PP

     Субота, 20.04.2024, 10:25



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Березень » 12
Те, що ПУТІН і його кліка використовують найменшу нагоду для реалізації маніакальних планів відновлення (чи встановлення) своєї військово-політичної гегемонії у світовому масштабі, не викликає сумнівів. Реальна ціль російської агресії в Україну – утворення просторової ізоляції між самодержавно-православною Росією і всіма іншими країнами, які не є сателітами Росії. Саме тому захоплення Криму, сходу і півдня України не є надійним досягненням цієї мети, тому що треба буде виконувати обіцянки «п`ятій колоні» захоплених територій райського благополуччя, а всьому населенню - належного рівня утримання окупованої території, соціального захисту, охорони здоров`я, освіти, і хоча б збереження на сучасному рівні достатку пересічної сім`ї І це виводить всю авантюру за межі економічної спроможності Росії. Саме тому, тактична спрямованість на захоплення території України не дає можливості утворення надійного поясу безпеки.
Ймовірно (і це підтверджується певними маркерами), задумки кремлівських ... Читати далі »
Переглядів: 587 | Додав: pprosvita | Дата: 12.03.2014 | Коментарі (0)

«До вчорашнього дня у мене у мене не було відчуття того, що люди агресивно налаштовані проти преси. Завжди були суперечки. Ми з цим зіштовхувалися в різних місцях, де виникала колізія думок: це коли люди сиперечаються й намагаються донести свою точку зору іншим. на площах. Тут була та ж сама історія: до нас підходили люди й сперечалися з нами, не слухпючи того, що ми їм казали. Та при цьому не було агресії й ми про щось таки домовлялись, приходили до якогось спільного знаменника – у цих розмовах, у цих інтерв’ю.
І ось вчора став знаковим той момент, коли поклали обличчями в асфальт групу з Болгарії, рогромили офіс «Асошіейтед прес» у Севастополі. Дуже жорстко побили нас. І сьогодні вранці стріляли в журналістів, які були біля райвійськкомату в Сімферополі, стріляли в їхній автомобіль. Тобто, мені здалося, що почалося методичне видавлювання журналістів з Криму перед так званим референдумом. Їх витискують звідти, щоб їх там не було. Бо насправді єдиної думки там серед людей немає. ... Читати далі »
Переглядів: 638 | Додав: pprosvita | Дата: 12.03.2014 | Коментарі (0)

За загальновідомими умовами торгів до участі в аукціоні допускаються заможні особи, які вже внесли відповідний завдаток у сумі …ярдів, незаможні та інший непотріб, не дивлячись ні на які їхні посилання на кшталт «я теж стояв на «Майдані», до торгів не допускаються. Слава Україні!
Приблизно так можна перекласти «радісну» для всіх мешканців Дніпропетровщини новину, яку з ентузіазмом доніс на віче 02.03.2014 р. А. ДЕНИСЕНКО, закликаючи небайдужих учасників віче розділити зазначену «радість», підтримавши призначення відомого олігарха І. КОЛОМОЙСЬКОГО на посаду голови Дніпропетровської облдержадміністрації. Цей заклик, про підтримку олігарха, перемішувався з гаслом «Слава Україні!», який викарбуваний у серці кожного патріота, і звичайною була відповідь: «Героям слава!».
Має місце яскравий взірець маніпуляцією свідомістю людей, коли під прикриттям правильного гасла, проштовхується новина (діяльність, теза, тощо) прямо протилежна (суперечна) зпзначеному гаслу. Але хоч люди на ві ... Читати далі »
Переглядів: 526 | Додав: pprosvita | Дата: 12.03.2014 | Коментарі (0)

Активісти Криворізького міського правозахисного товариства вшанували 9 березня цього року пам'ять геніального українського поета, мислителя і художника Тараса Григоровича ШЕВЧЕНКА.
Вони поклали вінок і квіти до постаменту його пам’ятника навпроти приміщення Головпоштамту в Центрально-міському районі міста, а також – виписані на окремому плакаті рядки його віршів:
«І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син і буде мати,
І будуть люди на землі».

На світлинах:


пам’ятник Кобзарю;

... Читати далі »
Переглядів: 638 | Додав: pprosvita | Дата: 12.03.2014 | Коментарі (0)

Жителі Тверської області Росії звернулись до президента Росії Володимира ПУТІНА з проханням захистити росіян на їхній батьківщині і ввести війська туди, замість того, щоб вводити їх у Крим:
«Вчера мы, жители Тверской области, с горячим вниманием слушали Ваше интервью. Выражаем Вам глубокую поддержку за неравнодушие и решимость помочь русскоговорящему населению за пределами России. У нас, живущих на исторической территории России, после Ваших слов впервые за многие годы тоже появилась надежда. Мы, жители Тверской области, обращаемся к Вам как к защитнику русскоговорящего населения по всему миру. Обращаемся с убедительной просьбой о введении к нам войск и присоединении к России, поскольку положение русскоговорящих жителей Верхневолжья намного хуже, чем в Крыму.
Во-первых, у нас намного хуже климат. Восемь месяцев в году у нас сыро, темно и холодно. При этом в Тверской области почти весь декабрь электричества не было в сотнях населенных пунктов. Круглый год в сотнях тверских ... Читати далі »
Переглядів: 542 | Додав: pprosvita | Дата: 12.03.2014 | Коментарі (0)

Сьогодні ми є свідками найнебезпечнішого періоду у світовій політиці після Другої світової війни. На прикладі неприкритої військової агресії Росії проти України бачимо, як друга за військовою потугою держава, Російська Федерація, демонстративно і зухвало руйнує світовий правопорядок, який проіснував майже 80 років після найбільшої світової бойні.
Росія розтоптала правові акти: 1.Заключний Гельсінський акт. 2. Правила статуту ООН. 3. Російсько-український договір 1997 року. 4. Умови Будапештського меморандуму про гарантії безпеки України 1994 року Можна було б ще багато назвати порушень різних міжнародних конвенцій тощо.
Навіть елементарні правила ведення війни Росія цинічно зневажає: свої окупаційні війська в Криму вона камуфлює під нібито якісь місцеві формування «самооборони», озброєні до зубів першокласною російською зброєю. Без оформленого оголошення війни Росія блокує українські військові частини і прикордонні пости. Через сухопутні кордони намагається наводнити Укра ... Читати далі »
Переглядів: 583 | Додав: pprosvita | Дата: 12.03.2014 | Коментарі (0)

1 – 1914 р. – Перший авіапереліт за маршрутом Київ – Одеса, здійснений П.НЕСТЕРОВИМ.
4 – 1963 р. – Київ. Постанова Секретаріату ЦК Компартії України про видання українською мовою „Загальної декларації прав людини”.
5 – 1827 р. – Народився Л.ГЛІБОВ, видатний український поет і журналіст.
6 березня – 24 липня 1942 р. – Україна. Перша широкомасштабна депортація робочої сили до Німеччини.
7 – 1918 р. – Опублікування в пресі циркуляра Ради народних міністрів про широке оприлюднення ІІІ і ІУ Універсалів Центральної ради, про скасування чинності постанов і розпоряджень як Тимчасового, так і радянського урядів, публічне запровадження української мови в урядових і громадських інституціях.
9 – 1814 р. – ДЕНЬ 200-річчя ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА, ВИДАТНОГО УКРАЇНСЬКОГО ПОЕТА, МИСЛИТЕЛЯ, ХУДОЖНИКА.
9 березня – 19 квітня 1930 р. – Київ. Судовий процес на групою української інтелігенції (С. ЄФРЕМОВ, Г.ЧЕХІВСЬКИЙ, В.ДУРДУКІВСЬКИЙ, та інші – всього 45 ... Читати далі »
Переглядів: 697 | Додав: pprosvita | Дата: 12.03.2014 | Коментарі (0)

Не хочу сперечатися про те, раніше нам краще жилося («в Союзі») чи сьогодні (на його руїнах). Бо різні це способи життя. Одна справа, коли тебе постійно організовують і кудись спрямовують «вишестоящі» члени Політбюро єдиної партії, і зовсім інша, коли тобою маніпулюють члени обслуги котрогось із скоробагатьків. Але і тоді, і сьогодні у підвалинах твоїх стосунків з державою – одне й те саме: твоя приватна ініціатива їм не потрібна, а твої найголовніші завдання – коритися, бути слухняним і «молча работать», бо все те, що вони роблять нагорі, - «для блага народу», а те, що кажуть про свою діяльність – «свята правда». Та оскільки минуле – предмет розгляду для істориків, то і залишимо його їм. Самі ж подивимося на те, що відбувається у підвалинах цих взаємостосунків сьогодні і як воно допомагає в розбудові справді незалежної України.
1. ВОРОЖА СИЛА ПРАГНЕ ЗБЕРЕГТИ ОБЛИЧЧЯ
Про те, наскільки правителі ближчі до народу чи віддалені від його проблем, досить повно можуть свідчити д ... Читати далі »
Переглядів: 539 | Додав: pprosvita | Дата: 12.03.2014 | Коментарі (0)

«Я хотіла б сказати про те, що сьогодні мене найбільше турбує. Це позція Європи і Сполучених Штатів Америки. Власне, - про те, що відбувається в Криму… Коли 18 і 20 лютого я зверталася до європейської спільноти, до української спільноти, коли у мене просто на руках помирали застрелені снайперами хлопці… То я хочу сказати, що все це відбулось тому, що три місяці Україна волала про допомогу, про порушенння прав людини, про побиття журналістів. І ніхто не реагував. Тобто, крім заяв, розмов не було ніякої реакції. Я страшенно не хочу, щоб у нас з’явилася ще «Кримська сотня». І все іде в моєму розумінні до того, щоб вона ще з’явилась. Тому що коли вже бють журналістів… А Майдан же починався з того, що були побиті студенти, потім були побиті лікарі і журналісти. Всі мовчали, а ми волали. І закінчилося тим, що у нас з’явилася Небесна сотня, і на сьогоднішній день ще три сотні людей, які пропали без вісті...
Я хочу звернутися зараз до європейської спільноти і до Сполучених Штатів Америк ... Читати далі »
Переглядів: 604 | Додав: pprosvita | Дата: 12.03.2014 | Коментарі (0)

У числі 3-му нашої газети ми відкрили цю рубрику, визначивши її зміст, матеріалом про «Правий сектор», і познайомили наших читачів з інтервю Дмитра ЯРОША, керівника цього обєднання, яке він дав інтернет-виданню «Українська правда». В цьому числі – знову ознайомча інформація, яку ми взяли з інтервю Дмитра ЯРОША для всеукраїнського часопису «Український тиждень», яке було подано під заголовком «Дмитро ЯРОШ: Люстрація повинна бути всеосяжною» від 9 березня 2014 року.
Дмитро ЯРОШ: «Наші загони постійно поповнюються,
не зважаючи на припинення бойових дій»
УТ: Журналіст Мустафа НАЙЕМ стверджує, що ви претендуєте на посаду віце-прем'єра силового блоку і на посади в силових структурах.
- Так, це правда. Відбувалася зустріч лідерів парламентських партій у Верховній Раді і представників Майдану, Громадського сектору, Правого сектору в тому числі. Позиція «ПС» така: якщо буде прозоре формування уряду, якщо ті кандидатури, які будуть в уряді, нас влаштують, бо йдеться п ... Читати далі »
Переглядів: 553 | Додав: pprosvita | Дата: 12.03.2014 | Коментарі (0)

Кореспондент «Ера ФМ» Ярина ЛАЗЬКО:
«- Ніхто не знає, що буде далі. Але відомий російський політик і опозиціонер Борис НЄМЦОВ написав нещодавно про ті події, що відбуваються сьогодні навколо України те, що ПУТІН вже далеко зайшов і перетнув ту лінію, межу, за якою можна повернутися назад. Тобто, він уже не повернеться і не зупиниться. І це страшні слова.
- Я теж так думаю. Я не користуюся інтернетом, а тому не читав це повідомлення, але я внутрішньо вже кілька днів відчуваю, що це саме так. Мабуть, план був іншим, і Україна себе виявила не так, як вони очікували. Швидше за все, не один ПУТІН вирішує, бо там жеє економісти, якісь аналітики, військові… Ось чому лякає майбутнє. Майбутнє не тільки наше, але і майбутнє Росії. Тому що переважаюче число росіян не розуміє, що з ними відбувається. А те, що відбувається з нами, вони розуміють. Але ж це відбувається паралельно. Через це потім у них буде дуже важке отрезвління, однак буде запізно. Бо у них – свої процеси, дуже важкі. ... Читати далі »
Переглядів: 512 | Додав: pprosvita | Дата: 12.03.2014 | Коментарі (0)

Українська Гельсінська спілка з прав людини повідомляє, що за рішенням правління від 27 лютого 2014 року Спілка відновлює свою співпрацю із органами державної влади та місцевого самоврядування України.
Враховуючи політичні зміни в Україні, УГСПЛ вважає важливим використати свої ресурси і потенціал для сприяння встановленню в Україні демократичного і справедливого ладу, заснованого на повазі до людської гідності та прав людини. Ми залишаємося аполітичною організацією, головним пріоритетом якої є утвердження поваги до прав людини і верховенства права та захист від будь-яких дій влади, що загрожують цим цінностям.
Нагадаємо, що на початку грудня 2013 року Спілка заявила про відкликання своїх представників із Конституційної асамблеї України та інших дорадчих органів влади внаслідок брутальних дій з боку влади щодо громадян, які унеможливлювали будь-яку співпрацю із владою.

Сайт УГСПЛ, 4 березня 2014 року
Переглядів: 484 | Додав: pprosvita | Дата: 12.03.2014 | Коментарі (0)