PP

     Четвер, 28.03.2024, 12:10



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Березень » 28
1. Недоліки в роботі Софіївської виправної колонії

16-го березня 2015 року на запрошення прокуратури Софіївського району Дніпропетровської області у комісійній перевірці дотримання керівництвом Софіївської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Дніпропетровській області № 45 законодавства України «Про працю» взяв участь голова громадської організації «Криворізьке міське правозахисне товариство» Микола КОРОБКО.
Комісією встановлені факти неналежного і формального ведення документації щодо проведення виробничих інструктажів та дозволів на допуски до проведення робіт. Столярний цех працює лише для внутрішніх потреб, швейне виробництво працює зі значними перебоями лише з використанням давальницької сировини. На теперішній час до роботи залучаються не більше 20 осіб. З’ясована фактична відсутність бюджетного фінансування для підтримки виробничої діяльності установи.

2. Документальне кіно і пропаганда

З 20-го по 27 ... Читати далі »
Переглядів: 580 | Додав: pprosvita | Дата: 28.03.2015 | Коментарі (0)

Через агресію Росії на Донбасі Україна втратила четверту частину економіки, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на селекторній нараді з питань бюджетної децентралізації у вівторок, 24 березня. За словами прем'єра, через розв'язану Росією військову агресію закриті сотні підприємств. Україна, незважаючи на це, зібрала податків більше, ніж торік, жодної затримки по соціальних виплатах не було, запевнив Яценюк, слова якого наводить «Інтерфакс-Україна».
Як зазначив прем'єр, завдяки поновленню фінансування з боку Міжнародного валютного фонду Україна зможе вирішити питання обслуговування зовнішнього боргу, тоді як доходи держбюджету будуть направлені на фінансування оборони і соціальних виплат. Яценюк також наголосив, що голови держобладміністрацій зобов'язані оприлюднювати інформацію про те, на які цілі витрачаються державні кошти: «Щоб люди бачили, на що пішли гроші… Прозорість використання грошей - вимога сьогодення». Він також повідомив, що уряд спільно з Міністерством охорони зд ... Читати далі »
Переглядів: 480 | Додав: pprosvita | Дата: 28.03.2015 | Коментарі (1)

Фундація ім. Івана БАГРЯНОГО допомогла видати 6000 примірників невеликої книги під назвою «Мововбивство і не тільки» Ігоря ГРИМАЛЮКА з Тернополя для того, щоб показати українцям, як нищилась українська мова російськимипоневолювачами. Русифікація не була самочинним процесом, а наслідком цілеспрямованої політики всіх російських режимів.
Полдані у книзі факти базуються на наукових дослідженнях вчених мовознавців, істориків та інцеклопедій, інтернету і преси. Ця книга. Яку буде розповсюджувати «Просвіта» по всій Україні, розрахована насамперед на зрусифікованих українців, які не знають реальних причин втрати ними рідної мови, та українців. які розмовляють суржиком. Вона буде також корисною тим громадянам України, які люблять, цінують і борються за відродження і утвердження прекрасної, багатої української мови. Українська мова своїм корінням сягає у Трипільську культуру і є однією з найдавніших мов у світі. Вона, за визначенням вчених-лінгвістів, належить до числа найкращих мов в Євр ... Читати далі »
Переглядів: 621 | Додав: pprosvita | Дата: 28.03.2015 | Коментарі (0)

Реалії Кривого Рогу як українського міста з орієнтацією на європейські цінності, міста, де вже повинні б панувати демократія і свобода слова, сьогодні мають для цього дуже хитку і ненадійну основу. А тому ординські, тоталітарні принципи управління з нашого радянського минулого (тільки – з поправкою на «порядки» сьогочасної путінської Росії) можуть знову стати у нас панівними. Небезпека такої «червоно»-ординської реакції на Революцію гідності криється в лукавій, нещирій політиці місцевої влади криворізьких імітаторів, яка насправді закрита від суспільства. Тим більше, що все це відбувається під час агресії з боку Росії, яка воює проти України і все нарощує і нарощує свою воєнну присутність у сусідній з Дніпропетровською області.
1.»КАК БЫ» вшанування пам’яті та сумні реалії
Кілька разів на рік на про ... Читати далі »

Переглядів: 569 | Додав: pprosvita | Дата: 28.03.2015 | Коментарі (0)

Після нічного скандалу в офісі «Укртранснафти» президент Петро ПОРОШЕНКО заявив про необхідність виконувати рішення її наглядової ради, а Ігор КОЛОМОЙСЬКИЙ поінформував про знаходження компромісу з главою держави і прем’єр-міністром. Зрозуміло, що на цьому історія з державною компанією не закінчиться. У КОЛОМОЙСЬКОГО все ще залишається значний пакет акцій «Укртранснафти», який дозволить йому контролювати дії нового менеджменту. Так що нові корупційні скандали вже через недовгий час нам забезпечені – при цьому їх фігурантами обов’язково стануть чиновники, які ініціювали відхід з компанії близького до керівника Дніпропетровської ОДА менеджменту. Добре пам’ятаю схожу історію в Росії. Вона сталася в період, дуже схожий на український – коли олігархи були гарантами стабільності, а при владі перебував відносно реформаторський уряд. У 1997 році війна розгорнулася навколо «ласого шматочка» – компанії «Связьинвест& ... Читати далі »

Переглядів: 484 | Додав: pprosvita | Дата: 28.03.2015 | Коментарі (0)

ДНІПРОПЕТРОВСЬКА область не збиралася й не збирається відділятися від України й буде робити все для зміцнення країни. Про це заявив заступник голови Дніпропетровської обласної держадміністрації Геннадій КОРБАН "ЛІГАБізнесІнформ". "Народне віче у Дніпропетровську – це не наша ініціатива. Це була ініціатива громадських організацій. Ми навіть оголошень жодних не вивішували", - сказав він. "І ми не збираємося відділятися від України. Ми українці. Наша основна власність – наші доми. Ми готові віддати всі свої активи заради збереження країни. І я кажу це цілком серйозно", - запевнив КОРБАН.
Він наголосив, що область не збирається "вивішувати якісь фейкові прапори". "Але ми прагнемо одного – виконання обіцянок. Ми хочемо бачити процес децентралізації. Нам установили платежі 2,9 мільйона гривень на день у казну. Ми даємо 150 мільйонів гривень", - заявив КОРБАН. Він також зазначив, що команда губернатора Ігоря КОЛОМОЙСЬКОГО продовжує за власні гроші оплачувати потреби армії, у тому числі ... Читати далі »
Переглядів: 502 | Додав: pprosvita | Дата: 28.03.2015 | Коментарі (0)

Розміщену в Україні російську державну власність, а також активи найближчого оточення Володимира ПУТІНА слід експропріювати. Таким чином можна буде компенсувати величезні матеріальні втрати від анексії Криму та бойових дій на сході України. Про це 21 березня 2015 року в ефірі програми "Дороги свободы" Віталія ПОРТНИКОВА на хвилях російської служби "Радіо Свобода" заявила лідер парламентської фракції партії "Батьківщина", колишній прем'єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО.
"Україна має запровадити санкції проти Росії. Це просто дивно, що у нас успішно і безперешкодно працюють підприємства, які належать практично першому колу олігархів навколо ПУТІНА. Ніхто з української влади не може переступити цю дивну рису якогось ніяковіння перед ПУТІНИМ, вони не можуть зробити те, що треба зробити. А насправді потрібно в якості компенсації тих втрат, які несе Україна, звичайно ж, взяти власність Російської Федерації, яка сьогодні на території України не може існувати і приносити прибуток тим, х ... Читати далі »
Переглядів: 496 | Додав: pprosvita | Дата: 28.03.2015 | Коментарі (0)

Найголовніша на сьогодні реформа для України - децентралізація влади, в результаті якої на місцевому рівні має залишатися до 90% зароблених фінансів, але на першому етапі слід досягти щонайменше показника у 50%.. Про це в ефірі ТСН.Тиждень заявив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор КОЛОМОЙСЬКИЙ.. «І зубожіння населення, і знецінення гривні, і індексу зарплати немає, тому що це знову боязнь інфляції та гіперінфляції. І експортний потенціал у країни падає, і ціни на зовнішніх ринках погані. Все це дуже погано, але це все - наслідки того, що у нас відбувається в країні. Була Революція гідності, ми повинні розуміти: оскільки ми на це піднялися, за цю гідність потрібно буде чимось жертвувати і якось терпіти», - зазначив губернатор.
За словами Ігоря КОЛОМОЙСЬКОГО, реформи в країні відбуваються, проте дуже повільно. «Найголовніше питання - реформа децентралізації - економічної децентралізації, фінансової децентралізації, бюджетної децентралізації. Якщо її не буде - люди ... Читати далі »
Переглядів: 477 | Додав: pprosvita | Дата: 28.03.2015 | Коментарі (0)

ХІІ Кінофестиваль DOCUDAYS.UA триватиме з 20 по 27 березня. Радимо слідкувати за його подіями у вітчизняних ЗМІ ,соціальних мережах а також на сайті www.DOCUDAYS.ORG.UA
Історичні події в Україні в 2013…14…15 роках змінили життя народу України і вже очевидно - змінюють розвиток історії Росії,Європи і світу. Величезною мірою на всі процеси в Україні має вплив пропаганда в ЗМІ. Причому особливістю інформаційних потоків в Україні є те що, в теле і радіопросторі домінує проросійський контент.
Алла ТЮТЮННИК, член організаційного комітету фестивалю зазначила в своєму короткому інтерв’ю інформаційному дайджесту фестивалю, анонсуючи тему і програму фестивалю : «Скільки антиукраїнських пропагандистських фільмів зробили Росія впродовж останніх 20 років ніхто ще не рахував.Як не загубитися в облудних світах пропаганди ? Як відрізнити правдиву інформацію від брехні ? Як в цивілізованому світові вигравати в інформаційній війні ? - Відповіді на ці pfпитання ми будемо шукати разом з гляд ... Читати далі »
Переглядів: 480 | Додав: pprosvita | Дата: 28.03.2015 | Коментарі (0)

Народний депутат Микола ТОМЕНКО заявив, що якщо не відтермінують перехід на цифрове мовлення в Україні, третина населення з червня може залишитися без телебачення. Про це повідомляє прес-служба БПП.
"Уже 15 червня цього року заплановано вимкнути аналогове мовлення приблизно в третині областей України, а потім поетапно вимкнуть аналогове мовлення по всій Україні. Правда, досі ніхто точно не може пояснити, чи забезпечив цифрове покриття всієї країни сумнозвісний «Зеонбуд», який відповідає за перехід на цифрове мовлення", - заявив ТОМЕНКО, цитує ukr.lb.ua. Як приклад він навів ситуацію в проблемному для покриття Закарпатті, яке потрапило в перший етап відключення аналогового сигналу. При цьому нардеп зазначив, що уряд зупинив фінансування закупівлі приймачів цифрового мовлення для соціально незахищених категорій населення.
У зв'язку із цим ТОМЕНКО вважає, що необхідно або обґрунтовувати необхідність перенесення терміну переходу на цифрове мовлення з 15 червня 2015 року, або ... Читати далі »
Переглядів: 447 | Додав: pprosvita | Дата: 28.03.2015 | Коментарі (0)

Голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач звернувся з відкритим листом до Президента України Петра ПОРОШЕНКА
Шановний Петре Олексійовичу!
Звертаюсь до Вас за дорученням кінематографічної спільноти, яку дедалі більше тривожить як загальний стан культури, так і кінематографа, сфери аудіовізуальних мистецтв зокрема. Ті сподівання і та ейфорія, які виникли опісля Народної Революції на столичному Майдані, на превеликий жаль, спадають, не знаходячи підтримки влади. Культура лишається її незмінним пасинком. І чомусь – складається враження – найбільше і найпослідовніше ігнорують її наші славні ліберали.
Мушу сказати: така ситуація в Україні є «штатною». Так трапилося опісля 1991 року, у 90-ті, так продовжувалося після Помаранчевої революції.. Олександр ДОВЖЕНКО ганив уряди радянської України « ... Читати далі »

Переглядів: 571 | Додав: pprosvita | Дата: 28.03.2015 | Коментарі (0)

1 – 1935 р. – Постанова Особливої наради при НКВС СРСР у справі „контрреволюційної троцькістської організації”. 94 особи, які проходили у цій справі, звинувачувались як троцькісти, фашистські агенти, які здійснювали в Україні підготовку інтервенції, та були засуджені на різні строки ув’язнення і заслання. 17 травня у цій же справі 5 років заслання до Західного Сибіру отримав Ю.КОЦЮБИНСЬКИЙ. Восени 1936 р. Ю.КОЦЮБИНСЬКИЙ був знову звинувачений у причетності до „контрреволюційної троцькістської організації”, а у березні 1937 р. засуджений до смертної кари і розстріляний.
5 – 1710 р. – Бендери. Козаки, що пішли за І.МАЗЕПОЮ, обирають гетьманом П.ОРЛИКА. Конституція П.ОРЛИКА – договірні умови між гетьманом і козаками, де ставилася мета домогтися незалежної Української держави.
5-6 – 1917 р. – Київ. Український педагогічний з’їзд, в якому взяло участь 500 педагогів початкових, середніх та вищих навчальних закладів України. З’їзд висловився за українізацію освіти, утворив Голов ... Читати далі »
Переглядів: 595 | Додав: pprosvita | Дата: 28.03.2015 | Коментарі (0)

Ми продовжуємо публікувати матеріали з довідника у вигляді брошури під назвою «Криворіжжя: календар пам’ятних дат і подій на 2015 рік».
У передмові до цього видання укладач довідника Ірина СТЕБЛИНА, провідний працівник Кривоорізького історико-краєзнавчого музею, зокрема, зазначає наступне:
«За останні десятиліття до наукового обігу місцевими краєзнавцями введено велику кількість невідомих історичних фактів. Проте левова частка їх опублікована в малотиражних і спеціалізованих виданнях виданнях, не завжди доступних широкому читацькому загалу.
Для максимального полегшення пошуку інформації з минулого Кривбасу складено пропонований довідник. Його ідея зводиться до лаконічного й максимально точного викладення подій або історичних фактів. Звичайно, неможливо було зібрати весь масив фактичного матеріалу, і таке завдання не ... Читати далі »

Переглядів: 497 | Додав: pprosvita | Дата: 28.03.2015 | Коментарі (0)