PP

     Вівторок, 16.04.2024, 14:45



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Квітень » 24
ЗАБОРОНЕНА СУДОМ одіозна антиукраїнська «Донецька республіка» замаскувалася під шахтарів-інвалідів, стверджує тижневик «Коментарі». Як доказ, серед іншого, видання згадує антиамериканський мітинг у квітні цього року і скандальний випадок зі святкуванням у Донецьку Дня незалежності в 2011 році. Тоді саме заявка на проведення в місті своєї акції шахтарів-інвалідів та афганців стала приводом для судової заборони на святкові заходи опозиційного Комітету опору диктатурі. За даними «Коментарів», в середовищі регіоналів вже взялися за розробку сюжетів «Сєвєродонецьк-3» та реанімації ідей «Південно-східної української автономної республіки», які провалилися в 2004 році. Щоправда, перешкодити Партії регіонів автономізувати Донбас можуть місцеві прихильники Віктора МЕДВЕДЧУКА. Його «Український вибір», який, як стверджує тижневик, зробив ставку на гроші Кремля, поки «категорично проти створення ПІСУАРу». Докладніше про це йдеться в статті «Навіщо на авансцену повернули сепаратистів».
Тижн ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 757 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

За словами місцевих екологів, у воді Дніпропетровська присутні ртуть, свинець, кадмій, цинк, хром, нікель, хлор та його сполуки. Є токсичні речовини і хвороботворні мікроби. І це лише частина з того, що можна перерахувати. У Дніпропетровську вода на очисні станції потрапляє прямо з Дніпра. У місті всього дві насосно-фільтрувальні станції: Кайдакська, побудована у 1907 році, і Ломовська, яка експлуатується з 1968 року. Сьогодні ці станції зношені більш, ніж на 50%, і не можуть забезпечити належний рівень очищення води.
"У нашому місті подвійна проблема. По-перше, насосно-фільтрувальні станції не можуть очистити від усього, що є в нашій воді, не очищають вони і від важких металів. По-друге, більшість водопроводних труб у місті прокладалося у 50-70-х роках, труби в центральній частині міста взагалі зношені. А в пробах води з Дніпра в районі набережної знаходили свинець і ртуть. Причому, свинець був в мулі, а це свідчить про те, що забруднення - багаторічні", - розповіла "Сегодня" г ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 685 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

Станцію радіотехнічної розвідки "Кольчуга" експерти у галузі оборони визнали ключовим проектом для забезпечення обороноздатності країни. Про це повідомив директор видавничого дому Defense Express Media Сергій Згурець під час прес-конференції у Києві, передає кореспондент УНН."Ми обрали ті проекти вітчизняних підприємств, які найбільш відповідають потребам Збройних сил. З точки зору вирішення бойових завдань необхідно ціль виявити, забезпечити передачу ціле-вказівок або надійний зв'язок і, по-третє, ціль вразити. На першу позицію ми виділили розробку системи виявлення, систему пасивної радіо-розвідки "Кольчуга", - сказав він.
За його словами, на другому місці серед військових проектів за важливістю для обороноздатності країни — система зв'язку, розроблена підприємством "Телекарт-Прилад", на третьому — високоточні засоби враження, розроблені конструкторським бюро "Луч". Він також зазначив, що кращим національним військово-технічним проектом фахівці Defense Express Media визнали та ... Читати далі »
Переглядів: 759 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

За останні двадцять років очищення міст віз забруднення в результаті діяльності промислових підприємств і переробка твердих побутових відходів ( ТПВ) стали в Україні національною проблемою. Розвинені країни Європи (а найбільше – Німеччина) зробили свого роду революцію в переробці ТПВ, і там протягом останніх років, майже не використовуються території міст та їх околиці для організації полігонів сміттєзвалищ.
Але усвідомлення того, що таке забруднення зелених зон великих міст, технополісів, агломерацій (в тому числі, - таких, як Кривий Ріг) стало справді проблемою, прийшло до їх населення тільки останнім часом. Тож соціальний проект «Зробимо Україну чистою» і став одним із кроків, аби після усвідомлення наважитися зробити щось на практиці.
Чи може сьогодні влада і служби міста самотужки впоратися з проблемами прибирання міста й роздільного збирання сміття без системного підходу і без партнерських стосунків з громадськими організаціями і з підприємцями? На нашу думку, – НІ ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 702 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

Після того. як 17 квітня у нашому місті побували представники руху «Чесно» (це директор Міжнародного інституту демократії Сергій ТАРАН та регіональний координатор Соломія БОБРОВСЬКА), у мене з’явилася надія на те, що ті депутати-мажоритарники, яких криворіжці нещодавно обрали до складу Верховної Ради України, стануть нарешті діяльними не для себе, а в першу чергу для нас, кому вони мають служити і перед ким мають звітувати. Але поки що (це мені стало відомо з інформації, представленої активістами руху «Чесно») вони навіть для того руху є… невидимими.
Якщо мені хтось із читачів заперечить у цьому і буде затято доводити, що народні депутати України Юрій ЛЮБОНЕНКО і Костянтин ПАВЛОВ, В’ячеслав ЗАДОРОЖНИЙ і Дмитро ШПЕНОВ - це справді діючі народні обранці, то я з цим нізащо не погоджусь. І тут навіть їхні депутатські посвідчення не допоможуть, бо то – су ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1028 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

2 - 1848 р. – Виникнення першої української політичної організації – Головної руської ради.
3 - 1895 р. – Народився в селі Куцівка Смілянського повіту Тарас ОСЬМАЧКА, український письменник, поет.
3 - 1993 р. – Київ. Міністерство юстиції України зареєструвало Українську всесвітню координаційну раду (голова – Іван ДРАЧ).
3 травня – Всесвітній день свободи преси
5 - 1932 р. – Москва. Ухвалення РНК СРСР і ЦК ВКП(б) постанови про план хлібозаготівлі з врожаю 1932 р. Термін реалізації плану встановлювався до 1 січня 1933 р. Виконання цієї постанови в другій половині 1932 р. – першій половині 1933 р. призвело до масового голоду в селах України і до загибелі мільйонів людей.
6 - 1968 р. Москва. Голова КДБ при Раді Міністрів СРСР Юрій АНДРОПОВ звернувся листом до ЦК КПРС, в якому оцінив роман Олеся ГОНЧАРА „Собор” як „політично шкідливий твір, що пропагує елементи націоналізму, в спотвореному світлі зображує радянську дійсність”.
9 - 1945 р. – День Пер ... Читати далі »
Переглядів: 825 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

ЕКС-ГОЛОВА Верховної Ради, депутат Володимир ЛИТВИН скаржиться, що багатьох депутатів від «Народної партії», яку він очолює, переманила Партія регіонів. Про це він розповів в інтерв'ю «Главкому».
«Певна частка людей пішла і, як правило, в партію влади - Партію регіонів. Наш аналіз показав, що в 2010 році під час місцевих виборів Партія регіонів отримала додатково 5% за рахунок тих людей, яких вона рекрутували до своїх лав з «Народної партії». До людини приходять і кажуть: або завтра ти будеш звільнений з посади, або ти перейдеш у фракцію в обласній раді до нашої партії. Не засуджую людей, які так вчинили. Тому що мені просто тут у Києві міркувати, давати установки. А коли мені кажуть: ти мене захисти... », - розповів ЛИТВИН.
Депутат розповів, що якщо депутати відмовляються від співпраці з владою, їх карають.
«Нещодавно зустрічався з депутатом обласної ради, що працює в одному з районів начальником відділу освіти. Їй також наполегливо рекомендували, щоб вона перейшл ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 655 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що президент Віктор Янукович має достатньо можливостей, щоб помилувати екс-прем’єра Юлію Тимошенко. Про це Луценко сказав журналістам після зустрічі з представниками наглядової місії Європейського парламенту - екс-президентами Петом Коксом і Олександром Кваснєвським."Не можу відповідати за пана Кваснєвського, але ми обговорювали з ним 100% аналогію в справах Луценка і Тимошенко, а аналогія дійсно стовідсоткова", - сказав Луценко. При цьому він наголосив, що, за його інформацією, комісія з помилування готує відповідь про те, що ситуації Луценка та Тимошенко різні і в екс-прем'єра не завершено розслідування інших справ.
Екс-міністр наголосив, що в положенні про помилування не передбачається не надання помилування через те, що є інші кримінальні справи. "Газову справу Тимошенко завершено в національних судах, в Юлії Володимирівни є проблеми зі здоров'ям, і Юлія Володимирівна може бути помилувана точно так само, як це було зробл ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 622 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

Українські правозахисники вважають необхідним ухвалення закону про регулювання порядку проведення мітингів з урахуванням рішення Європейського суду з прав людини у справі (ЄСПЛ) "ВЕРЕНЦОВ проти України".
На прес-конференції в понеділок в агентстві "Інтерфакс-Україна" виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) Аркадій БУЩЕНКО зазначив, що правозахисники і раніше виступали за врегулювання законодавства про свободу мирних зібрань. З урахуванням рішення ЄСПЛ у справі "ВЕРЕНЦОВ проти України", в якому міститься рекомендація Україні лібералізувати законодавство у цій сфері, ухвалення такого закону, як зазначив А.БУЩЕНКО, стає ще актуальнішим. "УГСПЛ має намір домагатися якнайшвидшого ухвалення ліберального закону про забезпечення свобод мирних зібрань і готова сприяти підготовці ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 680 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

В уяві українців образ чиновника чи представника влади завжди наділений великих габаритів животом. Народна творчість по різному називає цей невід’ємний атрибут тих, хто "зажерся". Його називають "авторитетом", "мозком" і багатьма іншими термінами. Та чи здогадувались наші громадяни, що ця частина тіла наших чинуш отримає практичне застосування у стінах законодавчого органу?...
Треба зауважити, що нардепи від Кіровоградщини перетворюються на такий собі "двигун прогресу" українського парламенту. Їм постійно вдається потрапляти у гучні скандали переважно у досить негативних ролях. Останнім антигероєм став народний депутат від Партії регіонів обраний у мажоритарному 100-му окрузі на Кіровоградщині – Станіслав Березкін. Він знайшов креативне застосування своєму чималеньких розмірів череву. Окрім того, що він "в нього їсть", він ще примудряється закривати ним від журналістів неособисте голосування колег.
Неприємним у цій ситуації є не лише доволі низький статус нашого земляка у ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 605 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

Хоч ніби й багато всього написано про виготовлення писанок та про символіку, яку використовують для їх виготовлення, але кожного разу все сприймається по-новому. Особливо ж тоді, коли ти не просто розглядаєш уже готові розписані яйця, а сама їх готуєш та розписуєш. Саме так все і відбувалося посеред квітня в одному із затишних приміщень Криворізького історико-краєзнавчого музею, коли проводила майстер-клас криворізька писанкарка Наталя ВОЙТЕНКО. І хвилювалося серце, а з нього виростала якась велика сила, котра підказувала, як творити-малювати, аби та писанка була справді твоєю й могла навіть стати справжнім оберегом. Але, зрозуміло, що в першу чергу треба було слідкувати за вмілими рухами майстрині та уважно спостерігати за тим, як саме вона виконує малюнок. Та загалом усе вийшло пристойно, бо найголовніше – не сам результ ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1067 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

Адміністрація президента протягом 2012 року заплатила 100 тисяч гривень фірмі "Танталіт" за оренду кабінету для Віктора Януковича на території резиденції "Межигір'я". Про це ідеться у відповіді адміністрації президента на запит «Української правди».
"Протягом 2012 року за угодою між Державним управлінням справами та ТОВ "Танталіт", ДУС було сплачено 99 тисяч 691 гривня 20 копійок, в тому числі 16 тисяч 615 гривень 20 копійок ПДВ", - сказано у листі.
Як відомо, починаючи з 2012 року адміністрація президента орендує за гроші бюджету кабінет для Віктора Януковича прямо на території резиденції "Межигір'я", де він проживає.
При чому вартість оренди визначена такою, щоб вона не вимагала проведення тендеру, тобто повинна бути до 100 тисяч гривень.
Раніше "Українська правда" писала, що тільки одна настільна лампа з кабінету Януковича у "Межигір'ї" коштує 10 тисяч доларів, тобто 80 тисяч гривень.
Номінальним власником "Межигір'я" виступає фірма Танталіт, за як ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 639 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)