PP

     Четвер, 28.03.2024, 10:31



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Травень » 28
1 – 1930 р. – Харків. Надзвичайна сесія Верховного суду УСРР розглянула справу про так звану контрреволюційну організацію у сільському господарстві України і засудила на різні строки (від двох до десяти років) 29 висококваліфікованих фахівців сільського господарства, звинувачених у прагненні відродити капіталістичний устрій, сприянні одноосібному господарству, шкідницьких діях. Реабілітовані у 1989 р.
3 – свято ТРІЙЦІ
6 – 1944 р. – Відкриття Другого фронту в Західній Європі.
6 – 1990 р. – Київ. Декларація Демократичного блоку народних депутатів у Верховній Раді УРСР про перехід до конструктивної парламентської опозиції, сформованої у вигляді НАРОДНОЇ РАДИ.
7 – 1989 р. – Київ – Париж. На 38-й Міжнародний авіа-космічний салон здійснено переліт унікальної транспортної системи – найбільшого в світі літака АНТ-225 („Мрія”), із змонтованим на фюзеляжі орбітальним кораблем багаторазового використання „Буран”, що побував у космосі.
10 – 1917 р. – Київ. І Унів ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 992 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2012 | Коментарі (0)

У спеку біля непрацюючого фонтану, що навпроти приміщення Криворізької міськради, 22 травня відбувся мітинг місцевих незалежних профспілок, які виразили свою відверту незгоду з принциповими положеннями проекту Трудового кодексу, котрий парламентарі України збираються прийняти у якості основи для відносин між роботодавцями та найманими працівниками.
Проводив цю протестну акцію голова профкому Всеукраїнської профспілки працівників науки, виробництва і фінансів на металургійному комбінаті «АрселорМіттал Кривий Ріг» Сергій ГАПОН. На ній, посеред інших, виступили голова міськкому Незалежної профспілки гірників України Юоій САМОЙЛОВ, депутат Недайводської сільської ради Світлана ДЬЯКОВА, редактор газети «Вечерний Кривой Рог» Інна ІВАНЧЕНКО.
У присутності кількох п ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 842 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2012 | Коментарі (0)

15 травня в Кривому Розі відбулася незвичайна зустріч. У криворізькому музеї культури єврейського народу й історії Холокосту того дня (а він розмістився в синагозі) представ дисидент і знаменитий на увесь світ психіатр Семен ГЛУЗМАН. Тут відбулася презентація його книги «Рисунки по памяти, или Воспоминания отсидента». Ця книга нещодавно побачила світ у Видавничому домі Дмитра БУРАГО. Як це записано в анотації, автор, не претендуючи на хронологічну точність, прагне занурити читача у суб’єктивний людський світ епохи тоталітаризму й намалювати портрети людей, разом з якими йому довелось відбувати ув’язнення в таборах радянського ГУЛАГу. Фактично вся зустріч-бесіда (за винятком запитань місцевих українських журналістів) проходила російською мовою (у тому числі, - виступ заступника міського голови міста Кривого Рогу Валентини БЕ ... Читати далі »
Переглядів: 1015 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2012 | Коментарі (0)

Всеукраїнське громадське об׳єднання «Рух добровольців «Простір Свободи» багато років поспіль організовує «Прощу до Тараса» в Канів, на Тарасову гору.
Починаючи з початку 90-х років, транспортне сполучення з Каневом, із Тарасовою горою погіршилось. Тож якщо і з׳являється задум приїхати на могилу до Тараса ШЕВЧЕНКА, то непросте транспортне сполучення з Каневом не сприяє цьому.
Цього року основним мотивом «Прощі до Тараса», крім основного – доторкнутися до пам׳яті і творчості поета - був такий: ЗВЕРНУТИ УВАГУ ПРОГРЕСИВНОЇ ЧАСТИНИ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ НА ПОГАНЕ ТРАНСПОРТНЕ СПОЛУЧЕННЯ міст України з Каневом. Як це не дивно, а й за часів попередньої влади і – теперішньої не вистачає волі і сумління на організацію регулярного автобусного сполучення з Каневом.
Міл ... Читати далі »
Переглядів: 767 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2012 | Коментарі (0)

Шматок України в Римi – це площа поруч iз кiнцевою зупинкою метро "Ребiбiя”. Сюди нашi заробiтчани приходять, аби знайти роботу чи квартиру, передати грошi чи отримати посилку з дому, безплатно проконсультуватись з українським юристом або просто погомонiти iз земляками.

Недiльного ранку, коли римляни звично вiдпочивають пiсля трудового тижня, моїх землякiв тут тисячi – хто з подругами, хто з чоловiками, хто з дiтьми чи родичами. На цiй територiї несподiвано можна зустрiти i сусiдку з будинку навпроти чи доньку однокласницi iз сусiднього села, людей з котрими колись працювали поруч i котрих доля також занесла на благословенну землю.

У цьому Вiчному Мiстi українцiв – десятки тисяч, а загалом моїх спiввiтчизникiв "на чобiтку” майже мiльйон – таке собi ... Читати далі »
Переглядів: 911 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2012 | Коментарі (0)

Знести прибудову з кафе «Джеронімо» чи її ще можливо перебудувати?
На це запитання дасть відповідь суд після того, як проведе експертизу Сергій КУЧЕР


Протягом останніх судових засідань у Центрально-міському місцевому суді міста Кривого Рогу, які проходять під головуванням судді Олені МЯСОЄДОВОЇ, сталися важливі зміни.
По-перше, безпосередньо перед початком останнього на цей час судового засідання (а воно відбулося 22 травня 2012 року після 15-ї години) відмовився від подальшої участі в процесі і за своєю ініціативою розірвав договір із позивачем Михайлом КРОЧЕЮ адвокат Павло ГОЛІВЕР.
По-друге, був долучений до справи документ позивача Михайла КРОЧІ під назвою «ПЕРЕЛІК ПОРУШЕНЬ будівельних норм та правил на спорудженні прибудови до будинку №1, що на вулиці Пушкіна в місті Кривому Розі»
По-третє, на вже зазначеному вище останньому судовому засіданні було прийнято УХВАЛУ, відповідно до якої експерт Сергій КУЧЕР має провести (орієнтовно до 22 ... Читати далі »
Переглядів: 797 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2012 | Коментарі (0)

АВТОРИТЕТНА ДУМКА

У письменниці Людмили УЛІЦЬКОЇ є гнітючий образ такого покоління – імаго. Так називається личинка, яка не здатна стати метеликом. Вона лише їсть і повзає, їсть і повзає. І найсумніше, що від такої личинки–імаго народжуються такі самі істоти, котрим ніколи не дано злетіти в небо.
Я кличу до боротьби за те, щоб повернути людям звичку думання, дати їм віру й мужність, щоб відновити їх функцію повноправних громадян.
Нам потрібна демократія участі в політиці, а не псевдодемократія купленого представництва розжирілої на людських бідах нечисті, яка йде під різними прапорами в політику за продовженням мародерства.
Правляча мафія розраховує на простий і відомий алгоритм, який озвучив Архітектор, творець матриці у відомому фільмі: "99% приймають правила гри, якщо їм надають право вибору, не дивлячись, що вибір був лише в їхній уяві".
Я кличу до зламу такої Матриці через об'єднання небайдужих людей від локальних акцій протесту проти місце ... Читати далі »
Переглядів: 797 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2012 | Коментарі (0)