PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 04:38



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Лютий » 25
16 лютого в Центральному Будинку офіцерів Збройних сил України за участю членів Центрального проводу, голів обласних організацій Спілки офіцерів України, представників інших зацікавлених відомств та профспілок відбувся круглий стіл на тему «Пенсійна реформа в Україні - проблеми захисту ветеранів війни, військової служби та військових пенсіонерів».
Розпочинаючи семінар, Голова Всеукраїнської громадської організації Спілки офіцерів України полковник В’ячеслав БІЛОУС у своєму вступному слові розповів, що саме політвиконкомом СОУ звернувся до організацій, осередків Спілки, громадськості (через ЗМІ, Інтернет-портал СОУ) з пропозицією проаналізувати проект пенсійної реформи й надіслати свої зауваження та побажання. В результаті спільної колективної праці було напрацьовано цілу низку конкретних пропозицій, з якими тепер необхідно звернутися до влади, депутатів ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1337 | Додав: pprosvita | Дата: 25.02.2011 | Коментарі (0)

СОУ підписала МЕМОРАНДУМ ПАРТНЕРСТВА з організаціями, яким вона довіряє. Редакція подає його текст до уваги наших читачів, а також – світлину з прес-конференції в УНІАН, на якій «підписанти» відповідали на запитання журналістів.
Меморандум партнерства
Організації, уповноважені представники яких підписали цей меморандум, вважають, що метою їхньої спільної діяльності в його рамках є формування в Україні громадянського суспільства, у якому має місце не лише формальне, але й фактичне превалювання демократичних цінностей, законодавчих та конституційних норм.
Верховенство права, пріоритет інтересів суспільства й держави повинні прийти на зміну існуючий системі феодальних принципів, подвійної моралі, беззахисності громадянина перед контролюючими, правоохоронними та іншими державними ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 888 | Додав: pprosvita | Дата: 25.02.2011 | Коментарі (0)

Редакція повертається до свого проекту «Слуга мертвого слова», оголошеного ще 2006-го року із підбиттям підсумків у 2008-му, переможцями якого стали тогочасні голова Дніпропетровської обласної держадміністрації Віктор БОНДАР та прокурор міста Кривого Рогу Сергій БОРИСОВ.
Ґрунтувався він на тому, наскільки ретельно і діяльно посадовці (від районного і до обласного «масштабу») реагували на звернення громадян та на інформаційні запити. Ті, що отримували найбільш негативну оцінку (бо своїми діями в такому реагуванні фактично не служили людям, а давали «мертві» відповіді, відписки, чи взагалі відмовчувались), якраз реально і претендували на отримання звання «Слуга мертвого слова».
Тож, повторюємо, ми повертаємося до цього проекту і запрошуємо всіх наших читачів стати його учасниками. А щоб стати учасником, необхідно принести в редакцію газети безпосередні докази листування (у формі звернень чи запитів) з посадовцями регіонального рівня і в межах Дніпропетровського регіону. ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 851 | Додав: pprosvita | Дата: 25.02.2011 | Коментарі (0)

1 – 1914 р. – Перший авіапереліт за маршрутом Київ – Одеса, здійснений П.НЕСТЕРОВИМ.
4 – 1963 р. – Київ. Постанова Секретаріату ЦК Компартії України про видання українською мовою „Загальної декларації прав людини”.
5 – 1827 р. – Народився Л.ГЛІБОВ, видатний український поет і журналіст.
6 березня – 24 липня 1942 р. – Україна. Перша широкомасштабна депортація робочої сили до Німеччини.
7 – 1918 р. – Опублікування в пресі циркуляра Ради народних міністрів про широке оприлюднення ІІІ і ІУ Універсалів Центральної ради, про скасування чинності постанов і розпоряджень як Тимчасового, так і радянського урядів, публічне запровадження української мови в урядових і громадських інституціях.
8 – МІЖНАРОДНИЙ ЖІНОЧИЙ ДЕНЬ.
9 – 1814 Р. – ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА, ВИДАТНОГО УКРАЇНСЬКОГО ПОЕТА, МИСЛИТЕЛЯ, ХУДОЖНИКА.
9 березня – 19 квітня 1930 р. – Київ. Судовий процес на групою української інтелігенції (С. ЄФРЕМОВ, Г.ЧЕХІВСЬКИЙ, В.ДУРДУКІВСЬКИЙ, т ... Читати далі »
Переглядів: 1375 | Додав: pprosvita | Дата: 25.02.2011 | Коментарі (0)

ВИХОДЯЧИ із суспільних інтересів, здійснення пенсійної реформи мало б сприяти скороченню антагоністичних настроїв у суспільстві та взаємопорозумінню між представниками різних поколінь. Насправді ж, у суспільстві все більше набирає ваги теза про те, що нове покоління, чисельність якого невпинно скорочується, має прогодувати армію пенсіонерів, чисельність якої, в свою чергу, невпинно зростає. Попри певні підстави для подібних тверджень, акцентування факту утриманства старшого покоління своїми наступниками, породжує у суспільстві дискримінаційні настрої по відношенню до перших. За таких умов ігнорується незаперечна істина, яка полягає в тому, що кожна людина своєю працею створює не лише продукт поточного споживання, а залишає по собі матеріальні здобутки (виробничі потужності, будівлі різноманітного призначення, мережі комунікації, лісонасадження і т.п.) на кілька десятиліть наперед, що в умовах розумної державної політики має тривалий час сприяти виробництву додаткового продукту.
... Читати далі »
Переглядів: 940 | Додав: pprosvita | Дата: 25.02.2011 | Коментарі (0)

В лютому розпочався конкурс дитячого читання «Найкращий читач України - 2011». Організаторами його виступили громадська організація «Форум видавців». Національна бібліотека України для дітей, Українська асоціація працівників бібліотек для дітей, українська бібліотечна асоціація, українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів.
У Кривому Розі в центральній бібліотеці для дітей відбувся перший відбірковий етап цього конкурсу. У ньому взяли участь 9 учасників (це учні 6-7-х класів). Під час його проведення голова журі, завідуюча цією бібліотекою Тетяна БІРЮКОВА, наголосила на його меті: залучення дітей до читання, підтримка та розвиток їхніх творчих здібностей. У напруженій боротьбі переможцями стали. Серед учнів шостих класів – вихованка Центрально-міської гімназії Дар’я СІЛЬЧЕНКО, серед семикласників – Марія КЛІМКІНА, яка навчається у Криворізькій загальноосвітній школі №20 з поглибленим вивченням німецької мови.
Наступний етап конкурсу (міський) відбудеться орієнто ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 920 | Додав: pprosvita | Дата: 25.02.2011 | Коментарі (0)

Працівники СБУ з Державною податковою інспекцією викрили і припинили діяльність нелегального конвертаційного центру, що працював у Києві та Дніпропетровській області з обігом понад 1,8 мільярдагривень. Про це повідомила прес-служба СБУ.За два роки своєї діяльності нелегальна структура незаконно переводила в готівку щомісяця понад 100 мільйонів гривень.
Зокрема, на рахунки членам угруповання підставних підприємств, відкритих в кількох банках, перераховували безготівкові кошти за виконання робіт та послуг, які фактично не проводились. Пізніше суми переводили в готівку шляхом маніпуляцій із цінними паперами.У банківських установах, офісах та приміщеннях нелегальної структури у Києві та Дніпропетровській області вилучили документацію, печатки фіктивних підприємств, а також комп’ютерну техніку, обладнану системою «банк-клієнт».
Стосовно організатора конвертаційного центру порушили кримінальну справу ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України, а також Де ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 846 | Додав: pprosvita | Дата: 25.02.2011 | Коментарі (0)

Те, про що я напишу нижче, швидше за все, здивує не багатьох, бо – про житейське, про повсякденне, про наші, так би мовити, чвари з комунальниками і владою, яка над ними стоїть. Можливо, - через те, що вже змирилися з безладом, з повсюдним порушенням законів і наших прав? Адже з дня у день руйнуються багатоповерхівки, тротуари перетворюються на смуги перешкод, прибудинкові території невпинно скорочуються з причини неправомірних домовленостей представників влади із бізнесменами-спритниками задля їх використання і отримання прибутків… Цей перелік можна продовжувати і продовжувати. Та найголовніше те, що нічого не змінюється в позитивний бік і вже набирає рис такої собі «тихої війни» комунальних служб разом зі своїми спільниками із числа вищестоящих посадовців та бізнесменів-спритників проти нас, криворіжців, а ми виявляємося повністю незахищеними у своїх кварт ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 907 | Додав: pprosvita | Дата: 25.02.2011 | Коментарі (0)

Романія СОБЧАК із Кривого Рогу на Дніпропетровщині втретє побувала в Полтаві. У російськомовному місті вона – активна учасниця місцевого українського товариства «Просвіта». Одним зі своїх основних захоплень називає вишивання. А 20 років тому дізналася, що відома московська телеведуча Ксенія СОБЧАК – її двоюрідна внучка. Проте досі не зустрілися.
У Полтаву Романія СОБЧАК приїжджала на 300-річчя Полтавської битви, була проїздом на Сорочинський ярмарок, а втретє – під час автопробігу «Від Мілового до Чопа», присвяченого 300-річчю Конституції Пилипа ОРЛИКА.
- Спочатку подумала: оце так – 11 днів жити в дорозі в наметах. А потім махнула рукою: «Поїду» Скільки того життя»» - сміється 70-річна жінка. Говорить, не тільки витримала поїздку, але й підбадьорювала всіх, співала всю дорогу й брала участь у ... Читати далі »
Переглядів: 1708 | Додав: pprosvita | Дата: 25.02.2011 | Коментарі (0)

13-й рік поспіль на базі Криворізької гімназії №91 проходить конференція-захист науково-дослідницьких робіт під назвою «Пектораль». На ній розглядаються актуальні питання розвитку науки й культури в нашій державі. Мета такого зібрання - пошук та підтримка молодої наукової еліти. Цього року на захід представили роботи майже 60 учнів 9-11 класів шкіл міста. Свої дослідження вони захищали у 6-ти секціях: мистецтвознавства, правознавства, історії України, світової літератури, української літератури 19 століття, сучасної української літератури.
Як зазначила заступник директора з науково-методичної роботи, вчитель української мови та літератури Людмила ПОМАЗАН, з часу започаткування конференції майже втричі збільшилася кількість учасників, з’явилися нові секції. Втім, цього року, на жаль, не вдалося відкрити секцію психології, оскільки дослідження представили лише вихованці 16-го металургійного ліцею.
Серед кращих робіт «Пекторалі» журі визнало роботи з мистецтвознавства Лізи Д ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 888 | Додав: pprosvita | Дата: 25.02.2011 | Коментарі (0)