PP

     Вівторок, 23.04.2024, 13:05



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Листопад » 14

І будинку немає, і сад загубили між справами,
Під сокирою часу розквітле життя полягло,
І вже інші дерева повиростали над травами;
Дві імперії впали, які називались державами,
А мільйонів людей, що жили, - наче і не було.

То навіщо будинок і сад той з червоними вишнями
Зберігати у пам’яті, в серці живому нести,
Коли все умирає, всі діючі стануть колишніми,
А небесні сніжинки в заметах - снігами торішніми
Тож і Федір Мершавцев із пам’яті має піти.

Так все просто, здається… Бо й справді, немає ж бо вічного:
Хто б не вмер, закопали у землю – й на цьому кінець.
Але ж душі ... Читати далі »
Переглядів: 695 | Додав: pprosvita | Дата: 14.11.2013 | Коментарі (0)

В ЧЕРКАСЬКІЙ області працівниками ветеринарної міліції викрито факт заготівлі молока для одного з молокопереробних підприємств Київської області без відповідних дозвільних документів. У результаті вилучено з обігу 460 кг молока, яке за рішенням суду направлено на утилізацію. У місті Києві під час відпрацювання оптово-продовольчих баз недопущено в реалізацію 1900 кг рибопродукції та 1130 кг м’яса птиці, якість яких не була підтверджена жодними документами. Про це УНН повідомили у прес-службі Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.
У цілому на території України продовжено проведення заходів по забезпеченню стабільної епізоотичної ситуації та продовольчої безпеки. Для реалізації цих завдань в регіонах України діють мобільні групи у складі працівників ветеринарної міліції та державної служби ветеринарної медицини. Даними мобільними групами забезпечено заходи по профілактиці правопорушень на 325 об’єктах, діяльність яких пов’язана з обігом продукції тваринного походж ... Читати далі »
Переглядів: 604 | Додав: pprosvita | Дата: 14.11.2013 | Коментарі (0)

АДМІНІСТРАЦІЯ ПАТ «Євраз Суха Балка» не бажає вступати в цивілізований діалог з первинною профспілковою організацією підприємства. В знак протесту проти порушень прав незалежної профспілки та діючого законодавства голова профкому Олександр БОНДАР 8 листопада оголосив голодування, яке 10 листопада припинив у зв’язку з тим, що 12 листопада повинен бути на з’їзді Конфедерації Вільних Профспілок України в Києві і має на меті там виступити й у присутності міжнародних активістів профспілкових організацій розповісти про те, як грубо адміністрація порушує законодавство України, починаючи з Основного Закону. Повідомивши про це редакцію нашої газети телефоном, він зазначив, що активісти профспілкової організації підприємства біля прохідної шахти «Ювілейна» продовжують збирати підписи для того, аби домогтися потім виконання всіх поставлених перед адміністрацією вим ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 926 | Додав: pprosvita | Дата: 14.11.2013 | Коментарі (0)

Індустріальний райсуд Дніпропетровська вирішив проводити засідання у справі про скоєння терактів у Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі в закритому режимі. Про це журналістам повідомив адвокат обвинуваченого Віктора СУКАЧОВА Олександр ШИШКІН, передають "Українські новини". ШИШКІН повідомив, що суд ухвалив рішення у зв'язку з початком допитів експертів у справі. "За клопотанням сторони державного обвинувачення суд прийняв таке рішення про проведення допитів експертів у закритому режимі", - сказав він.
За даними ШИШКІНА, станом на 8 листопада були допитані 4 експерта з боку обвинувачення, зокрема, фахівці з вибухової справи та хімії. Адвокат зазначив, що захистом також було підготовлено клопотання про залучення експертів, але суд розгляне його і прийме рішення тільки після закінчення допиту всіх експертів звинувачення. Суд не визначив конкретні терміни проведення засідань у закритому режимі.
27 квітня 2012 року в громадських місцях у центрі Дніпропетровська з невеликим пр ... Читати далі »
Переглядів: 582 | Додав: pprosvita | Дата: 14.11.2013 | Коментарі (0)

Підприємець з Дніпропетровська засуджений до п’яти років позбавлення волі і оштрафований на 12,75 тисячі гривень. за заволодіння бюджетними коштами в розмірі 248 тисяч гривень., які він отримав на озеленення міста. Про це свідчить вирок Самарського районного суду міста Дніпропетровська від 17 жовтня.
З огляду на пом’якшувальні обставини (щире каяття, раніше не судимий, позитивна характеристика за місцем мешкання, малолітня дитина, а також відшкодування шкоди в повному обсязі шляхом виконання усіх робіт) суд звільнив підприємця від відбування покарання у в’язниці, якщо він протягом трьох років не вчинить нового злочину.
Наприкінці 2012 року підприємець виграв конкурс з догляду за озеленювальними та декоративними насадженнями на території Самарського району Дніпропетровська – на житлових масивах Придніпровськ, Ігрень, Одинківка та Червоноармійськ. При цьому він подав неправдиві документи на конкурс, оскільки на момент подачі він ще не мав відповідних працівників. Він найняв ... Читати далі »
Переглядів: 607 | Додав: pprosvita | Дата: 14.11.2013 | Коментарі (0)

За кількістю доларових мільярдерів України опинилася на 27-й позиції світового рейтингу, розташувавшись між Єгиптом та Чилі, пише Капитал. Про це свідчать результати дослідження «Перепис мільярдерів 2013» , який було проведено експертами міжнародної компанії Wealth -X, яка досліджує життя найбагатших людей сучасності, спільно зі швейцарським фінансовим конгломератом UBS. Це перше в своєму роді глобальне дослідження, завданням якого був поглиблений аналіз найбагатшої частини населення світу, представники якого володіють активами на суму не менше $1 млрд. Згідно з даними звіту, на сьогоднішній момент світовий клуб мільярдерів налічує 2 170 чоловік з 78 країн, за останні чотири роки збільшивши кількість своїх представників на 60%, а сукупний розмір чистих активів (вартість активів за вирахуванням зобов'язань) - більш ніж у два рази ($6,5 трлн в 2013 р. проти $3,1 трлн у 2009 р.). Тим самим статки клубу мільярдерів вже зараз перевищують обсяг ВВП будь-якої країни світу, крім Китаю та США. ... Читати далі »
Переглядів: 589 | Додав: pprosvita | Дата: 14.11.2013 | Коментарі (0)

Статті про Володимира МОНОМАХА, опубліковані в газеті «День», торкнулися різних сфер діяльності цього видатного київського князя — політика, законодавця, воїна, мислителя-гуманіста, будівничого. Водночас не достатньо повно був відбитий європейський вектор його зовнішньополітичної діяльності. Адже Володимир МОНОМАХ, як і Київська Русь, грав важливу роль у європейській політиці свого часу, перебуваючи в епіцентрі зіткнень провідних протидіючих сил Європи (Візантії, Германської імперії і папського престолу), які сформували траєкторію розвитку континенту на багато століть. Це призвело зрештою до утворення європейського об’єднання держав — Європейського Союзу. Напередодні Вільнюського саміту слід нагадати про ту роль, яку зіграв Київ Володимира МОНОМАХА у проектуванні майбутнього Європи. Згадуючи про європейський вибір Володимира МОНОМАХА, ми маємо на увазі н ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 934 | Додав: pprosvita | Дата: 14.11.2013 | Коментарі (0)

Незабаром завершиться рік 2013-й, а термін на реалізацію задумів Партнерства «Відродження річки Саксагань у Кривому Розі» протягом року збіжить ще раніше. Через це дуже насиченими були ці три дні (9-11 листопада), коли при їздили до міста наші партнери з Польщі: Єжи ДАРОВСЬКІ, Барбара КАЖЬОР і Ані ГЕЖЕМСЬКА.
Перший день був майже повністю присвячений питанням реалізації проекту «Вікно в Європу», автором якого виступив активіст Криворізького міського правозахисного товариства Володимир НАЛУЖНИЙ, а в якості основного аніматора за виконання завдань взявся керівник громадської організації «Соколовка» Валерій ПОДКОЛЗІН. Учасники Партнерства разом з мешканцями навколишніх будинків цього дня діяли на тій території на узбережжі Саксагань в Жовтневому районі, де мають бути до кінця листопада реалізовані завдання названого проекту, об’єднані під спільною назвою «Облаштування рекреаційного простору біля річки Саксагань у Кривому Розі».
Другий день був присвячений обговоренню уже вир ... Читати далі »
Переглядів: 578 | Додав: pprosvita | Дата: 14.11.2013 | Коментарі (0)

До 80-ї річниці Голодомор-геноциду 1932-1933 років 167 бібліотек по всій Україні отримають нові тематичні набори книг про велику трагедію українського народу. Про це повідомляє прес-служба Центру досліджень визвольного руху.
У книгах є описи документів, що висвітлюють причини, перебіг і наслідки Голодомору, етнографічний аспект геноциду, свідчення очевидців про страшний голод та про доброчинців, які у 1932-1933 роках допомагали вижити тим, хто голодував.
У Національній парламентській бібліотеці зберуться директори київських бібліотек, котрим передадуть набір книг філософ Євген Сверстюк, директор видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" Іван МАЛКОВИЧ та співкоординатор Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років Іван ВАСЮНИК.
Час і місце заходу: 12 листопада, вівторок, 12:00. Київ, Національна парламентська бібліотека України (загальний читальний зал №1, вул. Грушевського, 1).
Одна із книг — спеціальне видання Громадського к ... Читати далі »
Переглядів: 745 | Додав: pprosvita | Дата: 14.11.2013 | Коментарі (0)

Управління благоустрою та житлової політики Криворізького міськвиконкому 25 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Весташляхбуд» на утримання автошляхів міста вартістю 3,08 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель». Закупівля фінансується з місцевого бюджету і послуги мають бути надані до 31.12.2013 року Замовили очищення доріг міста від снігу і бруду вручну і машинами, також посипання шляхів протиожеледними матеріалами.
ТОВ «Весташляхбуд» входить у концерн «Веста» одеського бізнесмена Сурена САРДАРЯНА, якого пов'язує багаторічна дружба і спільні бізнес-інтереси з криворізьким градоначальником Юрієм ВІЛКУЛОМ, а також його сином, екс-губернатором Дніпропетровщини, а нині віце-прем'єром Олександром ВІЛКУЛОМ. З 2008 року «Весташляхбуд» отримало підряди від криворізької мерії та місцевих комунальних підприємств на 646,46 млн грн. Єдиним конкурентом з різницею 3,1% було комунальне підприємство «Сансервіс».

«НАШІ ГРОШІ»
Сайт «Дніпр ... Читати далі »
Переглядів: 580 | Додав: pprosvita | Дата: 14.11.2013 | Коментарі (0)

УЧАСНИКИ ПРОТЕСТНОЇ АКЦІЇ В КРИВОМУ РОЗІ
ЗАКЛИКАЛИ ПРАВООХОРОНЦІВ ЗАХИЩАТИ ПРАВА ЛЮДЕЙ, А НЕ СПРИЯТИ ПОРУШНИКАМ ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ
Наприкінці жовтня цього року в Кривому розі відбулася протестна акція. Учасники якої розповіли про протиправні, на їхню думку, дії правоохоронців і навіть про знущання з їхнього боку над громадянами України. Проходила вона перед приміщеннями місцевого управління внутрішніх справ міста Кривого Рогу в Дніпропетровській області та перед приміщенням міської прокуратури.
Виступали як організатори від місцевого осередку партії «ВО «Свобода» разом з активістами організації «Ліга підприємців Кривбасу», так і батьки потерпілих. Виступила і керівник криворізької організації партії «ВО «Батьківщина» Віра ВЕРНИГОР.
Розпочинаючи акцію, голова організації «Ліга підприємців Кривбасу» Володимир ФОМІЦЬКИЙ сказав: «Ми не ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 851 | Додав: pprosvita | Дата: 14.11.2013 | Коментарі (0)

 
Дніпропетровський поет і драматург Микола МИКОЛАЄНКО у свої 93 роки пригадує три голоди, що випали на його долю, – 20-х, 30-х і 40-х років. Найбільше закарбувались у пам’яті роки Голодомору 1932-33 років, коли він, підліток, із села Мар’янівки на Криворіжжі, був змушений втікати до міста, аби врятуватись від голодної смерті. Спогадами про ті часи Микола МИКОЛАЄНКО поділився з Радіо Свобода.
Про Голодомор 1933 року Микола МИКОЛАЄНКО починає розповідати здалеку. Пам’ятає, як ще у 20-і роки розкуркулювали їхнє село. В родин його дядьків БУРЛАЧЕНКІВ позабирали все, дорослих вислали, а діти були змушені залишитись у селі, в багатодітній родині МИКОЛАЄНКІВ. У врожайний 1932 рік у ході продрозкладки в селян позабирали не тільки жито та пшеницю, а й овочі, реманент – усе, що було в господарстві. Уже восени людям ста ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 793 | Додав: pprosvita | Дата: 14.11.2013 | Коментарі (0)