PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 13:27



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » ІНШЕ
Українцям доведеться протистояти закликам регіоналів розділити їх на два ворогуючі табори і визнати: якщо вони не триматимуться разом, то будуть розділені. Про це у своєму блозі на The World Affairs пише професор політології Ратґерського університету Олександр МОТИЛЬ.
«Якщо ніхто не може більше розраховувати на те, що ЯНУКОВИЧ і регіонали діятимуть в інтересах країни, то все залежатиме від населення, опозиції, і Заходу. Українцям доведеться протистояти закликам регіоналів розділити їх на два ворогуючі табори, і визнати, що, якщо вони не триматимуться разом, то будуть розділені. Опозиція зможе сприяти консолідації, якщо вона позиціонуватиме себе в якості серйозної демократичної альтернативи з конкретними пропозиціями щодо поліпшення повсякденного життя людей», - вважає МОТИЛЬ.
«Європа може зменшити ймовірність насильства наступивши собі на горло і підписавши угоду про асоціацію з ЯНУКОВИЧЕМ Нарешті, і Європа, і Америка можуть переконатися, що Янукович піде до потопу в краї ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 715 | Додав: pprosvita | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

У Києві відбулися громадські слухання на тему «Норильське повстання: 60 років по тому. Людина vs Тоталітаризм». Як відзначили учасники цього заходу, серед яких – українські і російські науковці й журналісти, це було найперше і наймасовіше повстання після смерті СТАЛІНА. За даними істориків, понад сімдесят відсотків учасників повстання – українці, засуджені на багаторічні терміни неволі, зокрема, колишні бійці УПА. Вони зіграли ключову роль у підготовці і перебігу повстання, яке тривало 61 день. Про це говорили учасники нинішніх слухань.
Оплесками, стоячи актова зала Києво-Могилянської академії зустріла одного з лідерів Норильського повстання Євгена ГРИЦЯКА. Він розповів, за яких обставин почалися виступи ув’язнених 25 травня 1953 року.
«Зона – це певна площа, обведена суцільним парканом у чотири з половиною метри, обплутаним колючим дротом, освітлена довкола вежі для вартівників наших. Усередині побудовані бараки, їдальня, лазня. І ці люди, які мешкали у зоні, були так із ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 681 | Додав: pprosvita | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

У Євросоюзі оприлюднили щорічні енергетичні підсумки. Згідно з даними офіційної статистичної установи Єврокомісії – Eurostat, у ЄС і надалі спостерігається стійка тенденція до заміни традиційних джерел енергії на відновлювані. У 2011 році частка відновлюваних джерел в енергетичному балансі Євросоюзу зросла до 13%.
Згідно з попередніми обережними оцінками результатів діяльності минулого 2012 року, альтернативна енергетика може поліпшити свій результат до 14–15%. Таке зростання є очікуваним, зважаючи на те, що виробництво і споживання відновлюваної енергії у Євросоюзі щороку зростає. Так, у 2004 році показник становив 7,9%, а у 2010 році – 12,1%. Власне, у Eurostat зауважують, що ЄС рухається у напрямку цілей стратегії 20-20-20, збільшуючи використання енергії вітру, сонця, води, біомаси, тепла землі і паралельно зменшуючи споживання традиційного викопного палива: вугілля, газу урану.
У проміжку між 2010 і 2011 роками майже всі держави-члени ЄС збільшили частку альтернативн ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 633 | Додав: pprosvita | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Виявляється п'ятеро українських міністрів живуть лише на зарплату, а у двох немає власного житла. До 1 травня всі чиновники повинні відзвітувати про свої доходи та витрати. В уряді декларації оприлюднила лише половина міністрів, - пише Сегодня.ua.
Найбагатшим виявився Дмитро ТАБАЧНИК. За 2012-ий він збільшив свій капітал на 1,9 мільйона гривень. 1,7 мільйона міністр отримав за рахунок відчуження майна (продажу або обміну). Площа його квартири - 125 квадратних метри (у 2011-му - 298). На 700 тисяч гривень від ТАБАЧНИКА відстає міністр інфраструктури Володимир КОЗАК. 1,2 мільйона він отримав від продажу майна. На третьому місці міністр доходів і зборів Олександр КЛИМЕНКО. Будучи головою податкової служби, за 2011-й він заробив тільки 699 тисяч гривень, а вже в уряді його зарплата збільшилася на 50,7 тисяч. Левову частку грошей він отримує за рахунок вкладів у банках - 850,6 тисяч за минулий рік (на 270,4 тисячі більше, ніж у 2011-у). Як і в 2011-му, КЛИМЕНКО без автомобіля. А ось ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 871 | Додав: pprosvita | Дата: 15.05.2013 | Коментарі (0)

У неділю в Кривому Розі з нагоди 70-річчя заснування першої української дивізії Української національної армії «Галичина» відбувся «марш лицарської слави». Про це Радіо Свобода розповів один із організаторів акції Рінат КОВБАСЮК. За інформацією організаторів, понад сто молодих криворіжців, активістів Української народної партії, Народного руху України, Конгресу українських націоналістів та проукраїнських громадських організацій під жовто-синіми, червоно-чорними та партійними прапорами пройшли центральними вулицями Кривого Рогу, скандуючи «Слава Україні! Героям Слава» та «Слава дивізії «Галичина»! Навіки слава!». Як розповів Рінат КОВБАСЮК, це був перший марш на вшанування вояків дивізії, організований на сході України.
«Дивізія «Галичина» в першу чергу воювала за волю України, тому наше завдання сьогодні було розвіяти міф про те, що «Галичина» – це якесь нацистське, гітлерівське формування. На жаль, чимало людей в Східній Україні живуть в полоні цього міфу. 1987 року в Канаді ур ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 677 | Додав: pprosvita | Дата: 15.05.2013 | Коментарі (0)

ЗАБОРОНЕНА СУДОМ одіозна антиукраїнська «Донецька республіка» замаскувалася під шахтарів-інвалідів, стверджує тижневик «Коментарі». Як доказ, серед іншого, видання згадує антиамериканський мітинг у квітні цього року і скандальний випадок зі святкуванням у Донецьку Дня незалежності в 2011 році. Тоді саме заявка на проведення в місті своєї акції шахтарів-інвалідів та афганців стала приводом для судової заборони на святкові заходи опозиційного Комітету опору диктатурі. За даними «Коментарів», в середовищі регіоналів вже взялися за розробку сюжетів «Сєвєродонецьк-3» та реанімації ідей «Південно-східної української автономної республіки», які провалилися в 2004 році. Щоправда, перешкодити Партії регіонів автономізувати Донбас можуть місцеві прихильники Віктора МЕДВЕДЧУКА. Його «Український вибір», який, як стверджує тижневик, зробив ставку на гроші Кремля, поки «категорично проти створення ПІСУАРу». Докладніше про це йдеться в статті «Навіщо на авансцену повернули сепаратистів».
Тижн ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 754 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

За словами місцевих екологів, у воді Дніпропетровська присутні ртуть, свинець, кадмій, цинк, хром, нікель, хлор та його сполуки. Є токсичні речовини і хвороботворні мікроби. І це лише частина з того, що можна перерахувати. У Дніпропетровську вода на очисні станції потрапляє прямо з Дніпра. У місті всього дві насосно-фільтрувальні станції: Кайдакська, побудована у 1907 році, і Ломовська, яка експлуатується з 1968 року. Сьогодні ці станції зношені більш, ніж на 50%, і не можуть забезпечити належний рівень очищення води.
"У нашому місті подвійна проблема. По-перше, насосно-фільтрувальні станції не можуть очистити від усього, що є в нашій воді, не очищають вони і від важких металів. По-друге, більшість водопроводних труб у місті прокладалося у 50-70-х роках, труби в центральній частині міста взагалі зношені. А в пробах води з Дніпра в районі набережної знаходили свинець і ртуть. Причому, свинець був в мулі, а це свідчить про те, що забруднення - багаторічні", - розповіла "Сегодня" г ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 681 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

ЕКС-ГОЛОВА Верховної Ради, депутат Володимир ЛИТВИН скаржиться, що багатьох депутатів від «Народної партії», яку він очолює, переманила Партія регіонів. Про це він розповів в інтерв'ю «Главкому».
«Певна частка людей пішла і, як правило, в партію влади - Партію регіонів. Наш аналіз показав, що в 2010 році під час місцевих виборів Партія регіонів отримала додатково 5% за рахунок тих людей, яких вона рекрутували до своїх лав з «Народної партії». До людини приходять і кажуть: або завтра ти будеш звільнений з посади, або ти перейдеш у фракцію в обласній раді до нашої партії. Не засуджую людей, які так вчинили. Тому що мені просто тут у Києві міркувати, давати установки. А коли мені кажуть: ти мене захисти... », - розповів ЛИТВИН.
Депутат розповів, що якщо депутати відмовляються від співпраці з владою, їх карають.
«Нещодавно зустрічався з депутатом обласної ради, що працює в одному з районів начальником відділу освіти. Їй також наполегливо рекомендували, щоб вона перейшл ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 653 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що президент Віктор Янукович має достатньо можливостей, щоб помилувати екс-прем’єра Юлію Тимошенко. Про це Луценко сказав журналістам після зустрічі з представниками наглядової місії Європейського парламенту - екс-президентами Петом Коксом і Олександром Кваснєвським."Не можу відповідати за пана Кваснєвського, але ми обговорювали з ним 100% аналогію в справах Луценка і Тимошенко, а аналогія дійсно стовідсоткова", - сказав Луценко. При цьому він наголосив, що, за його інформацією, комісія з помилування готує відповідь про те, що ситуації Луценка та Тимошенко різні і в екс-прем'єра не завершено розслідування інших справ.
Екс-міністр наголосив, що в положенні про помилування не передбачається не надання помилування через те, що є інші кримінальні справи. "Газову справу Тимошенко завершено в національних судах, в Юлії Володимирівни є проблеми зі здоров'ям, і Юлія Володимирівна може бути помилувана точно так само, як це було зробл ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 618 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

Українські правозахисники вважають необхідним ухвалення закону про регулювання порядку проведення мітингів з урахуванням рішення Європейського суду з прав людини у справі (ЄСПЛ) "ВЕРЕНЦОВ проти України".
На прес-конференції в понеділок в агентстві "Інтерфакс-Україна" виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) Аркадій БУЩЕНКО зазначив, що правозахисники і раніше виступали за врегулювання законодавства про свободу мирних зібрань. З урахуванням рішення ЄСПЛ у справі "ВЕРЕНЦОВ проти України", в якому міститься рекомендація Україні лібералізувати законодавство у цій сфері, ухвалення такого закону, як зазначив А.БУЩЕНКО, стає ще актуальнішим. "УГСПЛ має намір домагатися якнайшвидшого ухвалення ліберального закону про забезпечення свобод мирних зібрань і готова сприяти підготовці ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 677 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 33 34 »