PP

     Четвер, 25.04.2024, 23:26



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Серпень » 28 » «На яких статутних підставах проігнорована воля членів Криворізького міського об’єднання «Просвіта»?»
15:05
«На яких статутних підставах проігнорована воля членів Криворізького міського об’єднання «Просвіта»?»

Голові Всеукраїнського  товариства «Просвіта»

імені Тараса ШЕВЧЕНКА МОВЧАНУ П.М.,

                                                   вул. Хрещатик,10-Б,м.Київ, 01001

Як стало нам відомо з інформації, одержаної із  відділу державних реєстраторів апарату Криворізької міськради і виконкому від 28.07.2009 року за №2755,  до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 18.06.2009 року внесено зміни щодо керівника організації  «Криворізьке міське об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА». Як зазначено в листі начальника  відділу СТАШЕЛІС Г.С., «Згідно листа від 16.06.2009 року №03-211 ВУТ «Просвіта» ім. Тараса ШЕВЧЕНКА 31.01.2009 головою об’єднання обрано КРАМАРЕНКА М.В.».

Назване рішення  керівництва Всеукраїнського товариства суперечить положенню ст.5.14 Статуту Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА про керівні органи регіональних об’єднань  та нормі ст..6 Закону України «Про об’єднання громадян».

Згідно наявного Протоколу звітно-виборних зборів Криворізького міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА, що відбулися 31 січня 2009 року, головою міського об’єднання обрано КОРОБКА Миколу Івановича. У роботі зборів  із 68-ми загальної кількості членів обєднання взяло участь 49  чоловік з правом голосу. За кандидатуру обраного голови проголосувало 40 чоловік. Про керівний склад, обраний на звітно-виборних зборах, в наступні дні були повідомлені:  правління Дніпропетровського обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА та  керівництво відділу державних реєстраторів апарату Криворізької міськради і виконкому.

Виходячи з положень ст..6 Закону України «Про об’єднання громадян», прошу надати мені інформацію про те,  на яких статутних підставах  проігнорована воля  членів Криворізького міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА і невизнаний факт обрання керівного складу організації.

Прошу  надати мені можливість ознайомитися з протоколами засідань керівних органів  Товариства, на яких обговорювалося питання  підміни діючих  районних та міських обєднань, що входять до складу Дніпропетровського обласного обєднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА, організаціями-двійниками, а також – з протоколами та списком учасників так званих звітно-виборних зборів, на яких головою Криворізького міського обєднання обрано КРАМАРЕНКА М.В.

                                            Микола КОРОБКО,

голова Криворізького  міського обєднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА

ВІД РЕДАКЦІЇ: цей лист-звернення надійшло в правління до Києва (як зазначено в повідомленні) 7 серпня цього року. До цього часу відповіді Криворізьке міське обєднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА не одержало.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1157 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: