PP

     Четвер, 28.03.2024, 18:34



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Лютий » 14
Батьки студентів нашого міста звернулися до Криворізького міського правозахисного товариства з наступним повідомленням:
«Сьогодні, 06 лютого 2014 року, група студентів Криворізького педагогічного інституту Криворізького національного університету була викликана на бесіду до проректора. Про необхідність з'явитися на бесіду стало відомо за декілька днів від викладача. Для чого їх викликають - студенти не знали.
Зустріч проходила в конференц-залі. Присутні: проректор, група студентів і двоє працівників кримінальної міліції м. Кривого Рогу. Понад годину працівники міліції вели, за їхніми словами, "довірливу розмову". Її суть зводилася до того, що "такі активні, кращі студенти повинні навчатися, а політика - то справа політиків; щоб їх ніхто не завербував, бо активна позиція може стати мішенню для провокаторів." От у такому стилі проходила розмова. На запитання дітей, чому саме їм таке розповідають, чому такий склад групи студентів для бесіди з такою структурою як кримінальна ... Читати далі »
Переглядів: 661 | Додав: pprosvita | Дата: 14.02.2014 | Коментарі (1)

Cело Недайвода – одне з небагатьох сіл Криворізького району, де небайдужі громадяни включилися в щоденний процес відстоювання прав своєї територіальної громади. І, звичайно, винесене на 5-е лютого на сесію сільської ради питання прийняття бюджету на 2014 рік не мало пройти поза увагою громадськості.
У попередні роки таке питання розглядалося кулуарно, лише за участі депутатів сільської ради, без особливих дискусій. Цього разу на сесії пролунав виступ депутата Світлани Вікторівни ДЬЯКОВОЇ з критичною вимогою забезпечити процес прийняття бюджету широким його обговоренням і схваленням територіальною громадою, як це передбачено ст. 2 Бюджетного кодексу України.
Депутат наголосила на неприпустимості такого ставлення з боку керівництва сільської ради до підготовки розгляду бюджету, коли бюджетна комісія була зібрана для ознайомлення з проектом за півгодини до початку сесії, а решта депутатів зовсім не була з ним ознайомлена. Депутати без спроб аналізу причин відхилень у показни ... Читати далі »
Переглядів: 561 | Додав: pprosvita | Дата: 14.02.2014 | Коментарі (0)

На раді Самооборони Майдану було прийнято рішення про розширення і створення Всеукраїнської структури Самооборони по всій України. Про це сьогодні на прес-конференції у Штабі національного спротиву у Будинку профспілок заявив комендант Майдану Андрій ПАРУБІЙ. "Ми ухвалили положення про те, що самооборона є понадпартійним громадським рухом, який координує свої дії зі Штабом національного спротиву тут у Києві, який займається захистом суверенітету і державної цілісності України та який відстоює європейський вибір України", - розповів ПАРУБІЙ.
За його словами, Самооборона своїм завданням бачить захист прав і свобод громадян, а також організований супротив діючому режиму. Для організації Всеукраїнської системи Самооборони частина командирів сотень Майдану виїжджають у регіони для налагодження координації між існуючими організаціями самооборони. "Ми бачим ... Читати далі »
Переглядів: 548 | Додав: pprosvita | Дата: 14.02.2014 | Коментарі (0)

СЕСІЯ Криворізької міської ради, яка проходила 29-го і 31-го січня, вразила не тими питаннями, які на ній розглядали, а обстановкою, тими умовами, які там панували й нагадували введення надзвичайного стану. Бо 31-го січня я нарахував у приміщенні міськради більше 220-ти силовиків (так званих правоохоронців) лише у формі (і у вестибюлі, і в роздягальні, і на поверхах у коридорах…). А 29-го їх, здається, було тут понад три сотні. Більше того, мене, редактора газети з бейжиком на грудях, де про це повідомлялося, намагалися не пропустити до вестибюлю, а потім – і у роздягальню: силовики у формі і невідомі в цивільному одязі. Дехто з усіх сил (попри те, що я голосно кричав про порушення 171-ї статті Кримінального кодексу України) намагався мені перешкодити робити знімки. Тому я подаю до цієї короткої інформації лише деякі фото, а відео так і не дали зняти. Нав ... Читати далі »
Переглядів: 506 | Додав: pprosvita | Дата: 14.02.2014 | Коментарі (0)

Державна служба статистики вважає найбільш неблагополучними регіонами України Крим і Севастополь, пише Сегодня. Для складання рейтингу використовувалися такі критерії: рівень злочинності, чисельність тяжких злочинів і самогубств, кількість хворих на відкриту і активну форму туберкульозу, кількість психічних розладів, поширеність алкоголізму і наркоманії, рівень безробіття населення, чисельність ДТП, борги по заробітній платі, співвідношення шлюбів та розлучень, кількість дітей, народжених поза шлюбом, повідомляють "Новини Криму " з посиланням на "Флот17".
За даними статистики, п'ятьма найнебезпечнішими і неблагополучними стали регіони півдня та сходу України. У цю п'ятірку також потрапив Київ. Так, п'ятим з кінця і на 23-му місці виявилося Запоріжжя, на 24-му - Київ , на 25-му - Кіровоград , 26-м став Крим . Найнебезпечнішим визнаний Севастополь - в місті високі показники боргів по зарплаті, злочинності, ДТП, алкоголізму, наркоманії та психозів. За співвідношенням всіх даних най ... Читати далі »
Переглядів: 553 | Додав: pprosvita | Дата: 14.02.2014 | Коментарі (0)

31 СІЧНЯ криворізька «Просвіта» відзначила сумний ювілей – 5 років рейдерської акції, спрямованої на захоплення Криворізького міського об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА. В цей день проводилися чергові звітно-виборчі збори об'єднання. Повідомлені завчасно про час і місце проведення зборів члени об'єднання зібралися зранку 31 січня 2009 року у одному з навчальних закладів міста, попередньо отримавши письмову згоду керівництва закладу. Просвітяни реєструвалися, одержували мандати учасників зборів та займали місця в залі. Раптом до вестибюлю, де проводилася реєстрація, стрімко увійшли близко тридцяти осіб (в основному, - невідомих присутнім) на чолі з тодішніми депутатами криворізької міськради від БЮТу Любов'ю БАЛАБАТ, Русланом БІРЮКОВИМ та Юрієм РОМАНЕНКОМ. Всі новоприбулі заявляли, що вони - члени «Просвіти» і прийшли на збори, але реєструватися (якості учасників ... Читати далі »
Переглядів: 1074 | Додав: pprosvita | Дата: 14.02.2014 | Коментарі (0)

3 лютого 2014 року, у понеділок, Фонд «Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва» разом із Київським міжнародним Інститутом соціології провів опитування Майдану. Усього було опитано 502 особи, в усіх стаціонарних точках Майдану (намети, Будинок профспілок, будівля КМДА, Жовтневий палац, Український дім ін.) за вибіркою, яка забезпечувала пропорційне охоплення учасників Майдану. Опитування було здійснено за фінансування Міжнародного Фонду «Відродження». Це вже третє опитування учасників Майдану. Перше було проведено Фондом «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» та Київським міжнародним інститутом соціології у вихідні дні - 7(субота) і 8 (неділя) грудня 2013 року. Усього було опитано 1037 респондентів (375 – 7 грудня і 662 – 8 грудня) за методикою, яка забезпечувала випадкову вибірку учасників Майдану. Це був багатолюдний Майдан-мітинг. Друге опиту ... Читати далі »
Переглядів: 669 | Додав: pprosvita | Дата: 14.02.2014 | Коментарі (0)

Про впливове, але ще не вивчене
В цьому числі ми започатковуємо публікацію матеріалів під новою рубрикою. В них будемо розповідати про явища, організації, події та людей, вплив яких відчувається на суспільстві. Але в той же час самі вони, попри такий вплив, не широко відомі й не вивчені, аби бути зрозумілому кожному. Попереджаємо наших читачів також про те, що в разі передруковування таких матеріалів з інших видань ми не завжди матимемо змогу подавати їх повністю через обмежену площу, але при цьому надаватимемо інформацію про те, де їх можна почитати в повному обсязі. Починаємо з розповіді про об’єднання «Правий сектор» у вигляді уривку з інтерв’ю, яке дав його лідер Дмитро ЯРОШ «Українській правді», кореспондентам Мустафі НАЙЕМУ і Оксані КОВАЛЕНКО.

«ПРАВИЙ СЕКТОР»: «Тренування проходять у Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривом ... Читати далі »
Переглядів: 1239 | Додав: pprosvita | Дата: 14.02.2014 | Коментарі (0)