PP

     Середа, 24.04.2024, 03:47



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Травень » 15 » 25% українських працівників щодня конфліктують на роботі, але тільки 13% готові до бійки
18:08
25% українських працівників щодня конфліктують на роботі, але тільки 13% готові до бійки
Тільки 3% українських працівників можуть похвалитися життям без конфліктів, ще 8% спостерігають з'ясування стосунків не частіше ніж раз на півроку. Зате більшість бере участь у конфліктах значно частіше – раз на тиждень або навіть щодня (25%). Про це свідчать дані опитування, проведеного міжнародним кадровим порталом hh.ua. Частіше за інших зі щоденними конфліктами мають справу співробітники виробничих компаній (30%), а от програмісти конфліктують вкрай рідко (7% кажуть про те, що у них не буває конфліктів).
Найпопулярніші причини непорозумінь – проблеми з комунікацією, неналагоджені бізнес-процеси (39%), різні підходи до вирішення завдань (36%), особиста антипатія (20%), конфліктна атмосфера в компанії (16%). Ставляться до конфліктів як до норми життя, складової творчого процесу тільки 6% опитаних. До того ж, частіше за інших так вміють робити працівники сфери продажу (11%). Конструктивно, з новими ідеями, на користь робочому процесу закінчуються тільки 15% сварок. Здебільшого ж зіткнення тільки загострюють міжособистісні взаємини і гальмують робочий процес (49%). Найбільш конструктивно конфліктують працівники IT-індустрії, найменш конструктивні банківські працівники. Ба більше, третина співробітників відволікається і не може працювати, навіть якщо конфліктують не вони особисто. Якщо все ж довелося стати стороною конфлікту, то найчастіша стратегія респондентів – пошук компромісу (36%), рідше, але досить часто опитані вважають за краще стояти до останнього, якщо впевнені у своїй правоті (28%), зате дуже рідко можна зустріти тих, хто буде погоджуватися з усім, тільки б уникнути конфлікту (3%). До того ж, співробітники маленьких компаній (до 50 осіб) значно частіше обирають останній варіант, ніж співробітники великих компаній (5% проти 0,5% у великих і дуже великих компаніях).
Конфлікти на робочому місці, як правило, відбуваються порівняно мирно – обмін претензіями й образливими словами, демонстрація неприязні (57%), а іноді просто дуже мирно у спробах дружелюбно та спокійно вирішити конфліктну ситуацію (13%). У десятій частині компаній конфлікт – це феєрверк емоцій, скандали, сварки та бурхливі з'ясування стосунків. А ще майже п'ята частина опитаних живе в стані постійного конфлікту з періодичними спалахами і з'ясуванням стосунків. Хоч яким би був конфлікт, до рукоприкладства доходить вкрай рідко. 87% респондентів говорять про те, що не дозволяють собі застосування фізичної сили в конфліктній ситуації. 9% можуть вдарити, але тільки у відповідь. Ще 3% можуть полізти з кулаками, якщо дуже сильно їх вивести з рівноваги, а 1% правдиво говорять про те, що вони забіяки і з ними краще не зв'язуватися. Незважаючи на те, що конфліктують на роботі всі або майже всі, звинувачувати себе у конфлікті ніхто не поспішає. Лише половина опитаних чесно зізналися, що призвели до конфлікту, решта або тільки захищалися, або взагалі ніколи не беруть участь у конфліктах.

NEWSru.ua, 13 травня 2013 року
Переглядів: 631 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: