PP

     Вівторок, 19.03.2024, 09:01



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Січень » 26
Подія, з перебігом якої ознайомила нас 29 грудня криворізька ТРК «Рудана», може мати далекосяжні наслідки. Інсценізація спектаклю під назвою «Общественный совет в поддержку мэра», де роль конферанс’є зіграли депутат Дніпропетровської обласної ради (він же - директор дивізіону групи «Метінвест») Микола ІЩЕНКО і заслужений діяч мистецтв (він же - директор театру «Академія руху») Олександр БЄЛЬСЬКИЙ, могла б здатися гротескною, якби за їхніми спинами не приховувалася мобілізація і концентрація всього арсеналу засобів наступу криворізьких «регіоналів» на вільнодумство Майдану.
Зараз важко сказати, хто на цьому заході був громадськістю, а хто - гостем, але, з огляду на список ораторів, можна впевнено заявити, що криворіжцям цього разу продемонстрували проведення зборів партактиву екс- (а, можливо, ще й не екс-) «регіоналів» нашого міста. Кого тут під личиною громадськості тільки не було: депутати облради Михайло КОРОЛЕНКО, Юрій АРСЕЄВ, згаданий уже Микола ІЩЕНКО та був навіть народни ... Читати далі »
Переглядів: 552 | Додав: pprosvita | Дата: 26.01.2015 | Коментарі (0)



ОСТАННІМ часом все частіше у пресі і з різних трибун висловлюється бажання якомога швидше встановити мир і припинити війну, а ті, що виступають, затято повторюють, як мантру, як якесь заклинання, слова про те, що «поганий МИР краще хорошої війни». Однак вони, ті, що на тому наполягають, спекулюють цим високим поняттям, протиставляючи його ескалації убивств. Адже український народ, який більше року тому вийшов на Майдан і здійснив Революцію Гідності, боровся тоді і продовжує боротися сьогодні проти бездуховної орди. Бо саме вона, орда, влада бездуховності, яка хотіла забрати в українців свободу, спочатку виступала в Україні у вигляді диктатури злочинців і невігласів, а потім – у вигляді агресії з території Росії, аби зробити українців слухняними і мовчазними рабами завойовників. І 22 січн ... Читати далі »

Переглядів: 589 | Додав: pprosvita | Дата: 26.01.2015 | Коментарі (0)

33,2% жителів України віддали свій голос за продовження військової операції української армії, в результаті якої окуповані території будуть звільнені. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного за замовленням ZN.UA Київським міжнародним інститутом соціології. При цьому важливо, що войовничий вектор зі своєї найвищої позначки на Заході країни (47,7%), буквально пікірує в точку Донбас - 7,5% підтримують продовження військових дій. Між ними виявилися затиснуті Центр (37,8%), Південь (31,1%) і Схід (28,2%). Чим далі від війни, тим жорсткіше. Можна піти спробувати повернутися на вершину цієї піраміди і чітко побачити: в основі її лежить Галичина (майже 60%), Дніпро (46,6%), Херсон (40%), а також Миколаїв (38,3%), Чернівці (33,1%) і Закарпаття (31,5%). Ці ж самі області ще більш високими відсотками підтвердили свою позицію і у відповіді на питання про те, чи варто воювати за Донбас. Однак у той же час майже половина їх жителів визнали, що все-таки нерозумно йти воюват ... Читати далі »
Переглядів: 502 | Додав: pprosvita | Дата: 26.01.2015 | Коментарі (0)

Бурхливі події останніх років на Близькому Сході та посилення активності ісламістів у Європі знову і знову ставлять руба питання: чи можливі взагалі цивілізоване співжиття й ефективна співпраця двох світів – мусульманського та християнського (чи, можливо, реально вже постхристиянського)? Чи здатні так звані мусульманські країни (де сповідники тих чи інших течій ісламу становлять переважну більшість населення) до засвоєння здобутків модерного світу – причому не у вигляді зброї чи автомобілів, куплених за шалені нафтодолари, а у форматі політичних і соціокультурних інституцій? Чи існує реальна перспектива сприйняття ісламським світом всього того, що Барак ОБАМА у своїй заяві з приводу вбивства ісламістами журналістів «Charlie Hebdo» назвав «універсальними цінностями»? До найостанніших подій у Франції ставити подібні запитання вважалося моветоном, чимось неполіткоректним, побудованим на «мові ненависті», але сьогодні, видаєт ... Читати далі »

Переглядів: 6912 | Додав: pprosvita | Дата: 26.01.2015 | Коментарі (0)

В матеріалах під цією рубрикою ми плануємо розповідати про наш поступ шляхом до ПЕРЕМОГИ над ордою, над тими, хто хоче загарбати українську землю, а самих українців зробити рабами. Про тих, що проводять боротьбу з ординцями не тільки на полі битви, а й і в рідному місті чи в селі, коли там творці і вільні трудівники відчувають себе вигнанцями, а паразити й агресори тим часом жирують на високих посадах у затишних кабінетах і за суттю своєю проводять антиукраїнську політику, спираючись на слухняних їм рабів чи пристосуванців та бандитів, які їм служать та виконують їхні забаганки. Це також будуть розповіді про те, як волонтери допомагають нашим бійцям бити ворога і підтримують їх матеріально й духовно, а ще – як вчорашні мовчазні слуги ординців перестають їм служити і долають орду в собі.


ГЕРОЇ ЖИВУТЬ ПОРУЧ, ШАНУЙМО ЇХ ! ... Читати далі »

Переглядів: 672 | Додав: pprosvita | Дата: 26.01.2015 | Коментарі (0)

Того передноворічного дня, перед настанням 2015-го року, коли дороги в Кривому Розі позамітало снігом, вони, четверо розвідників, які разом з іншими нашими бійцями воювали з ворогом на Сході України, прийшли до 28-ї загальноосвітньої криворізької школи, щоб зустрітися з дітьми і вчителями. Як повідомила одна з організаторів зустрічі, активістка «Жіночої сотні» Дар’я ЧИГРІНА, «хлопці з нами самі зв’язалися. Вони замовили нам пошити підшоломники й попросили організувати зустріч із дітьми, бо це те чи не єдине, що там насправді іх підтримує. Через кілька днів після Нового року вони знову поїдуть на передову, і такі зустрічі їм дуже й дуже потрібні» А учителька української мови і літератури Світлана КОРЖАНІВСЬКА додала: «Дівчата із «Жіночої сотні» повідомили, що наші розвідники знову відправляються в зону АТ ... Читати далі »

Переглядів: 590 | Додав: pprosvita | Дата: 26.01.2015 | Коментарі (0)

За фактом побиття в Нікополі на Дніпропетровщині групою таксистів бійця-учасника АТО, захисника Донецького аеропорту міліція розпочала кримінальне провадження. Правоохоронці вже встановили причетних до побиття, заявляють у центрі зв’язків із громадськістю обласної міліції.

За даними міліції, наразі причетні до побиття бійця дають пояснення по суті справи, також встановлюються свідки пригоди.

За інформацією міліції, заява потерпілого зареєстрована, інформацію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

«Відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), що карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 4 років», – заявили в міліції.

За даними нікопольських громадських активістів, інцидент з побиттям бійця стався вночі 7 січня. Таксист, який приїхав на його виклик, відмовився виконувати замовлення, посилаючись ... Читати далі »
Переглядів: 501 | Додав: pprosvita | Дата: 26.01.2015 | Коментарі (0)

Дніпропетровського правоохоронця, який перешкоджав журналістам у проведенні зйомки, покарали. За фактом перешкоджання, відеодоказ якого було розміщено на сайті "ЗОВ", ГУМВС України в області проведено службову перевірку. Встановлено, що в ході конфлікту ніхто із журналістів не постраждав, відеоапаратура не пошкоджена.

Як повідомили в обласному Управлінні МВС, дії чергового Індустріального райвідділу визнано неправомірними, чоловіка притягнуто до дисциплінарної відповідальності та оголошено догану. З особовим складом райвідділу проведено бесіду та інструктаж щодо недопущення подібних фактів в подальшому та всебічне сприяння в роботі представникам ЗМІ.

Сайт «Дніпроград»,
13 січня 2015 року
Переглядів: 492 | Додав: pprosvita | Дата: 26.01.2015 | Коментарі (0)


Розпочинаючи 2015-й рік, ми продовжкємо публікувати матеріал з книжки «Криворіжжя: календар памятних дат і подій на 2015 рік», який вийшов з друку минулого року. Якщо когось вона зацікавила, то просимо з цього приводу звертатися в Криворізький історико-краєзнавчий музей до її упорядника Ірини Олександрівни СТЕБЛИНИ.
1 – 1900 – у Кривому Розі відкрито постійну амбулаторію з приймальним покоєм.
1 – 1930 - міська телефонна станція почала з’єднувати абонентів тільки за телефонними номерами, а не за прізвищами або назвами установ, як раніше.
1 – 1930 – населення Кривого Рогу становило 45674 особи.
1 – 1935 – відкрито перший трамвайний маршрут довжиною 5,8 кілометра віід площі імені ЛЕ ... Читати далі »
Переглядів: 601 | Додав: pprosvita | Дата: 26.01.2015 | Коментарі (0)