PP

     Четвер, 18.04.2024, 09:29



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Серпень » 30
Більше 6 років тривав в Україні внутрішній розгляд судової справи БІЛОГО Анатолія Макаровича і БІЛОЇ Лідії Іванівни проти комунального підприємства КЖП №35 м. Кривого Рогу за їхнім позовом про забезпечення нормальної експлуатації житлового будинку.
Отже, подружжя БІЛИХ після вичерпання всіх засобів захисту своїх прав в українських судах звернулося 20 липня 2009 року до Європейського Суду з прав людини, посилаючись на статті 6 (надмірна тривалість, несправедливість та результат провадження на національному рівні) і 13 (відсутність ефективного національного засобу юридичного захисту) Конвенції про захист прав і основних свобод.
Частина скарги, що стосується тривалості внутрішнього розгляду та відсутності ефективних засобів правового захисту в цьому відношенні, були доведені до відома Уряду.
Уряд України визнав надмірну тривалість розгляду ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 941 | Додав: pprosvita | Дата: 30.08.2013 | Коментарі (0)

 
учасники протестної акції біля стін будинку Криворізької міської ради 

1.
НЕЩОДАВНО, 16 серпня, близько двадцяти жителів нашого міста із красномовними написами на плакатах вийшли на площу перед будинком Криворізької міської ради з протестною акцією. Чому красномовними? Бо на тих трьох плакатах можна було прочитати таке: «Пане Вилкул! Не розміщуйте свій бізнес на прибудинкових територіях нашого міста», «Панове депутати! Ви спотворюєте площу Артема», «Криворожане против выгребной ямы на пл. Артема». До того ж, ці написи на плакатах були проілюстровані виступами.
Так, голова громадської організації «Громад ... Читати далі »
Переглядів: 739 | Додав: pprosvita | Дата: 30.08.2013 | Коментарі (0)

Львів перетворився на центр української діаспори – у місті розпочався ювілейний X Світовий конгрес українців (СКУ), який триватиме три дні і об’єднає довкола важливих питань представників світової української спільноти. Наразі до Львова прибуло 240 представників українських громад з 30 країн світу. 

 



Серед запрошених є і представники Львівської обласної організації Спілки офіцерів України.
О 18.00 20 серпня у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбулося офіційне відкриття конгресу..
«Конгрес, який відбувається у Львові, – ювілейний, бо є десятим, – зазначив 20 серпня під час свого виступу президент Світового Конгресу Україніців Євген Чолій. – З огляду на ті події, які зараз відбуваються в Україні, на ті всі нег ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 704 | Додав: pprosvita | Дата: 30.08.2013 | Коментарі (0)

Сьогодні у Львові завершив роботу Світовий конгрес українців(СКУ), учасники вдруге обрали Євгена Чолія президентом неурядової організації.
Євген Чолій, канадський юрист, був вперше обраний президентом СКУ у 2008 році на термін п’ять років. Він належить до Палати адвокатів Квебеку з 1982 року.
Євген Чолій зазначив, що для української діаспори найголовніше зберігати українську ідентичність, допомагати Україні у євроінтеграційних процесах, передає Радіо Свобода.
Від імені Світового конгресу українців Євген Чолій закликав українську владу і опозицію зробити всі необхідні кроки задля підписання Угоди про асоціацію між Євросоюзом і Україною восени цього року. Зокрема, українська влада має звільнити лідера опозиції Юлію Тимошенко.
Світовий конгрес українців сьогодні о ... Читати далі »
Переглядів: 625 | Додав: pprosvita | Дата: 30.08.2013 | Коментарі (0)

Світовий Конгрес Українців закликає президента Віктора Януковича та владні структури України виконати вимоги ЄС, необхідні для євроінтеграції, зокрема – звільнити Юлію Тимошенко. Про це заявив голова Світового Конгресу Українців Євген Чолій під час відкриття Десятого СКУ у Львові у вівторок, 20 серпня, повідомляється на сайті "Батьквіщіни". "Головною вимогою ЄС є, щоб владні структури України продемонстрували, що повертаються від авторитарного до демократичного способу правління. Якщо ж владні структури України втратять цю нагоду, вони змушені будуть за це відповісти перед українським народом", - наголосив Євген Чолій.
Світовий Конгрес Українців ще раз закликав президента та владу виконати ключові вимоги ЄС, зокрема - звільнити лідера опозиції Юлію Тимошенко. Серед вимог, які повинна виконати українська влада - здійснити реформу правової та судової системи, привести виборче законодавство до європейських стандартів та "припинити рух України до будь-якого членства в домінованому Р ... Читати далі »
Переглядів: 658 | Додав: pprosvita | Дата: 30.08.2013 | Коментарі (0)

Парадокс української діаспори полягає в тому, що вона може більше вплинути на свої держави, аніж на Україну. Відсутність цими днями на Світовому конгресі українців у Львові центральних ЗМІ – це не випадковість. Роздумами про все це і не тільки з нами ділилась перший заступник президента Світового конгресу українців, голова Європейського конгресу українців (ЄКУ), голова Товариства Української культури в Угорщині Ярослава Хортяні.
– Які у Вас очікування від з’їзду?
– Ми б дуже хотіли, щоб нас почула вся Україна, а не лише Львів. Однак, я впевнена, що на нашому Конгресі не буде центральних телеканалів, які б висвітлювали наш з’їзд на державному рівні – з цього приводу мені дуже прикро. Але чого можна очікувати від наших ЗМІ, які перебувають не в українських руках?
– Розкажіть, будь ласка, про питання, які порушуватиме Конгрес…
– У пер ... Читати далі »
Переглядів: 733 | Додав: pprosvita | Дата: 30.08.2013 | Коментарі (0)

На позачерговій сесії, що відбулася 21 серпня, крім безумовно нагального для Дніпропетровська питання підготовки до Євробаскету і пов'язаних із цим земельних рішень, депутати з подачі особисто міського голови затвердили ще одне рішення. Йдеться про вступ Дніпропетровська до Євразійського союзу міст-побратимів "Україна-Байкал". Поки вся Україна спостерігає за певним охолодженням стосунків з РФ і декларує європейський вектор розвитку, Куліченко вступає в союзи та об'єднання, які є повними антиподами Європейському напряму.
Нагадаємо, що в Україні відношення до даного новоутворення неоднозначне. Ставлення до нього погіршилося, зокрема, після того, як молодіжним крилом даного проекту, так званим Євразійським Союзом Молоді, у 2007 році був вчинений акт вандалізму - знищення державних символів України на горі Говерла. На підтримку даного утворення виступають лідери КПУ.
Крім Дніпропетровська, до складу Євразійського союзу увійшли також Донецьк, Ялта, Сімферополь, Бердянськ, Запо ... Читати далі »
Переглядів: 578 | Додав: pprosvita | Дата: 30.08.2013 | Коментарі (0)

1- 1722 р. – Народився великий український філософ Григорій СКОВОРОДА.
1 – 1939 р. – Напад фашистської Німеччини на Польщу. Початок Другої світової війни.
2 – 1832 р. – Народився Олександр ПОЛЬ, юрист, краєзнавець і колекціонер старожитностей, ініціатор промислової розробки покладів залізної руди на Криворіжжі.
4 – 1991 р. – Київ. Над будинком Верховної Ради України піднято синьо-жовтий прапор.
7 – 1891 р. – Монреаль. Прибуття до Канади перших українських переселенців. Початок української масової еміграції до Канади, куди до 1914 р. емігрувало близько 100 тисяч українців.
7 – 1909 р. - Народився Михайло ПРОНЧЕНКО – український поет-патріот, член ОУН, один із провідників національного підпілля в Кривому Розі під час німецько-фашистської окупації, редактор газети "Дзвін", автор виданої в окупації збірки патріотичних поезій "Кобза" (1941).
7 – 1942 р. – Гітлерівці розстріляли у Львові маніфестацію українських націоналістів, в результаті чого було ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1202 | Додав: pprosvita | Дата: 30.08.2013 | Коментарі (0)