PP

     Четвер, 28.03.2024, 16:41



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Червень » 17
Поліцейською є держава, яка ставиться до своїх громадян як до потенційних злочинців. Останнім часом українська держава все більше набуває ознак поліцейської. Введення іменних квитків на «Укрзалізниці», як ми побачили в подіях напередодні 18 травня, призвело до складання списків людей, що їхали до Києва на акцію опозиції, щоб зняти їх із поїздів. Ухвалення законопроекту щодо продажу SIM-карток, відповідно до угоди споживача з оператором телекомунікацій, дозволить правоохоронцям моментально ідентифікувати її власника. Згадаймо події середини квітня, коли міліція викликала на допити людей, що були 2 квітня біля парламенту, де депутаток закидали сніжками: «Назвіть своє ім’я, прізвище та по-батькові. Ваш номер зафіксований під час акції опозиції, і Ви викликаєтесь на допит у зв’язку з порушеною кримінальною справою». Медіа стверджували, що такі дзвінки отримал ... Читати далі »
Переглядів: 836 | Додав: pprosvita | Дата: 17.06.2013 | Коментарі (0)

Останнім часом до вирішення екологічних проблем нашого великого промислового міста активно долучаються громадські організації. Минулого року в рамках програми «Партнерство з відродження річки Саксагань» та «Кривий Ріг-Нова Гута: партнерство на промислових просторах» польська організація «MILA» (фундація активних людей та міст) разом з Криворізькою агенцією регіонального розвитку і «Екоцентр-К» виступили ініціаторами заснування трисекторального партнерства «Влада-громадські організації - підприємці і підприємства». Його мета – створити реальні механізми відродження річки Саксагані, спираючись на громадську ініціативу і взаємодію партнерів. Цього року секретаріат партнерства очолює Криворізьке міське правозахисне товариство під керівництвом еколога і правознавця Миколи КОРОБКА.
З 29 травня по 1 червня в Кривому Розі уже відбулися робочі зустрічі в рам ... Читати далі »
Переглядів: 1095 | Додав: pprosvita | Дата: 17.06.2013 | Коментарі (0)

Мрія про нову європейську країну в Україні не була укріплена реальними справами, зазначив Юрій Луценко у бесіді з журналістами газети "Лівий берег", повідомляє УНН. "Я не тільки член суспільства, я ще й політик, а найгірше для політика - як мені здається - міркувати про те, який у нас поганий народ. Тому я шукаю пояснення причин інерції колоніального мислення нашого народу в тому, що його, по-перше, штучно ставлять на межу виживання. По-друге, через ЗМІ нав'язують йому помилкові цілі й обрії. У третіх, ще однією причиною малої активності громадян своєї країни є звичка до одноразових зусиллям, "солом'яного вогню" в політиці", - зазначив політик.
"Українці, поколіннями вимуштрувані репресіями чужої їм влади, масово виходять на вулиці тоді, коли відчувають технічну можливість домогтися змін. У чому-то це логічно: раз влада нас не чує, то потрібно виходи ... Читати далі »
Переглядів: 682 | Додав: pprosvita | Дата: 17.06.2013 | Коментарі (0)

У ПРОДОВЖЕННЯ ТЕМИ
Минулого числа газета відкрилася передовою статтею під назвою «Коли влада не шанує українське і українців, то чия вона?». Там ішлося й про те, що на Черкащині, у місцях героїчної боротьби українських повстанців Холодноярської Республіки влада не дає згоди на те, аби встановити перед сільською радою пам’ятник борцям за волю України. Після виходу з друку того числа газети до редакції надійшов відгук із конкретною пропозицією від одного з наших найактивніших дописувачів Леоніда БАГАШВІЛІ. Його й пропонуємо до уваги наших читачів.

Леонід БАГАШВІЛІ: Пропоную збирати кошти для виготовлення пам’ятників героям і зберігати пам’ятники «до кращих часів»

Я не українець і не слов’янин за походженнням. Я тільки народився, виріс і прожив все життя в Україні. Вважаю, цього достатньо, аби не відчувати себе чужинцем і не знімати із себе відповідальності за події в країні. Для розподілу людей на "своїх" та "чужих" у мене є крітерії надійн ... Читати далі »
Переглядів: 706 | Додав: pprosvita | Дата: 17.06.2013 | Коментарі (0)

Для можливого звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко зараз настав доленосний час. Так Gazeta.ua політолог Вадим Карасьов прокоментував інформацію про направлення ув'язненої на лікування за кордон.
"Тимошенко, її оточення та родина розуміють, що тільки влітку та в перших числах вересня відкриється вікно можливостей, які можна використати для того, аби вона була звільнена хоча б в такому дещо дивному варіанті. Іншого часу та шансу може просто не бути. Якщо Янукович не підпише Угоду про асоціацію з Євросоюзом, і в наших відносинах буде тривала пауза до 2018 року, Тимошенко продовжуватиме сидіти за ґратами та може отримати надто жорсткий вирок у справі про вбивство Щербаня. Поки українська влада вагається щодо підписання угоди, вона не певна і в долі Тимошенко. Тут вже не до висування якихось умов", - зауважив він.
"Потрібно виходити з того, що головне сьогодні — здоров'я і як вирватися з цією клітки. Ціна цієї волі надто висока. Включає в себе відсутність активної участі в п ... Читати далі »
Переглядів: 650 | Додав: pprosvita | Дата: 17.06.2013 | Коментарі (0)

ДНЯМИ Європейський суд з прав людини прийняв важливе для України рішення, яким дозволив оскаржувати «правову смерть». Цим терміном юристи називають рішення про позбавлення дієздатності в наслідок стану здоров’я. Фактично до цього рішення українці, яких позбавляли дієздатності, втрачали практично всі права назавжди. Заборонено працювати, одружуватись, отримувати спадок, впливати на режим лікування тощо. Їм призначали опікуна, який ставав головною дійовою особою в житті людини. Без його згоди не можна було ставити питання про повернення дієздатності, та поновлення своїх прав. І опікуну така ситуація дуже вигідна.
Так сталося і в справі Наталії МИХАЙЛЕНКО проти України. Оскільки вона страждала від важкого психологічного захворювання, то її батько ще у 2007 році звернувся до суду в з метою позбавити її дієздатності. За висновком судово-психіатричних експертів суд задовольнив запит її батька. Коли ж її здоров'я покращилося, вона звернулася до суду, з проханням відновити її дієздатніс ... Читати далі »
Переглядів: 677 | Додав: pprosvita | Дата: 17.06.2013 | Коментарі (0)

Історично склалося так, що гімназія № 130 побудована саме в Лоцманській Кам’янці. З великою цікавістю краєзнавці вивчають історію селища. Січеславщина з давніх часів славилася своєю багатою історією, культурою, мудрими людьми. На території краю є численні пам’ятки, які переносять нашу уяву в далекі часи. Такою є Лоцманська Кам’янка – старовинне селище дніпровських лоцманів. Колись тут було давнє запорізьке займище, розташовувалися зимівники військової старшини. У 1750 році на цьому місці оселили частину лоцманів із Ненаситецької берегової варти і запорізької гребної флотилії. Згодом у селищі осіли з сім’ями робітники, що очищали пороги. 1737 року, коли на місці запорізького поселення було засновано місто Катеринослав, лоцманська Кам’янка ввійшла до складу міста і злилася з ним.
Створення Лоцманської дружини було вкрай необхідне: зростали нові міста, ... Читати далі »
Переглядів: 1008 | Додав: pprosvita | Дата: 17.06.2013 | Коментарі (0)

Мова йтиме не про те, щоб зазначене в заголовку здійснити негайно і за будь-яку ціну. Вона – про інше: як мирним шляхом вийти на прогресивний розвиток і розквіт українського суспільства, спираючись на європейські цінності, за допомогою чого це можна здійснити і чому іншого виходу у нас уже просто немає. Адже хіба це не дивно: живемо ніби в незалежній і навіть демократичній Українській державі, а в той же час бачимо, як навколо нас усе меншає і меншає всього українського, а також – реальних можливостей захистити наші права і свободи у своїй країні. Чому таке відбувається і що при цьому лежить в основі таких, прикрих для громадян України, реалій?

1. ІМІТАЦІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

Десь там, у високих кабінетах, сидять чиновники, які мають слугувати нам, громадянам України. У тому числі, - на рівні Кривого Рогу і всього регіону. Та чи знають вони про наші проблеми і чи збираються насправді використовувати свої владні повноваження з тією метою, аби допомаг ... Читати далі »
Переглядів: 729 | Додав: pprosvita | Дата: 17.06.2013 | Коментарі (0)

Про добавки до пенсії згідно закону владні мужі розповідають на кожному кроці. І добавляють … Ось і цього разу мені, пенсіонеру за списком № 2, додали 2 гривні, а дружині, пенсіонерці за списком № 1 – 3 гривні. Але ж на такі добавки купити ми нічого не спроможні. Адже у нашому місті буханка хліба форми «цеглинка» коштує 2 грн. 75 коп. і дорожче, батон – 4 грн., 1 л. молока – 8 грн., 1 кг сиру – 36 грн., 1 л води – 4 грн., 1 кг яблук – 8 грн. і таке інше. Тому, надивившись і наслухавшись на одному із телешоу вихвалянь влади першим заступником глави адміністрації Президента України панею АКІМОВОЮ, я не міг стриматися, щоб не написати їй про те, як багато в її словах неправди, щоб вона хоч би поцікавилася цінами у магазинах. Добавку можна було б давати і не два, а один раз на рік, але, щоб вона була відчутна, вона мала б складати за списком № 1 100 грн., за списком № 2 – 50 грн., для всіх інших – хоч би 30 – 40 грн. А такі добавки, як тепер, можна зовсім не давати, бо ніякого покращення в ... Читати далі »
Переглядів: 819 | Додав: pprosvita | Дата: 17.06.2013 | Коментарі (0)

Для участі у тестуванні зовнішнього незалежного оцінювання з російської мови, яке відбудеться 10 червня, зареєструвалися 6902 абітурієнти з 322 тисяч. Як повідомляє "Освіта.ua", тестування з російської мови не є популярним предметом серед більшості учасників ЗНО. Цього року для участі у тестуванні зареєстровано 6 902 учасника. Зокрема, у Києві складати ЗНО з російської мови виявили бажання 252 абітурієнти.
Тест зовнішнього незалежного оцінювання з російської мови у 2013 році складається із завдань трьох форм і містить 51 завдання. Останнє завдання тесту передбачає створення власного висловлювання на запропоновану тему за виконання якого абітурієнти зможуть отримати від 0 до 20 тестових балів. Максимальна кількість балів, що передбачена за виконання усіх завдань тесту ЗНО з російської мови складає 88 балів. На розв’язання завдань учасникам ЗНО з російської мови буде відведено 150 хвилин. Тестування з російської мови розпочнеться 10 червня об 11:00, а допуск до пункту тестування б ... Читати далі »
Переглядів: 556 | Додав: pprosvita | Дата: 17.06.2013 | Коментарі (0)

У Дніпропетровську побили правозахисника й адвоката Анатолія БАРАНОВСЬКОГО, а також й обікрали його офіс. БАРАНОВСЬКИЙ відомий як адвокат автора білборда «з бабусею і котом» Максима ГОЛОСНОГО. Про інцидент з побиттям і крадіжкою в офісі адвоката Радіо Свобода в середу повідомив сам Максим ГОЛОСНИЙ. За словами ГОЛОСНОГО, його адвокат був побитий у власному офісі трьома представниками охоронної структури орендодавця за нібито невчасне внесення орендної плати. Анатолія БАПАНОВСЬКОГО з легкими ушкодженнями шпиталізували до лікарні. Пізніше виявилось, що після цього офіс адвоката пограбували, з приміщення зникли речі, зокрема, сейф з документами і ноутбук.
Як зазначив Максим ГОЛОСНИЙ, він вважає інцидент спланованим і пов’язує його з професійною діяльністю свого адвоката: в останні два місяці, як стверджує ГОЛОСНИЙ, вони разом з БАРАНОВСЬКИМ працювали над ... Читати далі »
Переглядів: 583 | Додав: pprosvita | Дата: 17.06.2013 | Коментарі (0)