PP

     Четвер, 25.04.2024, 23:08



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Грудень » 09

У ВЕЛИКУ годину випробувань, які випали на нашу долю, коли Україна в огні і в тривогах, ми звертаємо свої думи до Бога, щоб підтримав нас, щоб дав нам сили зло здолати. І тоді, як у свій час поет, мислитель і борець Тарас ШЕВЧЕНКО запитував, «За кого ж ти розіпявся, Христе, Сине Божий? За нас, добрих, чи за слово Істини», запитуємо про це і ми. Але мусимо всі ті випробування, навіть зраду й зневіру декотрих у велику будущність нашу, витримати, перетерпіти і здобути перемогу!

Переглядів: 578 | Додав: pprosvita | Дата: 09.12.2014 | Коментарі (0)

За кого ж ти розіп’явся, Христе, Сине Божий? За нас, добрих, чи за слово Істини… чи, може, Щоб ми з тебе насміялись?

Тарас ШЕВЧЕНКО

Переглядів: 514 | Додав: pprosvita | Дата: 09.12.2014 | Коментарі (0)

1- 1944 р. - Москва. Наказ НКВС СРСР про створення в його складі Головного управління по боротьбі з бандитизмом, одним з основних завдань якого була боротьба з націоналістичним підпіллям.
1 – 1991 р. – Всеукраїнський референдум і вибори Президента України. За незалежність України проголосувало 90,32 відсотка учасників референдуму. Президентом обрано Леоніда КРАВЧУКА.
6 – 1932 р. – Харків. Ухвалення РНК УСРР і ЦК КП(б)У постанови про занесення на чорну дошку сіл, „які злісно саботують хлібозаготівлю”. У постанові йшлося про „ганебний провал хлібозаготівлі в окремих районах України”, про те, що „його організували куркулі й контрреволюційні елементи”. Ставилося завдання „ліквідувати опір частини сільських комуністів, які стали фактичними провідниками саботажу”. Згідно з цією постановою у зриві хлібозаготівлі звинувачувалися лише окремі райони, тоді як на початок грудня повністю хлібозаготівлю було виконано колгоспами та одноосібними господарствами тільки в 16 районах з майже ... Читати далі »
Переглядів: 543 | Додав: pprosvita | Дата: 09.12.2014 | Коментарі (0)

16 листопада в Кривому Розі місцеві просвітяни і активісти Криворізького міського правозахисного товариства разом з тими людьми, які знали про подію, прийшли до памятника Тарасу ШЕВЧЕНКУ для того, щоб посадити тут його вербу, а якщо бути тичним, то галузку з нащадків тієї верби, яку він колись посадив у Казахстані. Де відбував службу в російському війську, засланий туди за свої вірші.
Відкрив цю урочистість голова КМПЗТ, народний депутат України першого скликання Микола КОРОБКО. У своєму вступному слові він розповів коротко про історію Шевченкової верби, а також торкнувся того, яким чином вона сюди потрапила. Зокрема, зазначив, що це сталося 1954 року на 300-річчя так званого воззєднання України з Росією. Однак не у всіх місяцх та висаджена з галузкит верба прижипася. Тож свого часу, як зазначив Микола Іванович, акти вний просвітянин Олекса КУЦЕВОЛ, н ... Читати далі »

Переглядів: 840 | Додав: pprosvita | Дата: 09.12.2014 | Коментарі (0)

24 листопада, в понеділок, у конференц-залі Криворізького педагогічного інституту розпочалася мандрівка нашим містом кращих кінофільмів уже ХІ-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DOCUDAUS UA, який цього року проходив у Києві з 20 до 27 березня.
Криворізькі просвітяни, які започаткували в нашому місті цю традицію під керівництвом голови Криворізького міського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА Миколи КОРОБКА, успішно продовжили її і в наступні роки, коли приєдналися активісти Криворізького міського правозахисного товариства і культурно-громадського центру «Шелтер+».
Цього разу прес-конференція розпочалася не традиційно бо, попри те, що вже були роздані зазделегідь підготовлені прес-релізи, телевізійники і радіожурналісти ще до її початку атакували своїми запитаннями Миколу КОРО ... Читати далі »

Переглядів: 579 | Додав: pprosvita | Дата: 09.12.2014 | Коментарі (0)

Журналістський рух "Стоп цензурі!" та низка медійних організацій вимагають від влади успішних розслідувань і покарання винних у нападах на журналістів.
Відповідну заяву вони поширили з нагоди всесвітнього Дня безкарності за напади на журналістів, що відзначався 23 листопада, повідомляє "Телекритика".
Вони констатували, що у 2014 році нападів на журналістів було більше, але кримінальних проваджень - менше, ніж у 2013 році.
Тільки у 2014 році було зафіксовано щонайменше 281 напад на журналістів і 137 фактів перешкоджання професійній діяльності, за даними ІМІ та організації "Репортери без кордонів".
Однак, за даними ГПУ, з 1 січня по 31 жовтня 2014 року, лише 6 справ було скеровано до суду, і лише у 10 справах винним було оголошено про підозру.
Для порівняння, у 2013-му, коли постраждалих журналістів було менше в рази, до суду було скеровано п'ять справ. За цей же період зареєстровано 136 кримінальних правопорушень за 171 статтею, всього кількість постра ... Читати далі »
Переглядів: 532 | Додав: pprosvita | Дата: 09.12.2014 | Коментарі (0)

Генеральний секретар НАТО Йенс СТОЛТЕНБЕРГ заявляє, що Україна буде членом Альянсу, коли виконає критерії і якщо цього захоче. Так він відповів на запитання щодо членства України в Альянсі під час засідання Парламентської асамблеї НАТО, що відбувається сьогодні в Гаазі (Нідерланди), передає УНІАН.

НАТО пропонує посилити допомогу Україні та санкції проти Росії

"Відкриті двері залишаються відкритими. Ми так вирішили. Я був на саміті в Бухаресті, коли ми вирішили, що Україна буде членом (НАТО). Це рішення залишається в силі, якщо Україна виконає критерії для членства і якщо вона цього захоче", - заявив СТОЛТЕНБЕРГ.
Разом з тим генсек НАТО нагадав, що Україна вирішила обрати позаблокову політику. "Питання українського членства не було на порядку денному в останні роки, тому що Україна так вирішила. Я поважаю це рішення, тому що кожна суверенна нація вирішує для себе, яку обрати безпекову політику. Але наші двері відкриті для країн, які виконали критерії для ... Читати далі »
Переглядів: 464 | Додав: pprosvita | Дата: 09.12.2014 | Коментарі (0)

У зоні бойових дій на сході України розміщені від 5 до 10 тисяч кадрових російських військових. З боку бойовиків проти сил АТО виступають від 15 до 25 тисяч бойовиків. Такі дані сьогодні оприлюднив спікер прес-центру АТО Владислав Селезньов, інформує УНІАН. "Наші розвідувальні структури мають певні дані про кількість бойовиків, які діють на сході України, а також про кількість професійних російських військовослужбовців, які перебувають у зоні проведення антитерористичної операції. Але якщо я оприлюдню ту цифру, котру знають наші розвідники, це дозволить супротивнику добре розуміти, наскільки ми поінформовані про стан справ, тому я оперую такими цифрами: від 15 до 25 тис. озброєних бойовиків і від 5 до 10 тис. російських військовослужбовців, які перебувають на території України, тимчасово підконтрольній бойовикам", - сказав Селезньов. Нагадаємо, сьогодні стало відомо про відведення тисячі російських солдатів з української території. Експрес онлайн

Читайте більше тут: ... Читати далі »
Переглядів: 515 | Додав: pprosvita | Дата: 09.12.2014 | Коментарі (0)

Збігають, швидше за все, не останні роки, а останні місяці життя Росії, правонаступниці Радянського Союзу («імперії зла» за відомим виразом президента США Рональда Рейгана). Це ще й останні місяці життя найбільшої за територією у світі держави, яка десятиліттями паразитує на тілі планети, висмоктуючи її надра, і при цьому всіляко пригнічує свободу своїх громадян. У діях тамтешнього керівництва, замішаних на тотальній брехні, образи з казок уже давно переплелися з дійсністю, а грішне – з праведним. Через це Росію тепер можна сміливо сприймати як величезну місцину, де все ще б’ється серце лютого Кощія, де під маскою Московії ховається головна потвора підземної нечисті Вій, де править двохголовий (з нафтою і з газом) Змій-Горинич. Але корінь її лиховісності – в тому, що ця імперія-паразит зруйнувала діючий після Другої світової війни міжнародний порядок і ступила на шлях гітлерівської Німеччини. Бо без оголошення війни окупувала Крим; потім кинула своїх найманців і терористів (а згодом – ... Читати далі »
Переглядів: 628 | Додав: pprosvita | Дата: 09.12.2014 | Коментарі (0)

Відомий російський рок-музикант Андрій Макаревич зазначає, що якби не дії Путіна відносно Криму та Донбасу, ситуація в Україні була б зовсім іншою. Про це він сказав, перебуваючи в казахстанському місті Алмати. "Якби Путін не зробив помилку з Кримом, якби ми не полізли на Донбас, сьогодні ситуація в Україні була б зовсім іншою", – сказав Макаревич. За його словами, якщо країна обирає інший шлях розвитку – це її священне право, а якщо Росія хоче, щоб Україна була з нею, то слід самому стати багатшим і привабливішим. "На танках слов'янський мир не збудуєш, тільки слов'янську війну, цей шлях тупиковий", – сказав він. На думку Макаревича, тільки-но припиниться воєнна підтримка Росією заколотників, війна зупиниться через тиждень. Музикант зазначає, що триває інформаційна війна. "Ми завжди були друзями, маса родич ... Читати далі »

Переглядів: 461 | Додав: pprosvita | Дата: 09.12.2014 | Коментарі (0)

Зрада в ході війни з Росією. Нанесла великі збитки обороні країни – особливо яскраво це виявилося в Криму. Російські спецслужби і російська масована пропаганда завдають шкоди, але зрадники вже не залишаються безкарними. – Бо Україна вчиться відповідати ударом на удар. Кілька шпіонів було викрито під час війни в діючій армії. Однією із найяскравіших операцій української контррозвідки, про яку можна зараз уже розповісти, є захоплення українського офіцера, зрадника Батьківщини, який зробив спробу здати одну з найважливіших українських позицій на фронті: 31-й блокпост на Бахмутській трасі. Навколо нього вже два місяці під час так званого «перемир’я» точаться жорстокі бої. Зрадник виявився висопоставленим – заступник командира криворізької бригади Національної гвардії №3011 підполковник Сергій Олександрович СУСЛОВ. Я зустрівся ... Читати далі »

Переглядів: 799 | Додав: pprosvita | Дата: 09.12.2014 | Коментарі (0)

Україна та Литва домовилися про постачання українським військовим елементів озброєння. Про це повідомив президент України Петро ПОРОШЕНКО на спільній з президентом Литви Далею ҐРІБАУСКАЙТЕ прес-конференції. «Ми домовилися про постачання конкретних елементів озброєння для українських Збройних сил. Я думаю, що це конкретна демонстрація підтримки», – зазначив президент. Крім того, за його словами, Україна і Литва домовилися про підготовку офіцерів та участь у навчаннях на території Литви.

Сьогодні відбулося сьоме засідання ради президентів України та Литовської Республіки. За результатами засідання було підписано Дорожню карту розвитку стратегічного партнерства двох держав на 2015–2016 роки, а також протокол 7-го засідання ради президентів України і Литви. Президент Литви Даля ҐРІБАУСКАЙТЕ відома різкою критикою політикою Рос ... Читати далі »

Переглядів: 482 | Додав: pprosvita | Дата: 09.12.2014 | Коментарі (0)

В Україні будуть створені серіал і художній фільм на тему антитерористичної операції на Донбасі. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив міністр культури України Євген Нищук, передає Еспресо.TV. "Я дуже радий, що мене почули в Міністерстві внутрішніх справ і в Міністерстві оборони України, які підхопили мою ініціативу, щоб саме ці міністерства замовили і створили серіал і фільм на тему АТО і нинішніх подій. Ми організуємо конкурс сценаріїв, а вони візьмуть на себе фінансування", - повідомив міністр. Фото petro-tronko.blogspot.com Експрес онлайн

Читайте більше тут: http://expres.ua/news....ysnykiv

Переглядів: 488 | Додав: pprosvita | Дата: 09.12.2014 | Коментарі (0)

ШЕРЕМЕТА назвав три чинники, що можуть вберегти від долара по 20 гривень вже на Новий рік До кінця цього року долар може сягнути позначки у 20 гривень. Такий прогноз висловив колишній міністр економічного розвитку та торгівлі Павло ШЕРЕМЕТА в інтерв'ю програмі "Світське життя". "Імовірність є (курсу долара по 20 грн - Ред.). Але якщо збережеться тенденція в цілому до стабільності на наших східних кордонах, якщо буде сформований сильний потужний професійний уряд із сильною підтримкою парламенту, то такого не повинно статися", - наголосив ШЕРЕМЕТА.
Він також нагадав, що "Україна стояла у травні перед дефолтом. І ті речі, які вдалося зробити за цей час, як мінімум зняли цю небезпеку, або як мінімум відклали її". Нагадаємо, офіційний курс долара від Нацбанку сьогодні становить 15,09 гривні.

Експрес онлайн, 24 листопада 2014 року

Читайте більше тут: ... Читати далі »
Переглядів: 492 | Додав: pprosvita | Дата: 09.12.2014 | Коментарі (0)