PP

     Четвер, 28.03.2024, 23:55



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Січень » 29
Десятки поранених і тридцять сім затриманих - такий сумний підсумок невдалого штурму будівлі Дніпропетровської облдержадміністрації, зробленого минулої неділі противниками Президента В.ЯНУКОВИЧА. Запеклий бій із застосуванням холодної та вогнепальної зброї став апофеозом тригодинної облоги «білого дому», хоча починалося все досить мирно - з народного віче, яке зібралося в Центральному парку ім. Глоби.
Електрика в повітрі стало відчуватися ще в кінці минулого тижня, коли по Україні покотилася хвиля захоплень обласних адміністрацій. Випадково чи ні, але на торговому центрі, що належить групі «Приват», з'явилися прапори Євросоюзу. У п'ятницю велика колона футбольних фанів пройшла по головному проспекту Дніпропетровська та біля міськради вступила в сутичку з міліцією. Вже тоді біля входу в будинок облдержадміністрації влада почала зводити високу снігову барикаду, а площу залили водою, перетворивши її на каток. І хоча керівники дніпропетровського Євромайдану відмежувалися від радикал ... Читати далі »
Переглядів: 633 | Додав: pprosvita | Дата: 29.01.2014 | Коментарі (0)

Президент Freedom House, а в минулому заступник держсекретаря Кондоліззи РАЙС Девід КРЕМЕР вважає, що президенту України Віктору ЯНУКОВИЧУ час іти у відставку. Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді"
"Для нього прийшов час зробити правильні висновки: визнати, що він занапастив власну легітимність і тепер час піти у відставку. Він сам створив таку реальність, не хтось інший. Захід повинен застосувати на нього тиск - і на тих, хто довкола нього – щоб він та оточення зрозуміли, що за порушень прав людини, за насильство проти протестуючих настають наслідки. Якщо ми цього не зробимо – ситуація лише погіршиться", - заявив американець.
За словами президента Freedom House, ЯНУКОВИЧ може спробувати себе на нових президентських виборах в якості кандидата. "Я все ще думаю, що найкращим варіантом для нього є подати у відставку, дозволивши балотуватися на наступний термін на нових виборах, якщо він захоче. Нехай виборці приймуть рішення, чи вони хочуть його знову бачити на п ... Читати далі »
Переглядів: 589 | Додав: pprosvita | Дата: 29.01.2014 | Коментарі (0)

Здійснюється чорний сценарій розвитку подій в Україні. Кому залежить на ескалації конфлікту над Дніпром і чи ще є шанс на його погашення без дальших жертв – про це Українська служба Польського радіо розмовляє з директором Польсько-української фундації співпраці ПАУСІ, Яном ПЄКЛОМ.

- Два місяці протестів на Майдані: з одного боку народ, який демонструє свої проєвропейські прагнення, з другого боку – українська влада, яка спершу ігнорує протести, згодом впроваджує жорстокі антидемократичні закони, і на кінець – українські силовики виступають проти свого народу, що завершується кровопролиттям. Хто відповідає за такий розвиток подій: українська влада чи опозиція, яка не зуміла перетворити потенціал, що проявився на Майдані, у конструктивні дії?
– Треба сказати зовсім щиро і чесно, що відповідальність за це несе влада. Адже це представники правоо ... Читати далі »
Переглядів: 741 | Додав: pprosvita | Дата: 29.01.2014 | Коментарі (0)

«Європа мовчала...» Цей гіркий і водночас драматичний рефрен поета-емігранта Олександра ОЛЕСЯ з’явився у його вірші «Пам’ятай» у серпні 1931 року. Жив тоді ОЛЕСЬ посеред Європи, у Чехословаччині, отож мав можливість «зсередини» бачити, як сприймали там усе, що відбувалося в його рідній Україні. Очевидно, саме тоді він особливо гостро відчув, що ніхто за українців не вирішить їхніх великих і малих проблем, якщо їх не вирішать самі українці.
Коротка історія УНР завершилася десять років перед тим, а доба сталінського «великого перелому», що почалася 1929 р., віщувала для його, Олесевої, нації страшне лихо. Саме 1929-го почався «процес СВУ», що поклав початок масовому винищенню української інтелігенції. Примусова колективізація підтинала кореневище селянства, знищуючи «як клас» найбільш хазяйновиту його частину. Через рік-два Україну коситиме Голодомор... ... Читати далі »
Переглядів: 656 | Додав: pprosvita | Дата: 29.01.2014 | Коментарі (0)

На зустріч з президентом Віктором ЯНУКОВИЧЕМ напередодні не прийшли 78 депутатів від Партії регіонів. Таке на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат від «Батьківщини» Леся ОРОБЕЦЬ. За словами депутата, це вдвічі менше, ніж кількість тих, хто проголосував 16 січня за пакет відомих законів.
Водночас в адміністрації президента не вказують, скільки саме депутатів були присутні в суботу на зустрічі з главою держави. Зазначається лише, що крім депутатів, були присутні також представники Кабінету міністрів.
«Президент був весь час із фракцією. Виходив ненадовго протягом зустрічі, тому що паралельно проходили переговори з опозицією. Він виходив на ці переговори, потім повертався», – заявила народний депутат фракції Партії регіонів Ганна ГЕРМАН. За її словами, основне питання, яке розглядали – врегулювання ситуації в країні мирним шляхом.

Сайт Радіо «Свобода», 26 січня 2014 року
Переглядів: 583 | Додав: pprosvita | Дата: 29.01.2014 | Коментарі (0)

2 – 1919 р. – КАТЕРИНОСЛАВ. Угода отамана ГРИГОР’ЄВА з радянським військовим командуванням про оперативне підпорядкування загонів ГРИГОР’ЄВА Харківській групі військ. 19 лютого загони ГРИГОР’ЄВА перетворено на 1-шу бригаду Задніпровської дивізії.
2 – 1995 р. – Газета „Голос України” повідомила про завершення будівництва в Києві, Кривому Розі, Старокостянтинові, Новограді-Волинському житлових комплексів для військовослужбовців, що раніше проходили службу на території колишньої НДР. Будівництво фінансувалося урядом Німеччини.
8 – 1994 р. – Брюссель. Підписання Україною документів, пов’язаних з участю в програмі НАТО „Партнерство заради миру”.
10 – 1940 р. – Західні області України. Перший етап депортацій, що охопив 220 тисяч чоловік.
11 – 1918 р. – Київ. Видання і оголошення по місту „наказу №1” командуючого радянськими військами М.МУРАВЙОВА про встановлення влади Народного секретаріату, Ради робітничих депутатів та Військово-революційного комітету. У наказі в ... Читати далі »
Переглядів: 856 | Додав: pprosvita | Дата: 29.01.2014 | Коментарі (0)

Головний Майдан країни живе як ідеально самоорганізована республіка: тут ніхто нікого не примушує що-небудь робити, ніхто нікому нічого не винен. Кожен сам обирає собі спосіб участі: ти можеш бути тим, хто в мирний спосіб демонструє свій спротив беззаконню, можеш обрати собі роль глядача чи записатися у волонтери для підтримання порядку і життєдіяльності цього багатоликого організму. А можеш, коли не маєш протипоказань зі здоров’ям і маєш достатньо сміливості, стати учасником самооборони Майдану. І все це уживається поряд. Патріотичний спів і молитва, розмови про успіхи і невдачі у боротьбі за свободу. І постійно нависа загроза здоров’ю і життю людини…
Про які матеріальні винагороди можна говорити стосовно жертовності людей, які у мирний час дивилися б у очі смерті? Чим можна підкупити чоловіків і жінок, які, маючи слабке здоров’я, вистоюють година ... Читати далі »
Переглядів: 647 | Додав: pprosvita | Дата: 29.01.2014 | Коментарі (0)

(Результати експертного опитування щодо інформування про події на Євромайдані)
За результатами експертного опитування, яке було проведене у січні 2014 р. Академією української преси, Інтернет-медіа стали джерелом найбільш об'єктивної та повної інформації про події на київському Майдані Незалежності, а отже стали повноцінною альтернативою пресі, телебаченню та радіо.
Мета опитування - з’ясувати рівень активності різних вітчизняних медіа та їх популярність серед українців під час подій, пов‘язаних із Євромайданом.
АУП запропонувало 64 експертам, серед яких є науковці, викладачі, медіааналітики, журналісти, редактори видань, представники недержавних організацій, пов’язаних з діяльністю медіа та інші медіа активісти, оцінити повноту та достовірність висвітлення подій навколо Євромайдану. Окрім того з’ясована інтенсивність використання різних медіа громадянами України для отримання інформації та масштаб їхніх аудиторій. Також ми визначили міру особистої залученості експ ... Читати далі »
Переглядів: 643 | Додав: pprosvita | Дата: 29.01.2014 | Коментарі (0)

ЗВЕРНЕННЯ 
Всеукраїнського громадського об’єднання «Спілка офіцерів України» 
до особового складу співробітників Міністерства внутрішніх справ 

Шановні співробітники Міністерства внутрішніх справ!
Ви присягались служити українському народу, а не владі і тому не маєте права піднімати руку проти нього!
Злочинний режим Януковича, ховаючись за спини бійців спецпідрозділів, розпалив в Україні антибандитську війну. Окремі бійці загонів спеціального призначення, порушуючи дану ними присягу, порушуючи вимоги Конституції України, яка забороняє віддавати і виконувати злочинні накази, застосовують зброю, у тому числі і вогнепальну, сльозогінний газ, несертифіковані в Україні, невідомо яким чином потрапивші до МВС боєприпаси російського виробництва проти протестувальників, працівників медичної служби та журналістів, що заборонено відпо ... Читати далі »
Переглядів: 529 | Додав: pprosvita | Дата: 29.01.2014 | Коментарі (0)

ЗВЕРНЕННЯ 
Всеукраїнської організації «Спілка офіцерів України» до матерів і дружин бійців «Беркуту» та інших спеціальних підрозділів МВС України

ШАНОВНІ УКРАЇНСЬКІ ЖІНКИ !
Ми, генерали, адмірали, офіцери - ветерани Збройних Сил України, Міністерства Внутрішніх справ та Служби безпеки України, звертаємось до Вас з вірою, що наше звернення досягне Ваших материнських сердець і надією, що Ви дослухаєтеся до нас.
Дорогі сестри!
Світова спільнота стала свідком, як з метою збереження своїх багатомільярдних статків, отриманих від пограбування Українського народу та з метою уникнення відповідальності за свої злочинні дії владний режим ЯНУКОВИЧА розпалив в Україні громадянську війну.
Для цього під прикриттям спланованої дезінформації Світової спільноти про мирних протестувальників із звинуваченням їх в екстремізмі та тероризмі владний режим використовує всі ... Читати далі »
Переглядів: 549 | Додав: pprosvita | Дата: 29.01.2014 | Коментарі (0)

Україна пройшла довгий та тернистий шлях до встановлення своєї державності. Однак те, що відбувається зараз у нашій незалежній державі, ті гасла, з якими виступають самопроголошені, так звані, «щирі патріоти» та «захисники національних інтересів» - руйнують сподівання на стабільність і краще майбутнє мільйонів свідомих українців.
Останні події розкрили справжню сутність задекларованих, політично недолугих лозунгів «лідерів», так званої опозиції, цілковиту невідповідність між їх словом та ділом.
Розхитування й руйнація законності та порядку в країні, розкол у суспільстві, загроза людському життю та дестабілізація економічних і соціальних процесів у державі - такими є реалії та наслідки дій опозиції. Чи розуміють теперішні авантюристи від політики до яких непоправних наслідків може це призвести?
Криворізька міська рада рішуче засуджує злочинні дії ініціаторів силового протистояння й звертається до Президента України як гаранта Конституції України, Кабінету Міністрів ... Читати далі »
Переглядів: 533 | Додав: pprosvita | Дата: 29.01.2014 | Коментарі (0)

В неділю, 26 січня, близько тисячі криворіжців вийшли на площу на 95-му кварталі для того, аби висловити с вій протест владі, яка розпалює війну з власним народом, і вшанувати пам'ять перших загиблих у Києві під час того протистояння. Частина з них були із запаленими свічками і портретами загиблих у руках. Відкриваючи мітинг рісля виконання Державного Гімну України, одна з делегатів Форуму Євромайданів у Харкові Інна ІВАНЧЕНКО, зокрема, сказала:
«Вони віддали свої життя за нас. Тому сьогодні у нас жалоба, яка ніколи не оголосить ця влада…. Дай Боже, щоб це були останні смерті і щоб такого вже не було ніколи в Україні. А для того, щоб цього не відбулося, ми повинні підтримувати наших майданівців і вимагати «Беркута» - під трибунал, розформувати і розпустити взагалі це воєнізоване угруповання», щоб не знущалися над людьми, не катувало їх».
Посеред ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 741 | Додав: pprosvita | Дата: 29.01.2014 | Коментарі (0)

ПО ЗАВЕРШЕННІ мітингу Криворізького Євромайдану, який відбувся у неділю, 26 січня на 95-му кварталі після 12-ї години (про нього ми коротко розповіли на 2-й сторінці нашої газети), люди вирушили до приміщення Криворізької міської ради. Те, що там сталося, розписано в матеріалі під заголовком «В Кривом Роге активисты Евромайдана подрались с вооруженными «титушками» на місцевому сайті «Первый криворожский». З того сайту ми взяли й світлину, на якій видно і людей. що прийшли до приміщення Криворізької міської ради, і правоохоронців зі щитами. Чимало там і інших цікавих знімків, на які варто подивитися. Ми ж це число вирішили відкрити афористично викладеними роздумами з приводу там побаченого голови Криворізької організації Спілки офіцерів України полковника Петра ЛИСЕНКА, які він виклав в мережі Facebook у себе на профілі. Вважаємо, що викладене – дуже важли ... Читати далі »
Переглядів: 741 | Додав: pprosvita | Дата: 29.01.2014 | Коментарі (0)