PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 13:10



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Травень » 28

Ми подаємо добірку матеріалів, які красномовно свідчать про те, як верхівка сформованих Партією регіонів керівних органів місцевого самоврядування на Криворіжжі та її покровитель – колишній голова Дніпропетровської облдержадміністрації О. ВІЛКУЛ - у свій спосіб докладалися до «виконання» ключових проектів області, а також - Стратегії розвитку Кривого Рогу до 2015 року, спрямованих «на конкретне покращення життя кожного криворіжця».

Переглядів: 514 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

Чиновника затримали у службовому кабінеті, під час передачі дозвільних документів. У кабінеті чиновника було виявлено цілий арсенал зброї / Фото: Arsen Avakov / facebook.com/ У Кривому Розі правоохоронці затримали голову райради Сергія СТЕПАНЮКА. Чиновника звинувачують у зловживанні службовим становищем і отриманні хабара в 60 000 гривень за видачу дозволу на розміщення торгових кіосків Про це повідомив глава МВС Арсен АВАКОВ на своїй сторінці в Facebook "Сьогодні затримали голову Дзержинської районної ради м. Кривий Ріг Степанюка Сергія Дмитровича в порядку ст. 208 КПК (на місці злочину, на місці вчинення злочину), за ст. 368. ч. 3 . КПК (від 5 до 10 років)", - підкреслив міністр.

За словами АВАКОВА, гроші були перераховані на розрахунковий рахунок брата дружини СТЕПАНЮКА. Чиновника затримали у службовому кабінеті, при передачі дозвіл ... Читати далі »

Переглядів: 635 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

22 травня – день перепоховання тіла видатного українського поета і мислителя Тараса ШЕВЧЕНКА, перевезеного 1861 року з Росії в Україну, до Канева (нині – Черкаської області), де й покоїться вже 154 роки.
Тож цього дня нинішнього року о 8.30 ранку члени Криворізького міського правозахисного товариства вшанували пам′ять нашого Кобзаря, поклавши квіти до його пам′ятника в Кривому Розі. Тут же, біля пам’ятника, росте тепер Тарасова верба, яку активісти товариства висадили 16 листопада минулого року й за нею доглядають. Адже вона зберігає, за переказами, пам'ять про поета, коли він під час свого заслання в Казахстані втикнув у землю палицю з верби, на яку він деякий час там спирався під час недуги. Турботами нині вже покійного криворізького активіста «Просвіти» Олекси КУЦЕВОЛА гілочки від нашадків тієї верби В ЯКОМУ РОЦІ? з’явилися і в Кривому Розі. Тож та маленька верба, яка сьогодні росте біля пам’ятника посеред тривог розбурханої війною України, - від одного з тих дерев, що виросл ... Читати далі »
Переглядів: 658 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

Під цим заголовком подаємо три матеріали стосовно мітингу, присвяченого утворенню 40-го батальйону територіальної оборони «Кривбас» і ще не до кінця з’ясованої долі цього славного підрозділу, який бере участь у неоголошеній Росією війні проти України. У війні, де сьогочасні ординці накинулися на незалежну Україну, що обрала демократичний шлях свого розвитку.

Переглядів: 470 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

Ще 15 травня батальйон територіальної оборони «Кривбас» відзначив мітингом-реквіємом за загиблими свою першу річницю після наказу про його утворення, а в серці й досі лунають слова із тих виступів, навіть – цілі речення. Тому я буду писати про той мітинг так, як мені тоді на серце лягло й досі не відпускає, а не як звикли писати «по ранжиру» (особливо – про військових). Бо ж там зібралися, в основному, ті, що вижили під Іловайськом і Дебальцевим та в інших місцях, де воювали бійці батальйону, а також – їхні родичі і родичі вже загиблих побратимів. Але, зрозуміло, що для точності я їх буду цитувати так, як «записала» техніка.

Ось, наприклад, слова із короткого виступу сержанта Сергія БОНДАРЕНКА: «Якщо у кого-небудь з’являться думки створити якусь криворізьку республіку, для них це ... Читати далі »

Переглядів: 627 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

Подаємо для нашої читачів частину виступу на відео Олени УНГУРЯН, яка висловила не просто свою позицію, бо назвала коілька громадських організацій, які вона представляла.
«Я представляю Громадську організацію «Євромайдан-Кривий Ріг» і «Національний захист Криаворіжжя», а також є членом громадського руху «Спільна справа», який був одним з організаторів цього заходу.
Ми вже неодноразово зверталися з листами і в Міністерство оборони і до Президента України. Ми в категоричній формі виступаємо проти розформування 40-го батальйону. Ми хочемо, щоб наш батальйон залишився у складі 17-ї танкової бригади Збройних Сил України... Зараз хлопців розкидають по різних підрозділах, і ми виступаємо категорично проти цього.
І друге питання: це створити в Кривому Розі для учасників бойових дій у зоні АТО.та членів їх сімей реабілітаційний центр..
Ми підготували до цього заходу звернення до Міністра оборони Полторака і таке ж саме – ... Читати далі »

Переглядів: 500 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

Підтримуючи стурбованість громадськості, хочу зауважити, що для того щоб, у першу чергу, зберегти і вшанувати пам'ять про героїв нашого Сталевого батальйону та про його героїчний бойовий шлях, варто підійти до цієї справи не на емоціях, а з великим почуттям відповідальності.

1.
Той громадський сегмент Криворіжжя, який береться за цю справу, повинен розуміти, у першу чергу, як виник 40- БТО «Кривбас». Процедура ж створення нашого 40-го, «Кривбасу», не відрізняється від інших батальйо́нів територіа́льної оборо́ни (БТрО) в Україні, які були створені в травні 2014 року в областях України у відповідності з Законами України «Про оборону України», «Про затвердження Указу Президента України „Про часткову мобілізацію» та згідно з Указом Президента України «Про затвердження Положення пр ... Читати далі »

Переглядів: 550 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

Чиновниця відділу житлово-комунального господарства Саксаганського районної ради, яка є державним службовцем 7 рангу, вимагала 33,5 тисячі гривень хабара за сприяння у вирішенні питання про видачу ордера на три кімнати в житловому будинку міста. Приміщення належало державного житлового фонду. Ордер повинен був стати підставою для подальшої приватизації цих трьох кімнат. Про це повідомляє прес-служба МВС України.
У середу, 20-го травня, під час отримання хабара чиновницю затримали працівники державної служби боротьби з економічною злочинністю.
Слідчим відділом Саксаганського РВ було відкрито кримінальне провадження за фактом вимагання хабара цією посадовою особою. Дії чиновниці кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою») Кримінального кодексу України. Гроші вилуче ... Читати далі »

Переглядів: 612 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

Заступник начальника одного з відділів Державної фінансової інспекції в Дніпропетровській області отримала винагороду за не нарахування штрафних санкцій. Так, державний службовець вимагала 28 тисяч гривень хабара за видачу позитивного висновку зустрічної перевірки здійснених операцій між товариством та одним з Державних підприємств (перевірка проведених ремонтних робіт). У зазначену суму хабара було «включено» - не нарахування штрафних санкцій та підтвердження обсягу і якості виконаних товариством робіт за бюджетні кошти.
21 травня під час отримання хабара від представника товариства жінку було затримано «на гарячому» працівниками державної служби боротьби з економічною злочинністю Дніпропетровщини. За даним фактом вимагання хабара цим посадовцем прокуратурою Дніпропетровського району раніше було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Грошові кошти вилучені з місця події. < ... Читати далі »
Переглядів: 535 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

Дніпропетровська міська рада планує на сесії 27 травня безкоштовно передати в приватне володіння 64 земельні ділянки загальною площею 6,4 гектара Проекти двох відповідних рішень сесії зареєстровані на офіційному сайті міськради.
Громадська організація «Громадський контроль» повідомляє, що всі ділянки однакового розміру – 10 соток, і розміщені в одному районі Дніпропетровська по вулиці Мориса Тореза. Серед фігурантів списку людей, яким заплановано виділити землю – заступник начальника міліції Дніпропетровська Володимир Сидлецький, котрого в ЗМІ звинувачують в співпраці з «тітушками» під час Євромайдану. Також ПІБ в списку, підготовленого для депутатів, співпадають з ПІБ діючого заступника мера Олександра Рудяка та з родичами колишнього мера. Також в списку є люди, чиї ПІБ ідентичні і іменами та прізвищами начальника УБЕЗ Дніпропетровщини Юрія Іванова, екс-начальника міської міліції Віктора Сабадаша, головлікаря 4-ї міської лікарні Костянтина Чабанова, екс-керівника управління спр ... Читати далі »
Переглядів: 595 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

Минулої суботи, 23 травня, до будівлі Законодавчих зборів Севастополя під'їхало кілька байкерів з московського клубу «Нічні вовки». Один з них, відомий як Костянтин «Хохол», періодично поглядаючи в свій телефон, в мегафон зачитав наступний текст: «Чалий! Тебе Хірург викликає на дуель. На будь-якому інфопорталі, для будь-якої аудиторії. Ти там отримаєш відповіді на всю свою брехню і некомпетентність. Твої мотиви нам до кінця невідомі, але ми їх з’ясуємо».

Таким несподіваним чином «Нічні вовки» відреагували на рішення влади Севастополя призупинити видачу їм в оренду земельної ділянки, на якій байкери планували побудувати спортивно-патріотичний центр екстремальних видів спорту.

Олексій Чалий, спікер Законодавчих зборів Севастополя, колишній «народний мер» міста, який навесні 2014-го підписував разом з Володимиром Путіним і Сергієм Аксьоновим «договір про приєднання Криму до Росії», вирішив не реагувати на виклик на «інформаційну» дуель з боку Олександра Залдостан ... Читати далі »
Переглядів: 648 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

У Кривому Розі в ході щорічного фестивалю родинної творчості "Родинне коло" від імені нардепа від "Опозиційного блоку" Костянтина Павлова роздавали продуктові набори. (Про це повідомляє видання 0564)/
Продуктові набори отримали матері-героїні, багатодітні сім'ї, сім'ї, в яких підростають діти з особливими потребами, діти з сімей чорнобильців, діти, чиї батьки загинули в зоні конфлікту на сході України і сім'ї переселенців. При цьому в пакунках з продуктами знаходилась агітаційна продукція депутата Павлова.
Костянтин Павлов обрався до ВР по виборчому округу №31 як безпартійний самовисуванець, втім згодом приєднався до фракції Опозиційного Блоку.

Ірма БОГУЦЬКА, сайт «Дніпроград», 26 травня 2015 року
Переглядів: 502 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

Співробітники Служби безпеки України викрили протиправний механізм, через який російський байкер на прізвисько «Хірург» спільно з менеджментом двох фінансових компаній «Forex Trend» і ТОВ «Форекс тренд» привласнив кошти громадян України, Росії та країн СНД, частину з яких направив на фінансування терористів з т.зв. «ДНР» та «ЛНР».

Встановлено, що зловмисники заволоділи коштами, які громадяни вкладали у компанії для подальшого інвестування на міжнародних фінансових ринках. Шахраї переводили гроші у готівку через рахунки, які були відкриті на членів байкерського клубу «Нічні вовки», частина привласненої суми перераховувалася на підтримку бойовиків з т.зв. «ДНР» та «ЛНР».

Співробітники СБ України під час обшуків у представників українських офісів компаній вилучили фінансово-господарську документацію, яка підтверджує проведення оборудок, у тому числі - і з використанням ... Читати далі »
Переглядів: 524 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

Дві ручні гранати, запали до них, протитанковий гранатомет та бойові патрони. Такий арсенал знайшли працівники міліції у квартирі одного з мешканців Дніпродзержинська на Дніпропетровщині. Як виявилося, чоловік зараз служить на Донбасі, і звідти періодично привозив зброю та боєприпаси. Вилучене відправили на експертизу. Міліція уже розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного зберігання зброї.
Зазначимо, нещодавно Служба безпеки України вилучила зброю та боєприпаси на блокпості у Дніпропетровській області. Правоохоронці виявили в автомобілі десять цинкових ящиків з набоями, 120 патронів калібру 7.62, які були сховані у багажному відділенні під запасним колесом. Зазначається, що наступного дня співробітники СБУ вилучили з мікроавтобусу ще два ящики патронів калібру 7.62, пістолет марки "Глок" виробництва Австрії, дев'ять магазинів і 200 патронів калібру 9 міліметрів. Згодом у пасажира рейсового автобуса "Сєверодонецьк-Дніпродзержинськ" правоохоронці виявили 20 снайперсь ... Читати далі »
Переглядів: 410 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

Дніпропетровщина - одна з небагатьох областей України, де на обласному рівні досі не відбулося визнання Росії агресором, а "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями. Як стало відомо під час прес-конференції, на думку депутата облради Владислава Романова, проблема вирішення цього питання полягає в постаті голови обласної ради - Євгена Удода.
"Я особисто за два тижні до сесії подавав документи, голова прилюдно обіцяв включити їх до переліку, - розповів Романов. - Але серед різних вивертів у апараті є й такий: щось не так по процедурі зроблено, документи десь загубилися. До слова, й пан Удод довгий час був просто відсутній".
Депутат зазначає, що 27 травня буде знакова сесія, і депутати мають показати, що вони виступають за внутрішню єдність. За минулий рік багато чого змінилося, у тому числі й настрої депутатів.
"Це вже не ті ситуації, коли 15 депутатів-демократів протистояли регіоналам і комуністам, - сказав депутат. - бачу по своїм колегам, що вони змінили свою по ... Читати далі »
Переглядів: 497 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

1 - Міжнародний день захисту дітей
1 – 1930 р. – Харків. Надзвичайна сесія Верховного суду УСРР розглянула справу про так звану контрреволюційну організацію у сільському господарстві України і засудила на різні строки (від двох до десяти років) 29 висококваліфікованих фахівців сільського господарства, звинувачених у прагненні відродити капіталістичний устрій, сприянні одноосібному господарству, шкідницьких діях. Реабілітовані у 1989 році.
6 – 1944 р. – Відкриття Другого фронту в Західній Європі.
6 – 1990 р. – Київ. Декларація Демократичного блоку народних депутатів у Верховній Раді УРСР про перехід до конструктивної парламентської опозиції, сформованої у вигляді НАРОДНОЇ РАДИ.
6 – День журналіста України
7 – 1989 р. – Київ – Париж. На 38-й Міжнародний авіа-космічний салон здійснено переліт унікальної транспортної системи – найбільшого в світі літака АНТ-225 („Мрія”), із змонтованим на фюзеляжі орбітальним кораблем багаторазового використання „Буран”, ... Читати далі »
Переглядів: 630 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)