PP

     Четвер, 25.04.2024, 08:16



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Червень » 25
Віки минувшини зберігають численні приклади, коли держави утворювалися і поставали на кістках пригноблених і загиблих. Бо панували ординці, рабовласники чи інші криваві та брехливі диктатори. Ми ж вітаємо наших читачів зі святом вільних громадян незалежної Української держави: з Днем Конституції!
Ми бажаємо більше віри в те, що обов’язково відіб’ємо навалу сьогочасних ординців і переможемо цього жорстокого та підступного у своїх діях ворога! Бажаємо впевненості в тому, що добро переможе агресивне зло і на руїнах його імперії нарешті постане вільна і демократична Україна як правова держава!
Тому зичимо всім нашим читачам творити і любити, а не руйнувати і ненавидіти ближніх своїх! Тримаймося і перемагаймо з Богом у серці!

Керівництво КМО ВУТ «Просвіта» ім. Тараса ШЕВЧЕНКА, і Криворізького міського правозахисного товариства, редколегія газети «Промінь Просвіти»
Переглядів: 574 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Закон України «Про запобігання корупції» прийнятий 14 жовтня 2014 року з метою комплексного реформування системи запобігання корупції у відповідності до міжнародних стандартів та успішних практик іноземних держав. Закон вступив у дію 26 квітня 2015 року і замінив собою закон: «Про засади запобігання і протидії корупції», що діяв з 2011 року
ОСНОВНІ ІДЕЇ НОВОГО ЗАКОНУ
Закон визначає правові та організаційні засади функціонування системи запобігання корупції в Україні, зміст та порядок застосування превентивних антикорупційних механізмів, правила щодо усунення наслідків корупційних правопорушень. Згідно з пояснювальною запискою, основними складовими превентивної антикорупційної системи згідно з Законом є:
• наявність спеціалізованого органу з питань запобігання корупції
• національна комісія з питань з ... Читати далі »

Переглядів: 540 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Нещодавно я зустрівся з волонтером із Кривого Рогу Андрієм МІЗАНОМ – і він у бесіді розповів і про те, чого сьогодні найбільше потребують наші бійці, і як ставляться до наших волонтерів та бійців тамтешні (у донецькій та Луганській областях) місцеві жителі та про інше. Тож слово цьому волонтеру з допомоги армії і АТО, інструктору з тактичної і бойової підготовки в 17-й танковій бригаді на волонтерських засадах Андрій МІЗАНУ, який у 92-94-му служив у вже незалежній Україні у 23-й десантній штурмовій бригаді, а нині є активістом громадської організації «Спілка ветеранів спецназу».

«Сам я родом з Кривого Рогу й тут живу, був оригінальним менеджером по Кривому Рогу й Кіровоградській області у одній з кампаній. Якби не війна, то й далі працював би. Був консультантом і аналітиком, їздив, збирав інформацію (це айті-технології, ком ... Читати далі »

Переглядів: 701 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Конкурс на здобуття звання «Слуга мертвого слова» триватиме до кінця нинішнього, 2015-го, року, а остаточні підсумки редколегія нашої газети підбиватиме вже на початку 2016-го. Саме тоді й будуть названі найбільш збайдужілі представники місцевої влади (від районного до регіонального рівня включно).
А це означає, шановні наші читачі, що ми продовжуємо отримувати від вас інформацію про випадки, коли місцеві владці не реагують на ваші запити або дають відписки, яки ніяким чином не можуть вплинути на вирішення того чи іншого питання. Тож просимо надсилати нам такі листи і далі, а ми їх отримуватимемо з метою розгляду й подальшого аналізу аж до 31 грудня цього року включно.
Переглядів: 568 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

5 – 12 червня під час командно-штабних навчань було сформовано Криворізький загін територіальної оборони. Бойове злагодження його підрозділів відбулося під час проведення занять з тактичної, вогневої, інженерної, фізичної, спеціальної, військово-медичної підготовки тощо.

Особливістю проведення цих навчань стало створення передумов для широкої розбудови системи територіальної оборони України на нових засадах. А саме значна кількість патріотів України, які з різних обставин не можуть бути мобілізовані до ЗСУ, змогли добровільно у свій власний час долучились до розбудови територіальної оборони України та партизанського руху, - взяли участь у необхідних заходах, пройшли військовий вишкіл під методичним керівництвом інструкторів, - резервістів, відставників та мобілізованих осіб, які мають досвід участі у воєнних діях в АТО, збройних конфліктах і м ... Читати далі »

Переглядів: 542 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

У неділю, 14 червня, близько одинадцятої, в мене задзвонив телефон. "Номер не визначено", - з’явився напис. І це цікаво само по собі, бо до того часу з такого (що «не визначено») номеру мені телефонувала тільки міліція. Я натиснув на кнопку відповіді - і замість вітання після тривалої паузи почув невпевнений чоловічій голос: -"Тату, це я! В мене проблеми, я в міліції!" Серце моє затьохкало в мисливському азарті, бо сина в мене немає. Про такі "розводняки" я не тільки чув, але й виїздив на "Швидкій" до людей, яких хвилювання та втрата грошей через шахраїв доводили до важких захворювань. А оскільки мені хвилюватися нема чого, то втрішив погратися в "лохів", а далі - як буде! З усією акторською майстерністю, на яку здатен, я тремтячим голосом спитав, що маю робити. І мисливці за чужими грошима & ... Читати далі »

Переглядів: 532 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

На перший погляд, винесені наприкінці квітня 2014 року державним виконавцем Центрально-Міського відділу державної виконавчої служби Криворізького міського управління юстиції в Дніпропетровській області Сігай А. О. постанови про закінчення виконавчих проваджень, де стягувачами виступали члени родини Михайла Крочі, не мали б викликати заперечень. Ну, ось така реальність: «Виконати рішення суду без участі боржника неможливо. Державним виконавцем було внесене подання (повідомлення) правоохоронним органам для притягнення боржника до відповідальності згідно із законом та застосовані штрафні санкції …». А звідси і зміст постанов: виконавче провадження з примусового виконання за виданими Центрально-Міським районним судом м. Кривого Рогу виконавчими листами закінчити, чинність арешту майна боржника припинити та скасувати інші заходи примусового виконання рішень. Стягувачам – родині Крочі, якби вони знали про існування цих постанов, залишалося б тепер покладатися на рішучі дії в цій справі право ... Читати далі »
Переглядів: 632 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

21 червня у Кривому Розі відбувся мітинг городян проти підвищення вартості проїзду в маршрутних таксі. Про це повідомляє "Перший Криворізький".

Під час акції протесту була прийнята Резолюція, за яку проголосували більшість присутніх. Активісти передадуть Резолюцію в міськвиконком, а також планують зібратися вранці в середу, аби вимагати у депутатів міської ради скасування рішення виконкому.

Крім того, з імпровізованої трибуни під час акції протесту криворіжці звернулися до губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі з проханням "розібратися" з перевізником "Севертранс" - провести перевірки діяльності підприємства, яке з року в рік виграє тендери на перевезення жителів, але замість обіцяних автобусів виставляє на маршрут старі маршрутки.

Попри те, що закон забороняє перевізникам виставляти на конкурс той самий рухомий склад, з яким фірма раніше перемогла в іншому конкурсі, одні й ті самі автобуси одеситів минулої весни виграли конкурси споча ... Читати далі »
Переглядів: 526 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Нещодавно, 17 червня, всі люди доброї волі у нас, в Україні, і в цілому світі відзначили 104-ту річницю від дня народження видатного нашого письменника Віктора НЕКРАСОВА, який народився і чимало років творив у Києві. Але мав він неабияке, м’яко кажучи, відношення і до Кривого Рогу. Про це розповів мені як редактору місцевого державного радіомовлення для передачі з циклу «Дати, події, люди» наш земляк, редактор журналу «Кур’єр Кривбасу», лауреат Національної премії імені Тараса ШЕВЧЕНКА Григорій ГУСЕЙНОВ.

ГУСЕЙНОВ: «Ця історія для мене стала десь сенсаційною, коли я працював у міській газеті «Червоний гірник» (це було приблизно у вісімдесяті роки минулого століття). Тоді до нашого журналіста Володимира СУШКЕВИЧА (а його й сьогодні криворіжці мають пам’ятати) приходив актор міського теат ... Читати далі »

Переглядів: 763 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

2 – 1918 р. – Київ. Затвердження гетьманом України П.СКОРОПАДСЬКИМ закону про громадянство Української держави, згідно з яким уся повнота політичних прав в Українській державі належить тільки її громадянам. Громадянином Української держави міг бути кожний, хто народився на її території і по досягненню повноліття упродовж року подав заяву про надання громадянства. Закон забороняв подвійне громадянство.
2 – 1951 р. – „Правда” надрукувала редакційну статтю „Проти ідеологічних викривлень у літературі”, в якій було піддано безпідставній критиці патріотичний поетичний твір В.СОСЮРИ „Любіть Україну”. У дусі „критики” 1946-48 рр. аналізувалась творчість інших українських митців.
3 – 2006 р. – РЕЄСТРАЦІЯ ЧАСОПИСУ „ПРОМІНЬ ПРОСВІТИ”.
6-9 – 1932 р. – Харків. ІІІ конференція КП(б)У, яка обговорила питання про підсумки весняної посівної кампанії, про заготівельну та жнивну кампанії і про завдання організаційно-господарського управління колгоспами. Конференція визнала встановлен ... Читати далі »
Переглядів: 714 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)


Криворізьке міське правозахисне товариство глибоко сумує у зв’язку зі смертю своєї активістки
С О Б Ч А К
Романії Михайлівни

і висловлює свої співчуття рідним і близьким покійної.

Переглядів: 571 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)