PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 17:13



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Червень » 30

У ЦЕЙ НАДСКЛАДНИЙ момент життя України ми маємо спиратися у своїх діях і помислах на високі цінності, у тому числі – на творчість великого Кобзаря, Тараса ШЕВЧЕНКА. Тому ми й продовжуємо подавати до уваги наших читачів, відкриваючи наші числа, його пророчі слова, його молитви-звернення із віршів, спрямовані на те, аби Україна діяла і розвивалася як великий творчий організм, а не якась паразитуюча на природних багатствах малодіяльна спільнота. Нам: «Робочим головам, рукам На сій окраденій землі…»

Робочим головам, рукам

На сій окраденій землі

Свою ти силу ниспошли


Тарас ШЕВЧЕНКО

Переглядів: 4543 | Додав: pprosvita | Дата: 30.06.2014 | Коментарі (0)

Знову після невеликої перерви ми повертаємося до висвітлення роботи Партнерства з відродження річки Саксагань у Кривому Розі. Приводом до написання цього матеріалу, густо ілюстрованого світлинами, послужив приїзд наших польських партнерів, які протягом трьох днів разом із нами працюватимуть у місті над подальшою реалізацією замисленого. Нині, в той час, коли йде робота над формуванням цього числа газети й вичиткою матеріалів, має відбуватися зустріч представників громадськості з Польщі та України із посадовцями у владних кабінетах Саксаганського та Центрально-міського районів міста, в рамках трисекторального партнерства: громадськості, влади і бізнесу. Це вже третій день зустрічі. 21-го ж червня, протягом першого дня, залагоджувалися організаційні моменти та планувалися дії на наступні два. Тому основну увагу в даній публікації ми звертаємо на другий день ро ... Читати далі »

Переглядів: 975 | Додав: pprosvita | Дата: 30.06.2014 | Коментарі (0)

Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція “Євроавтобус “Об'єднаймо Україну” дісталася сьогодні 13 червня, і нашого, наскрізь пронизаного ординсько-азійськими традиціями, Кривого Рогу й зупинився на Арт-майдані. Її організатори, Володимир ЄРМОЛЕНКО, Катерина ГРИГОРЕНКО та інші (всього — 10 чоловік) після Кіровограду приїіхали до нашого міста з інформацією про Європейський Союз, з книжками, з круасанами, з картами та з іншими цікавими речами. Зокрема, - з кольоровими світлинами з річних частин Євросоюзу (в рамках фотовиставки “ЄВРОсушка”). Були зацікавлені розмови, обмін інформацією, і найбільше всьому цьому раділи діти, які прийшли сюди самі або з мамами. На жаль, наша азійсько-ординського штибу влада, яка звикла зганяти людей юрмищами на різні свої пропагандистські заходи, не потурбувалася як належить щодо інформу ... Читати далі »

Переглядів: 654 | Додав: pprosvita | Дата: 30.06.2014 | Коментарі (0)

Наші військовослужбовці гідно та стійко переносять усі труднощі військової служби, але всі ми знаємо, в яких складних обставинах вони опинились. Допомога потрібна різна — моральна та фінансова. Передати слова підтримки ви можете, написавши листа на електронну адресу: liniyamo@gmail.com з приміткою «Лист підтримки», залишивши коментар або повідомлення на наших сторінках у соціальних мережах:

https://www.facebook.com/theministryofdefence.ua

https://vk.com/theministryofdefence

Увага! В подальшому кошти на матеріально-тех ... Читати далі »

Переглядів: 660 | Додав: pprosvita | Дата: 30.06.2014 | Коментарі (0)

2 – 1918 р. – Київ. Затвердження гетьманом України П.СКОРОПАДСЬКИМ закону про громадянство Української держави, згідно з яким уся повнота політичних прав в Українській державі належить тільки її громадянам. Громадянином Української держави міг бути кожний, хто народився на її території і по досягненню повноліття упродовж року подав заяву про надання громадянства. Закон забороняв подвійне громадянство.
2 – 1951 р. – „Правда” надрукувала редакційну статтю „Проти ідеологічних викривлень у літературі”, в якій було піддано безпідставній критиці патріотичний поетичний твір В.СОСЮРИ „Любіть Україну”. У дусі „критики” 1946-48 рр. аналізувалась творчість інших українських митців.
3 – 2006 р. – РЕЄСТРАЦІЯ ЧАСОПИСУ „ПРОМІНЬ ПРОСВІТИ”.
6-9 – 1932 р. – Харків. ІІІ конференція КП(б)У, яка обговорила питання про підсумки весняної посівної кампанії, про заготівельну та жнивну кампанії і про завдання організаційно-господарського управління колгоспами. Конференція визнала встановлен ... Читати далі »
Переглядів: 689 | Додав: pprosvita | Дата: 30.06.2014 | Коментарі (0)

Редакція газети «Промінь Просвіти» повідомляє всіх своїх читачів про те, що конкурс на здобуття звання «Слуга мертвого слова» подовжено аж до 31 грудня 2014-го року (раніше було оголошено, що його результати мали бути приурочені до 200-річчя від дня народження Тараса ШЕВЧЕНКА). Це пов’язано, головним чином із тим, що внаслідок незаконних дій певних структур обласного рівня і незрозумілих змін у Реєстрі, до яких вдалися у відділі державних реєстраторів на місцевому рівні (про це ми, зокрема, писали у статті «Промінь Просвіти» не зламати!» в числі 24-му нашої газети за 2013-й рік), ми були позбавлені можливості внести «Промінь Просвіти» до Каталогу передплатних видань на 2015-й рік (оскільки вимагалися конкретні реєстраційні дані). Тому і вийшло, що жителі Дніпропетровщини (головним чином – просвітяни), які бажали передплатити єдину україномовну в Кривому Розі газету, втратили можливість це зробити, і значно звузилось коло наших читачів. Крім того, редакція газети, починаючи з другої пол ... Читати далі »
Переглядів: 573 | Додав: pprosvita | Дата: 30.06.2014 | Коментарі (0)

У Києві розпочала роботу політична партія «Воля», до складу якої увійшов публіцист Сергій Іванов, екс-журналіст, чільник Люстраційного комітету Єгор Соболєв та екс-директор Інституту масової інформації, екс-заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Вікторія Сюмар увійшли до складу. Про це повідомляє «Українська правда».
Презентація партії відбулася 21 червня. Як зазначив позафракційний народний депутатпан Дерев'янко під час презентації, у «Волі» «немає формального лідера, а керівними органами партії та її осередків будуть «ради, які можуть вибирати координаторів». Як писала «Телекритика», одним із п`яти пунктів програми «Волі» є «створення потужних суспільних медіа».
До складу партії увійшли, зо ... Читати далі »

Переглядів: 559 | Додав: pprosvita | Дата: 30.06.2014 | Коментарі (0)

Президент України Петро ПОРОШЕНКО провів зустріч з представниками громадських об'єднань та активістами Майдану. Про це повідомила прес-служба президента. "Для мене надзвичайно важливо, щоб ми з вами мали довіру, щоб ми знали, що не зрадимо один одного, можемо отримувати підтримку, обмінюватися думками і бути впевненими, що є цінності, ідеали, які були загартовані на Майдані", - сказав він майданівцям. ПОРОШЕНКО наголосив, що потрібно продемонструвати, що в країні після Майдану все вирішує народ.
Він представив присутнім нового Генпрокурора і зазначив, що головним завданням для нього є завершення розслідування справ щодо розстрілу у лютому мирних людей на Майдані. "Ніколи більше українська влада не повинна стріляти в українських людей. Ми маємо створити перший прецедент. Нас ніщо не зупинить. Ми перемогли ЯНУКОВИЧА. Переможемо бандитів. Ми побудуємо нову державу, задля якої народ вийшов на Майдан", - наголосив глава держави.
ПОРОШЕНКО повідомив про намір у найближчий час п ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 715 | Додав: pprosvita | Дата: 30.06.2014 | Коментарі (0)