PP

     Вівторок, 16.04.2024, 18:16



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Січень » 16
На Форумі ЄІРОМАЙДАНІВ, який проходив у Харкові 11-12 січня цього року, Кривий Ріг представляли троє делегатів і двоє спостерігачів. 13-го вони повернулися додому і того ж дня після 15-ї години провели євромайдан біля приміщення Криворізької міської ради. Одна з делегатів, Інна ІВАНЧЕНКО, зачитала прийняту там резолюцію. Тож ФОРУМ ЄВРОМАЙДАНІВ ВИРІШИВ:
«…усунути від влади нинішніх її узурпаторів та не допустити узурпації влади в майбутньому шляхом створення громадянських механізмів, важелів прямого народовладдя та розвитку самоврядування. Форум підтримує вимоги відставки уряду та Президента України, дострокові вибори Верховної Ради України, припинення переслідування учасників протестів, звільнення політв’язнів, ефективне розслідування усіх випадків насильства й перевищення влади та зловживання нею, притягнення винних до відповідальності та забезпечення компенсації жертвам насильства. Форум не створює жодних організаційних надбудов та вертикально інтегрованих структур над Рухом Є ... Читати далі »
Переглядів: 701 | Додав: pprosvita | Дата: 16.01.2014 | Коментарі (0)

(З інтерв’ю Ярослава ГРИЦАКА Ірині СЛАВІНСЬКІЙ для «Української правди», перед яким журналістка зазначила наступне: «З Ярославом ГРИЦАКОМ я говорила трохи більше тижня тому. Ми ще нічого не знали про створення та розвиток Всеукраїнського об’єднання "Майдан", Тетяна ЧОРНОВОЛ іще не була в лікарні та й під Межигір’я громадяни України масово ще не ходили…»

ПРО МАЙДАН
Я вважаю, що Майдан не має іншого вибору, як перетворитися на громадський рух. Але мене тривожить, як швидко його пробують "осідлати" політики і тим самим зробити з нього ще одну партійну чи припартійну структуру. Це відбувається і в Києві, й у Львові. Це набирає тривожного характеру, бо містить загрозу розколу. А розкол – надто велика розкіш перед лицем такого суперника, як ЯНУКОВИЧ і його режим. Завдання цього руху я бачу не лише у зміщенні ЯНУКОВИЧА, але й у виявленні нових лідерів. Він мав би стати чтимось на зразок ракетоносія, який виводить супутник на орбіту – а потім відпадає за непо ... Читати далі »
Переглядів: 765 | Додав: pprosvita | Дата: 16.01.2014 | Коментарі (0)


«Захід є Захід, а Схід то є Схід, і разом їм не зійтись!»,- стверджував Редьярд КІПЛІНГ. Сперечатися з ним не варто, а пам`ятати історію руйнування БританськоЇ імперіЇ слід. Небажання Сходу і Заходу розуміти один одного зіграли в тому процесі не останню роль. Я бував на Заході України разів з десять, але більше тижня знаходився там тільки тричі. Передостанній раз це було в березні 2010-го, одразу після обрання нового президента. Що запам`яталося? Перш за все, - подив у очах і промовах кожного другого: як сталося, що така більш ніж суперечлива особа все ж таки стала на чолі держави?! І - стурбованість: а що далі, куди він заведе? На службі у греко-католицькому монастирі на початку Страстного тижня молодий мо ... Читати далі »
Переглядів: 1005 | Додав: pprosvita | Дата: 16.01.2014 | Коментарі (0)

Минулого року ми вже розповідали про дії профспілки колективу НПГУ з підприємства «Євраз «Суха Балка». Зокрема, - про оголошене протестне голодування (потім – зупинене) голови профкому незалежних Олександра БОНДАРЯ. Попри весь тиск з боку адміністрації, профспілка проводить свою роботу неухильно і твердо. В сьогоднішньому ж числі ми пропонуємо інтерв’ю з Олександром БОНДАРЕМ у більш розширеному форматі, пов’язаному, передусім, з протистоянням народу проти влади на Майдані в Києві, а також з тим, як до того протесту ставитися й що робити далі.
Пане Олександре, є профспілки незалежні, а є так звані радянські, у складі яких разом із найманими працівниками є й адміністрація. То чому ж так виходить, що в останніх із названих членів профспілки в Кривому Розі значно більше, ніж у незалежних? Що конкретно впливає на кількість і чому таке відбувається?
- ... Читати далі »
Переглядів: 838 | Додав: pprosvita | Дата: 16.01.2014 | Коментарі (0)

Активісти дніпропетровського Євромайдану вимагають вибачень від міліції через заяву про «проплаченість Євромайдану». Пікетуючи міське управління міліції, вони зажадали спростування інформації, оприлюдненої одним із високопосадовців установи, щодо фінансування дніпропетровського Євромайдану з Києва. Міліціонер вибачатись не став, заявивши, що висловив свою особисту думку. Тим часом незалежні експерти визнають: певна непрозорість у фінансуванні регіональних Євромайданів є, вона викликана політичною ситуацією. Звітуючи про криміногенну ситуацію, заступник начальника міського управління міліції Володимир Седлецький заявив: заходи Євромайдану в Дніпропетровську фінансуються з Києва. Він стверджував: кошти на протестні акції виділяються пропорційно оголошеній кількості учасників. Хто саме дає гроші на акції і в якому обсязі, посадовець не уточнив. «Звичайно, не секрет, що всі ці заходи, акції проплачуються. Якщо вони написали своїм керівникам до Києва 8 тисяч (ред. – учасників акції) і отрим ... Читати далі »
Переглядів: 640 | Додав: pprosvita | Дата: 16.01.2014 | Коментарі (0)

17 січня 2014 року – 106-та річниця від дня народження Григорія СИНИЦІ, лауреата Шевченківської премії 1992 року «за відродження української колористичної школи», який майже тридцять років свого життя прожив у Кривому Розі і тут у 19996-му році закінчив свій шлях на землі. Нещодавно в нашому місті побував майстер української витинанки і художник-графік Василь КОРЧИНСЬКИЙ, який свого часу брав уроки у Григорія СИНИЦІ. Своїми враженнями від цієї особистості він поділився для читачів нашої газети:
«Під час занять в інституті у місті Києві на факультеті Львівського поліграфічного інституту з Григорієм СИНИЦЕЮ познайомила мене моя вчителька Галина ЗУБЧЕНКО, яка теж була ученицею Григорія Івановича. Вони спільно виконували тоді багато робіт, багато замовлень з розписів, мозаїки. Донецька школа до цього часу славиться тими мозаїками, їх нині намагаються збер ... Читати далі »
Переглядів: 736 | Додав: pprosvita | Дата: 16.01.2014 | Коментарі (0)

Говорить Наталія ЛІГАЧОВА, шеф-редактор «Телекритики»:
«Можна зрозуміти реакцію людей, які стоять на Майдані. І я підтримую той бойкот, який був оголошений, саме щодо «Інтера» і Першого національного. Перший національний згадує про Євромайдан за принципом «погано, або нічого». А «Інтер», який весь грудень доволі правдиво висвітлював народні протести, під кінець року зробив різкий розворот:. Коли змінилась команда на «Інтері» протягом останнього тижня грудня, то цей канал теж став дуже необ’єктивно подавати інформацію. Ну, наприклад, було представлено так, що на Новий рік на Євромайдан вийшли люди просто погуляти на вулицю. Слово Євромайдан не згадувалося взагалі. От просто було народне гуляння. І ні про які політичні підтексти всього, що відбувалося на Євромайдані, не було сказано».
Зміну інформполітики експерт пояснює тиском на власників. Мовляв, олігархи співчувають євроінтеграції і з появою Євромайдану осміліли, але тепер – під тиском Януковича і «сім’ї» – знову демонс ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 676 | Додав: pprosvita | Дата: 16.01.2014 | Коментарі (0)