революціонерів-підпільників Івана ПОТАПЕНКА і Ганну МАКСИМЕЦЬ, яких розстріляли.
9 – 1907 р. – Народився український громадсько-політичний діяч, Президент УНР в екзилі Микола ЛЕВИЦЬКИЙ.
12 – 1907 р. – Народився видатний вчений-винахідник, генеральний конструктор ракетно-космічних систем, академік АН СРСР Сергій КОРОЛЬОВ.
14 – 1937 р. – Народився відомий український письменник Євген ГУЦАЛО.
16-1971 р. – Видавництво „Наукова думка” видало перший том Словника української мови.
17 – 1907 р. – НАРОДИВСЯ ВИДАТНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ХУДОЖНИК ГРИГОРІЙ СИНИЦЯ, ЛАУРЕАТ ДЕРЖАВНОЇ ПРЕМІЇ УКРАЇНИ.
18 - 1944 р. – Перше серйозне зіткнення УПА і військ НКВС.
20 – 1897 р. - Народився видатний український ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1355 | Додав: pprosvita | Дата: 26.12.2009 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 134 135 136 137 138 ... 156 157 »